Annonce
Odder Avis

Liv i midtbyen: Kunstnere flytter ind i Centralhotellet

Centralhotellet på Torvet i Odder bliver indtaget af kunstnere op til jul. Fra venstre er det Mette Glassy, Per Klarskov, Sofie Marcuslund, Maja Røer og Kate Susanne Rasmussen. Foto: Hans Jørgensen
Udstillinger skal være med til at tiltrække folk til Torvet op til jul - når nu de større begivenheder ikke kan gennemføres.
Annonce

Odder: Mundbind og forsamlingsforbud gør det svært at lave store arrangementer. Derfor indtager en gruppe kunstnere i den kommende tid Centralhotellet med en udstilling. Og på sigt kan der komme flere udstillinger med andre kunstnere.

Fremtidsdrømmen fra én af deltagerne lyder sådan her:

- Det kan blive et sted, hvor der er kunst og kultur suppleret med en lille hyggelig café, hvor man kan få en kop kaffe og lidt at spise. Så det kan blive et sted, hvor man etablerer samtaler mellem folk, siger Per Klarskov.


Det er et inspirerende rum at udstille billeder i.

Sofie Marcuslund


Men i første omgang handler det om at få lokalet ud mod Torvet i brug. Tidligere har brætspilscaféer, kultursaloner og andre aktiviteter fået mange til at opsøge stedet. Men med et forsamlingsforbud blev der brug for at tænke nyt. På den måde opstod tanken om at lave kunstudstillinger. På den måde kan tilskuere i mindre grupper gå rundt og kigge på kunst.

- Det er en måde at sætte lokalet i spil og skabe noget liv på Torvet på en lidt mere coronasikker måde, siger Louise Holmegaard.

Hun leder kommunens projekt med at udvikle midtbyen, og lige nu har kommunen lejet sig ind i butikslokalet i Centralhotellet.

Per Klarskov har gjort lokalerne klar til udstillingen. Farven på væggene er piftet op, men da en del af hotellet er fredet, er der ikke blevet lavet større ændringer.

Annonce

Træ, malerier og digte

Per Klarskov har på frivillig basis brugt en del timer i hotellet, men han har også haft tid til at skrive nogle digte, der bliver udstillet.

Det første hold kunstnere består foruden Per Klarskov af Randi Krog, Sofie Marcuslund, Anette Walther, Maja Røer, Sidsel Engel Jensen, Mette Glassy, Bent Mønsted og Kate Susanne Rasmussen. Nogle er professionelle og uddannede kunstnere, andre arbejder mere på hobbyplan.

Kunstnerne skal selv bemande udstillingen, når den er åben. Foto: Hans Jørgensen

På udstillingen kan man se alt fra håndværk i træ over fotografier til malerier, tekstiler og bronzeværker i tre dimensioner. Nogle af udstillerne er fra Odder, andre bor i nabokommuner.

Det gælder for eksempel Sofie Marcuslund, der bor i Aarhus, men har svigerforældre i Odder. Hun kender Louise Holmegaard og hørte, at der blev søgt efter udstillere.

- Det er spændende at udstille forskellige steder. Jeg kommer her i byen, og det er en vildt flot bygning. Det er et inspirerende rum at udstille billeder i, siger Sofie Marcuslund.

Annonce

Maler på tøj

En anden udstiller er Maja Røer, der er tilflytter til byen. Ved siden af at være multimediedesigner har hun altid malet, og hun vil vise nogle af sine akvareller frem.

- Det er fedt at få lov at være en del af det her, og at huset bliver brugt til noget, mener Maja Røer.

Kate Susanne Rasmussen, som er født i byen og i 2006 vendte tilbage til Odder, er selvlært billedkunstner med en uddannelse indenfor bolig, stof og tekstil. Nu er hun på førtidspension, og hun maler med akryl på tøj, møbler, vægge og lærreder.

- Jeg tror, det her bliver sindssygt godt, men vi ved ikke, hvad det kan blive til, siger hun.

Annonce

Kobber i 3D

Billedkunstner Mette Glassy fra Gylling er nok den mest etablerede af udstillerne. Hun har i mange år arbejdet med forskellige kunstneriske udtryk og har taget nogle nye tredimensionelle kobberværker med til hotelvæggene.

Lige nu er det småt med udstillinger rundt omkring, så da hun så et opslag om udstillingen, sprang hun til.

- Da stod mine billeder hjemme, så det er fedt at kunne få dem herned, siger Mette Glassy.

Udstillingen åbner fredag 27. november klokken 15-17. Derefter vil der være åbent onsdage og lørdage klokken 10-14. Onsdag og lørdag er valgt, fordi der også er liv på Torvet de to dage. Det er udstillerne selv, der på skift vil bemande udstillingen, som varer til lørdag 19. december.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

61 borgere blev vaccineret på Tunø

Odder Avis

Peter fandt viceværtvejen på FGU

Odder Avis

Gør noget: Gå en tur

Odder Avis

100 års fødselar

Annonce