Annonce
Odder Avis

Lokale betjente glæder sig til at komme tættere på midtbyen

Politiassistenterne Karsten Kvist (tv.) og Jan P. Jensen er så småt begyndt at pakke ned på kontoret ved Odder Brandsstation. Østjyllands Politi beholder dog en garage på stedet. Foto: Carina Mayner
Fra 1. september bliver den lokale nærpolitistation i Odder udvidet med to betjente, så fem personer fremover får arbejdsplads i byen. Samtidig flyttes stationen til rådhuset, ligesom åbningstiden udvides betragteligt.

Odder: Efter i en årrække at have holdt til i kontorer på brandstationen, flytter fem betjente snart ind ind på Odder Rådhus. Det ser både de, politidirektør Kirsten Dyrman og borgmester Uffe Jensen (V) frem til.

Opgraderingen skyldes den politireform, som blev vedtaget sidste år. Den betyder, at politiet skal lave mere community policing, hvilket på godt dansk vil sige, at ordensmagten skal forsøge at skabe mere kontakt til borgerne.

Det glæder bl.a. politiassistent Jan P. Jensen sig meget til.

Annonce

- Sammen med to kolleger har jeg i fire år haft arbejdsplads i Odder, og i bund og grund har vi allerede fået et godt samarbejde med både byens borgere og Odder Kommune. Men det er klart, at vi ved at få kontor midt i centrum samt længere åbningstid bliver mere synlige. Desuden får vi med flere kolleger også mulighed for lave mere forebyggende arbejde, siger han.

Disse 20 kommuner får nærpolitistation i ny aftale

Politiet skal tættere på borgerne med blandt andet flere lokalbetjente og nærpoliti. Det mener et flertal på Christiansborg, der sidste år indgik en aftale om politiets og anklagemyndighedens økonomi for de næste tre år. Ud over regeringen er Dansk Folkeparti, De Radikale, SF, Enhedslisten, De Konservative og Nye Borgerlige med i aftalen. Venstre valgte at stå uden for aftalen, da partiet var uenigt i finansieringen.

Nedenfor kan du se, i hvilke kommuner de nye nærpolitistationer skal være:

Assens Kommune, Billund Kommune, Brønderslev Kommune, Esbjerg Kommune, Fredensborg Kommune, Gladsaxe Kommune, Greve Kommune, Gribskov Kommune, Hedensted Kommune, Ikast-Brande Kommune, Ishøj Kommune, Nyborg Kommune, Odder Kommune, Odsherred Kommune, Slagelse Kommune, Sorø Kommune, Struer Kommune, Tønder Kommune, Tårnby Kommune, Vesthimmerlands Kommune.

Netop det forebyggende arbejde fylder allerede nu en del for de lokale betjente, som vil bruge nogle af de ekstra mandetimer på at patruljere mere på gader og stræder. Specielt i  weekenderne.

Byens årshjul

Det skal ifølge Jan P. Jensen dog helst ikke resultere i flere anholdelser men i, at de værste slagsmål i nattelivet og deslige bliver taget i opløbet.

- Hvis du ser bort fra det seneste halvandet år, hvor alt stort set har været aflyst, så kender vi jo byens årshjul: Odder By Night, Landmænd kommer til byen, byfest og så videre. Disse begivenheder vil helt sikkert få indflydelse på, hvordan vi lægger vores vagtplaner, siger han.


Odder By Night, Landmænd kommer til byen, byfest og så videre. Disse begivenheder vil helt sikkert få indflydelse på, hvordan vi lægger vores vagtplaner.

Jan P. Jensen, politiassistent


Også politidirektør Kirsten Dyrman fra Østjyllands Politi glæder sig over de ekstra ressourcer i Odder. Og i bund og grund af de samme årsager som Jan P. Jensen.

- Desuden forestiller jeg mig, at vi med fem betjente i Odder får større mulighed for at komme ud til de erhvervsdrivende, samarbejde med SSP, skoler og så videre, siger hun.

Det glæder borgmester Uffe Jensen (V), der allerede tidligere har hilst politiets indflytning på rådhuset velkommen.

- Nu bliver det endnu nemmere at rende sammen, hvis vi har noget, vi skal debattere. Nu kan vi i bund og grund mødes i rådhusets kantine, siger han.

Jan P. Jensen ser frem til at få to kolleger mere. Foto: Carina Mayner

Åbningen af den nye politistation sker tirsdag 31. august klokken 15-17 med åbent hus for alle i de nye lokaler på rådhuset. Klokken 16 kommer justitsminister Nick Hækkerup (S) og holder åbningstalen.

Annonce
Annonce
Odder Avis

Det nytter at sige nej

Annonce
Annonce
Odder Avis

Kom til børnenes vælgermøde på Parkvejens Skole

Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

Hvordan ser det ud med fællesskabet mellem de tre partier i valgforbundet?

Odder Avis

Vi samarbejder med Retroen - og der er genbrug nok til alle

Odder Avis

Kom til vælgermøde om den lokale natur

Odder Avis

Kom til baby-rytmik på Centralhotellet

Odder Avis

DN mener, at det lugter: Uffes vælgerbedrag om Kattegat-forbindelsen

Odder Avis

Tag på vandretur med Odder Museum

Odder Avis

Hou-borger og tidligere turistchef: Hvor er den overordnede visionære plan for Hous centrum? Det er nu, tankerne skal tænkes

Odder Avis

Kandidatens mærkesag: Alle har ret til en tryg alderdom

Odder Avis

Jysk klar til genåbning

Odder Avis

Heidi stiller op for verdensmålene: De er stærke værktøjer, også når vi skal lave lokalpolitik

Odder Avis

Tre spørgsmål til Verdensmål ved Viljes kandidat: - Folkeparken er dårligt timet

Odder Avis

Nu kan det blive nemmere at få en tid hos lægen: Odders praktiserende læger får ny kollega

Odder Avis

Oplev Odder Vand- og Dampmølle

Odder Avis

Lions er klar med årets julelotteri

Odder Avis

Den nye pige i klassen: Det klæder ikke debatten, at der er snakken og uro i salen

Odder Avis

11 personer tiltalt i omfattende narkosag: Politiet afslørede  stor amfetamin-fabrik

Odder Avis

Regionen er din tryghed og din sundhed

Odder Avis

Børnene voksede fra fodbold og skydning, så nu vil far i byrådet

Odder Avis

Vi skal have bedre kvalitet i daginstitutionerne

Odder Avis

Troldedag i Eventyrskoven

Odder Avis

Peter Birk udstiller i KunstVærket

Annonce