Annonce
Odder Avis

Leder: Butikken vandt over internettet

Annonce

Forleden stod den igen igen på indkøb af fodboldstøvler til min søn.

Vi havde kigget lidt på nettet, men junglen af gode tilbud på lige præcis den støvle, han gerne ville have, var uoverskuelig. Vi valgte i stedet at gå en tur ned i de fysiske sportsbutikker for at se, om vi kunne have heldet med os.

Første sted var der ikke held til at finde de rigtige. Nå, men så farvel igen.

Næste butik havde heller ikke den ønskede vare på hylden.

"Vi kan ikke konkurrere med nettet på de dyre støvler, så vi har dem ikke i butikken, men vi kan bestille dem hjem til dig. Hvilken farve vil du gerne have," lød det hjælpsomt fra den venlige mand.

Vi fik valgt farve og størrelse - og fik selvfølgelig også tilbudt en konkurrencedygtig pris på de dyre støvler. Internettets muligheder samtidig med, at vi lagde vores penge lokalt.

Tak for hjælpen, sagde vi, da vi forlod butikken med lovning på, at vi ville modtage et telefonopkald, så snart støvlerne var i butikken - "og hvis de ikke passer, så bytter vi dem bare," lød det på vej ud af døren.

Ifølge tal af FDIH, som er E-handlernes brancheorganisation, ventes en fjerdedel af julens gaveindkøb at blive foretaget på nettet. Og 60 pct. af danskerne køber mindst én gave online. Nemt, bekvemt og når det passer den enkelte.

Heldigvis finder stadig flere af strøgbutikkerne, ligesom førnævnte fodboldstøvlesælger, ud af at give os købere mulighed for at kombinere det bedste fra de to verdener.

Som vi beskrev i avisen for et par uger siden, skilter den lokale Din Tøjmand forhandler oveni købet med, at man kan kombinere nethandel og fysisk handel hos ham. Og mange andre kæder er også enten på vej eller allerede hoppet på vognen, så kunderne kan lægge deres handel i de lokale butikker selvom deres yndlingsskjorte kun findes på nettet. Og så er der jo alt det man får med i købet, når man går i de fysiske butikker.

Da jeg var barn, var et af decembers højdepunkter at tage på julegaveindkøb med min mor og min mormor. Der faldt altid et par æbleskiver og en pose brændte mandler af i takt med, at julestemningen greb os, ligesom vi også ofte blev fristet til lige at købe en ekstra gave med hjem.

Det får man altså ikke på nettet.

Da jeg et par dage senere havde modtaget det ventede opkald, strøg vi ned i butikken for at hente de perfekte fodboldstøvler. Lige så hurtigt, som hvis vi skulle have hentet dem på posthuset eller tanken.

"Tak, fordi du brugte mig" lød afskedshilsenen fra den venlige mand i butikken, der kunne glæde sig over at have neglet en kunde fra det store internet.

Selv tak - vi kommer helt sikkert igen.

Da jeg var barn, var et af decembers højdepunkter at tage på julegaveindkøb med min mor og min mormor. Der faldt altid et par æbleskiver og en pose brændte mandler af i takt med at julestemningen greb os, ligesom vi ofte blev fristet til lige at købe en ekstra gave med hjem.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

Energikoncern delte penge ud

Odder Avis

Skiftedag: Friskole søger ny leder

Odder Avis

Separering i Gylling skal ses efter

Annonce