Annonce
Odder Avis

Lynstegt kål

Når nøddeknækkeren er gået i stykker, finder man et alternativ. For der hører nødder til kålsalaten. Foto: Morten Pape
Der bliver to-tre portioner ud af denne opskrift, som gør sig godt sammen med de stegte fritellaer.
Annonce

Du kan sagtens lave salat af rå kål, men det har det med at blive lidt groft at tygge sig igennem. Lynsteger du i stedet kålen, inden den bruges i salaten, så får bladene en mere mild smag og knap så grov struktur.

I denne salat er der brugt spidskål og rosenkål, men du kan bruge alle mulige slags kål, der er ingen grænser.

Du har brug for:

300 g blandede kålblade

50 g hasselnødder

2 spsk solsikkeolie

1 lille finthakket rødløg

salt og peber

saften af en halv citron

4 spsk valnøddeolie eller olivenolie

Start med at snitte kålen. Sæt en stor pande over med solikkeolie og rist nødderne ved sagte varme. Tag dem af panden og drys dem med lidt salt.

Skru helt op for varmen under panden og rist kålen af under hyppig omrøring. Kålstrimlerne skal ikke have mere end et minuts tid, eller til de begynder at falde lidt sammen. Drys med salt og peber og hæld dem over i en salatskål.

Fordel finthakket løg og de ristede nødder over kålen og bland citronsaft og valnøddeolie sammen og hæld dressingen over salaten lige inden serveringen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odder Avis

Gaderæs i industrikvarter

Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

Arkæolog fortæller om vikingetiden

Odder Avis

Bedre velfærd

Odder Avis

We walk: Gå med over børnenes bro

Odder Avis

Etnisk kunst i Kunstværket

Odder Avis

Det siger partierne om budgetaftalen

Odder Avis

Børnenes budget vedtaget

Odder Avis

Flere borde til banko

Annonce