Annonce
Odder Avis

Man kan vælge, om man vil kigge i bakspejlet, eller man vil se fremad - lad os nu springe på toget, og få Hou på udviklingssporet

"Vi vil kunne være heldige at få et helt nyt og moderne havnemiljø, der vil tiltrække nye Hou-borgere, turister, lystsejlere og andet godtfolk til og derved måske også gøre de forretningsdrivende en stor tjeneste - og ikke mindst vores skole, hvor der helt sikkert kunne være plads til flere elever", skriver Lars Møller. Arkivfoto

Læserbrev: Det er ganske rigtigt, at Hou var en perle for mange år siden, som det blev beskrevet i Odder Avis, og det er vi mange, der har oplevet.

Men da vi ikke kan få de gode gamle dage tilbage, så må vi få bygget en ny bydel op her i Hou, som kan imødekomme nutiden.

Ser vi os omkring på kyststrækningen, nord og syd for os, ja, så har alle fået en ny havnefront, men ikke her i Hou - tværtimod så har vi tabt terræn.

Annonce

Hele havneområdet har blot stået til forfald, men nu bliver der endelig bygget en helt ny bydel kaldet Hou Havneby, og her vil der blive opført bygninger op til fem etager.

Og på Søndergade 2-4 er vi så heldige at have nogle folk her i byen, der vil investere i vores og vore børns fremtid.

På stående fod har jeg ikke tal på, hvor mange gange projektet har skullet ændres, men det er nogle tykhudede herrer, for det er ikke så lidt, de har skullet lægge øre til over årene, og alligevel bliver de ved.

Jeg har fuld forståelse for, at de nærmeste naboer kommer med indsigelser. Vi har alle en mening om gener, stil, højde, mode, placering osv., men det er ikke fair, hvis man ikke lader hver enkelt tage sin egen beslutning. Når man begynder at stemme dørklokker og lægge sedler i postkassen, så synes jeg, man gå over stregen.

Og ja, projektet kræver ændring i lokalplanen, men bliver det godkendt, gør bygherrerne ikke noget ulovligt. Sådan fungerer systemet - der flyttes grænser, og det kaldes udvikling.

Så husk at gå efter bolden og ikke manden.

En ting, der slår mig er: Hvorfor kommer "nej-sigerne" ikke med et økonomisk godt tilbud til ejerne af husene? Så kan I jo komme med et projekt, som I synes om.

Men det er måske, fordi I ikke vil tage den økonomiske tort, der er ved oprydningen af grunden og den eventuelle risiko, der er ved at bygge?

Vi "ja-sigere" har nok siddet for længe på hænderne og er ikke kommet ud for at støtte projektet. Vi må give de byrådsmedlemmer, der vil Hou det godt, et signal om, at der er mange, der stemmer for det nye projekt.

Lars Møller

Vi "ja-sigere" har nok siddet for længe på hænderne og er ikke kommet ud for at støtte projektet. Vi må give de byrådsmedlemmer, der vil Hou det godt, et signal om, at der er mange, der stemmer for det nye projekt.

Vi vil kunne være heldige at få et helt nyt og moderne havnemiljø, der vil tiltrække nye Hou-borgere, turister, lystsejlere og andet godtfolk til og derved måske også gøre de forretningsdrivende en stor tjeneste - og ikke mindst vores skole, hvor der helt sikkert kunne være plads til flere elever.

Når vi nu får den nye havnefront opbygget og har fået Klitrosevej færdig og nu også får en arkitektonisk fin bygning ved Alexandra Plads, så synes jeg endelig, at det er noget over Hou by og havn igen, som ville kunne sælge byen ud i fremtiden, og ja, det er et helt andet Hou, end det var for 50 år siden, men absolut en by vi igen kan være stolte af, så lad os nu komme videre.

Lad os nu springe på toget, og få Hou på udviklingssporet.

Annonce
Annonce
Odder Avis

Den nye pige i klassen: Det klæder ikke debatten, at der er snakken og uro i salen

Annonce
Annonce
Odder Avis

Regionen er din tryghed og din sundhed

Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

Nu kan det blive nemmere at få en tid hos lægen: Odders praktiserende læger får ny kollega

Odder Avis

Vi skal have bedre kvalitet i daginstitutionerne

Odder Avis

Troldedag i Eventyrskoven

Odder Avis

11 personer tiltalt i omfattende narkosag: Politiet afslørede  stor amfetamin-fabrik

Odder Avis

Peter Birk udstiller i KunstVærket

Odder Avis

Børnene voksede fra fodbold og skydning, så nu vil far i byrådet

Odder Avis

Jeg støtter vores guld: Vi arbejder for det gode, trygge og ordentlige børne- og ungdomsliv

Odder Avis

Venstre om Kattegatforbindelsen: Vejføringer skal ske så skånsomt som muligt overfor borgerne og naturen

Odder Avis

Lav regnbue-nøgleringe i efterårsferien

Byens Bedste i Odder

Se videoen: Vindere i lange baner ved byens bedste fest i Odder

Odder Avis

Kom med en tur i mindelunden med Mit gamle Odder: Samtalecafé

Odder Avis

At sejle er at leve: Vandglade vandmænd fik Odder Avis' initiativpris

Odder Avis

Musikdokumentar om Billie Holiday åbner filmklubben Dok Bif i Biffen

Odder Avis

Genlæs livebloggen: Sådan gik det, da Byens Bedste i Odder blev kåret

Odder Avis

Vi skal have Danmarks højeste valgprocent til kommunalvalget

Odder Avis

Gymnasieelev og byrådskandidat: Kulturlivet for unge skal skabes og formes af unge

Odder Avis

Formand for pårørenderåd efter budgetaftale: De tre partier vægter den grønne omstilling højere end vores sårbare borgere

Odder Avis

Tyve blev spærret inde med deres bytte: Måtte banke efter hjælp, fordi deres bil sank ned i sandet

Odder Avis

Lær at tegne bygninger med Lene Rosenberg

Odder Avis

Efter etablering af genbrugsbutik: Det er meget uheldigt, at en mastodont som RenoSyd kan risikere at udkonkurrere Retroen

Odder Avis

Jens er imponeret: Gør-det-selv-folket bliver ved med at renovere

Annonce