Annonce
Odder Avis

Lokale skoleklasser kommer gratis til Tunø

Den første færge afgår visse dage fra Hou allerede klokken 7, så der er rig mulighed for at få en lang dag på Tunø, før færgen vender næsen mod fastlandet igen. Onsdag forlader den for eksempel først øen klokken 17.30. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Byrådet opfordrer skoler i Odder Kommune til at bruge øen mere i undervisningen

Tunø: Fremover bliver det gratis for skoleklasser i Odder Kommune at tage færgen til Tunø.

Det vedtog byrådet på sit seneste møde, hvor et forslag om at stille gratis billetter til rådighed for alle klasser fra 0.-10. klasse i Odder Kommune var på dagsordenen.

- Tilbuddet gælder fra september til maj, hvor der ikke er så meget pres på færgen. Først havde vi overvejet at tilbyde gratis billetter til skoleklasser fra hele landet, men det bliver alligevel for meget, sagde formanden for miljø-, teknik- og klimaudvalget Ole Lyngby Pedersen (V), der håber, at besøg på øen vil kunne indgå i undervisningen.

Han blev suppleret af Enhedslistens Leif Gjørtz Christensen, som er byrådets repræsentant i Ø-udvalget.

- Ø-udvalget takker for den her beslutning. Det er ganske vist en lille sag, men det har stor betydning: Kommer børnene til øen i løbet af barndommen, kender de også Tunø, når de bliver voksne, og så vender de måske tilbage, sagde han.

Annonce

Ordet gratis lokker

Overfartsleder på Tunøfærgen Bjarne Møllgaard glæder sig også over beslutningen om at gøre det gratis for skolebørn at sejle til og fra Tunø, når de ankommer som hele skoleklasser.


Måske bliver Tunø igen en populær udflugtsmulighed, hvis det bliver helt gratis. Det ord tiltaler i hvert fald folk.

Bjarne Møllgaard, overfartsleder Tunøfærgen


- Eleverne skal være så hjertens velkomne, hvis deres lærere bare bestiller plads. I øvrigt har vi i snart mange år kun opkrævet 70-80 procent af den almindelige billetpris, når eleverne kom som skoleklasser og er fra Odder Kommune. Derfor undrer mig, at ikke flere har benyttet sig af muligheden for en dagsudflugt. Men hvem ved? Måske bliver Tunø igen en populær  udflugtsmulighed, hvis det bliver helt gratis. Det ord tiltaler i hvert fald folk. Det har vi lært her i sommer, hvor det i flere måneder var gratis at sejle med færgen. Det lokkede mange turister til, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

Lang testkø ved Spektrum Odder

Odder Avis

Tid til at kigge frem mod nye tider

Odder Avis

Lokalt engageret i 50 år

Odder Avis

BNBO: Fire ting du skal vide

Annonce