Annonce
Leder

Leder: Er jeg virkelig så gammel?

Endnu et år går på held. Mit 47. Og selvom mine unger synes, jeg er gammel, glæder jeg mig til at fejre nytåret med høje hæle og røde læber.
Annonce

Jeg husker tydeligt min mors 40-års fødselsdag. Mine veninder og jeg skulle servere for alle min mors gamle venner, der blev mere og mere pinlige, som festen skred frem.

I køkkenet var vi enige om, at de festende voksne var virkelig gamle.

Da jeg selv rundede de 40, var jeg imidlertid af en helt anden opfattelse. Jeg var overhovedet ikke gammel - ja, måske ikke engang helt voksen endnu - trods mine to børn og realkreditlån.

Når jeg går til fest, føler jeg mig stadig som en af de unge, og jeg bliver hvert år overrasket over, at de unge praktikanter ikke længere sidder ved det samme bord som mig og mine jævnaldrende kolleger.

Så meget desto mere grund havde jeg til at fortælle vidt og bredt om min seneste oplevelse med unge mennesker, da jeg var forældrevagt ved en efterskolefest.

Her begyndte en meget festlig ung mand at lokke mig med ud på dansegulvet. Det er mere end længe siden, at jeg har fået den form for opmærksomhed. Det er til gengæld ikke så mange år siden, at jeg havde ladet mig lokke med på dansegulvet, som jeg i al beskedenhed selv mener, at jeg stadig styrer med seje dansetrin leveret med ungdommelig glæde og sikker rytme.

Et blik på min søns forlegne grin fortalte mig dog helt uden ord, at jeg skulle afholde mig fra at gå med på spøgen.

For i hans øjne er jeg altså virkelig gammel og pinlig. Ikke kun hvis jeg danser i offentligheden, men også når jeg hjemme i køkkenet forsøger mig med et par dansetrin til teenagernes foretrukne Spotify-playliste. Og hvad er der forresten blevet af "Hej P3"???

Nuvel. Endnu et år går på hæld. Mit 47. Og selvom mine unger synes, jeg er gammel, glæder jeg mig til at fejre nytåret med høje hæle og røde læber.

Bliver det for meget for teenagerne, må de se den anden vej.

Og så må de unge leve med, at de voksne af og til er pinlige, eller kigge den anden vej. For man har nu engang den alder, man føler sig bedst tilpas i. Specielt når musikken spiller.

Rigtig godt nytår til alle vores læsere. Vi glæder os til lave masser af gode aviser til jer i 2020.

Foto: Mads Hansen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

TrygFonden sikrer selvhjælpsgrupper

Odder Avis

Energikoncern delte penge ud

Annonce