Annonce
Odder Avis

Luk Torvet for biler og lav legeplads

Foto: Mads Hansen
Annonce

Bymidteforum, Midtbyplaner, byudviklingsstrategi, paragraf 17,4 udvalg. Ja kært barn har mange navne. Eller rettere planerne om at gøre noget ved Odders midtby har mange navne, mange planer og mange grupper. Nogle mere konkrete end andre. Nogle ældre end andre. Men nu skulle det være ganske vist, at der skal sættes skub i at få gjort nogle af de mange planer til virkelighed.

Og så er det redaktøren lige vil benytte denne spalteplads til at komme med et indspark.

For efterhånden tre år siden bragte denne avis en række artikler om manglen på legepladser i Odder. Siden har kommunens nye turistchef Helle Berthold Rosenberg sagt det samme. Samtidig er det et erklæret mål for kommunen at tiltrække flere børnefamilier. Det er jo også argumentet for, at Odder Håndbold får en ekstra stor portion markedsføringsmidler i år - så klubben kan være med til at reklamere for byen. Så hvad med at lave midtbyen om til en stor legeplads.

Altså ikke plastre byen til med legeredskaber, men lade sig inspirere af eksempelvis Horsens og placere legeredskaber rundt omkring mellem vandstrålerne på Polititorvet, over det store torv og op til den lille plads på gågaden for enden af Tværgade.

Jeg husker tydeligt, da man i Horsens satte spillende gynger op på Torvet. Der var ramaskrig. De larmede og de skæmmede pladsen og kirken og alt muligt andet.

Men faktum er, at man stort set aldrig kan komme forbi den plads i dag, uden at der er børn på gyngerne og forældre på bænkene.

Så måske skulle man tage skridtet og fjerne ALLE biler fra Torvet i Odder og erstatte parkeringspladser for biler med parkeringspladser for børn, deres forældre og alle mulige andre. For der kunne jo også sagtens blive plads til flere trampoliner. Måske kunne det også lade sig gøre at reparere den ene af de to eksisterende trampoliner, inden sommerferien sætter ind.

Det slukkede springvand kunne udgøre en lille scene og der kunne være plads til et par udendørs træningsredskaber, så de mange løbere, der alligevel mødes på Torvet, lige kunne træne lidt samtidig.

Selvfølgelig skal det laves sådan, at det meste kan fjernes, lægges ned eller integreres i planlægningen af byfesten, hvor Torvet jo allerede har og fortsat skal have en vigtig rolle.

Og så er det mindst lige så vigtigt, at der fortsat bliver god plads til udeservering - også gerne på pladsen foran Centralhotellet.

For det skal jo gerne være sådan, at alle de børnefamilier, der flytter fra Aarhus til Odder også får lyst til at shoppe i Odder. Og sandsynligheden for, at det sker er alt andet lige større, hvis der er mulighed for børnepauser, mellem butiksbesøgene.

Og husk så, at kommunen faktisk har inviteret borgerne med på råd. Blandt andet kan man onsdag aften i denne uge tage med på en byvandring.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odder Avis

Etnisk kunst i Kunstværket

Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

Det siger partierne om budgetaftalen

Odder Avis

Flere borde til banko

Odder Avis

Motorcyklist stak af fra politiet

Annonce