Annonce
Odder Avis

Lukning af festival var slet ikke på dagsordenen

Tunø Færgen har igennem mange år været propfyldt, når folk skulle til festival på den lille ø i Kattegat. Arkivfoto
Deltager på generalforsamling undrer sig over, at medlemmer af festivalforening bag Tunø Festival ikke var blevet underrettet om planerne på forhånd.
Annonce

Odder: Det kom meget bag på Kåre Theilgaard, medlem af foreningen bag Tunø Festival, da han på den årlige generalforsamling i Spektrum Odder torsdag aften erfarede, at bestyrelsen havde planer om at lukke og slukke.

Ifølge ham stod der nemlig intet om nedlæggelse i den dagsorden, han havde fået tilsendt på forhånd.

- Men det blev hurtigt oplyst, da vi mødte frem og kun var 31 personer, siger medlemmet, der i indkaldelsen fra 11. oktober ikke havde bidt mærke i, at der efter den ordinære generalforsamling åbenbart skulle holdes en ekstraordinær generalforsamling.

- Jeg tænkte blot, at det måtte handle om nogle vedtægtsændringer. I hvert fald overvejede jeg aldrig, at der var planer om at lukke ned. Det stod ingen steder, siger han.

Annonce

En stemme

Når det så er sagt, siger Kåre Theilgaard også, at de fleste fremmødte tilsyneladende var enige i, at tiden er løbet fra Tunø Festival i sin nuværende form. I hvert fald stemte 22 for en nedlæggelse og seks imod, mens tre stemte blankt. Med en regel om, at to tredjedele skal stemme for sådan en beslutning, var der altså en stemmes flertal for at lukke.


Flere medlemmer var nok mødt frem til generalforsamlingen, hvis de havde kendt til planerne om at lukke festivalen ned.

Kåre Theilgaard, medlem af foreningen bag Tunø Festival


- På den måde var fremgangsmåden muligvis lovlig nok. Men jeg mener, at man burde have indformeret om planerne på forhånd. Såvidt jeg ved, er der mere end 100 medlemmer i foreningen. Flere af dem var nok mødt frem, eller havde sendt en fuldmagt med, hvis de havde kendte til planerne. Og nogle var  muligvis trådt ind som nye medlemmer af den tilsyneladende totalt udbrændte bestyrelse, siger han.

Avisen har fredag forgæves forsøgt at få en kommentar fra den nu afgåede formand Birgitte Lienhøft.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

De små skal have iPad-kørekort

Odder Avis

Et ungdomsliv i en coronatid

Odder Avis

Jul i galleriet

Odder Avis

Kom nu videre mand

Odder Avis

Whistleblowerordning i gang

Annonce