Annonce
Odder Avis

Mal mel på museet

Sådan ser den gårdkværn ud, som Odder Museum har købt og fået renoveret. Foto: Odder Museum
Annonce

Odder: Søndag 11. oktober indbyder Odder Museum til et arrangement, hvor man blandt andet kan male mel med museets nyrenoverede gårdkværn samt høre om, hvad en sådan kværn i grunden er for en størrelse.

Museets møllelaug har i sommer købt og restaureret en ældre gårdkværn, så den nu er blevet fantastisk flot - ja nærmest, som da den i sin tid forlod fabrikken.

Møllelauget har slebet stenene, og det hele er sat i stand med både elmotor, motorvogn og remtræk, ligesom kværnen er blevet malet.

Gårdkværnen var den maskine, der i sidste ende var med til at udkonkurrere de danske vind- og vandmøller. Mange landmænd fik efterhånden små gårdkværne, så de selv kunne male korn og foder. Efter 1. Verdenskrig kom de små eldrevne kværne på markedet, og de vandt frem på gårdene og gjorde, at de større møller mistede en del af deres kunder. Gårdkværnen slog for alvor igennem efter 2. Verdenskrig.

Arrangementet søndag 11. oktober foregår kl. 13-16 på museets gårdsplads i et åbent telt og under corona-sikre forhold, hvor der er sørget for afstand mellem folk.

Hvis der er alt for mange, kan der blive lidt ventetid. Smagsprøver uddeles efter de hygiejniske forskrifter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

Alt udsolgt i Bendixminde

Odder Avis

Online: Frivillige fester

Odder Avis

Spirituskørsel: Kvinde sigtet

Odder Avis

We Walk går igen

Odder Avis

Ud og gå: Vil uddanne gå-værter

Odder Avis

Mal mel på museet

Odder Avis

Trio besøger Malling Kirke

Annonce