Annonce
Odder Avis

Manden med de mange byfestkasketter

Thomas Tikjøb er 42 år gammel tilflytter til Ørting. Han er gift med Line og sammen har de to børn på 12 og 15. Foto: Søren E. Alwan

Thomas Tikjøb har haft mange jern i ilden siden han for seks år siden gik ind i arbejdet med Odder Byfest.

Annonce

Odder: Torsdag aften. Det er tid til Musik Under Bøgen. På scenen står en mand, som for mange måske ikke ser så bekendt ud. For andre er han en af de ildsjæle, der de seneste fem-seks år har knoklet for at sikre byfesten er en succes.

Thomas Tikjøb hedder han. Formand for Odder Byfest Komiteen og medlem af Aktivitetsudvalget i de fire arrangerende foreningen ØFUG, Gylling Boldklub, Odder Cykel Klub og Odder IGF Fodbold.

Og når han står på scenen som konferencier torsdag aften, så er det fordi der ikke lige var andre.

Og sådan var det nok også lidt, da Odder Roklub for nogle år siden trak sig ud af byfesten sådan lidt 10 minutter i lukketid. Dengang var Thomas Tikjøb formand for Gylling Boldklub. Det var den klub, der blev spurgt, om den lige havde lyst til at hoppe ind og overtage roklubbens telt.

- Det eneste vi fik at vide var, hvor stort teltet var, og at de plejede at servere helstegt pattegris lørdag, griner han.

De få oplysninger til trods sprang klubben til. Og indledte med det samme et samarbejde med Ørting-Falling Ungdoms-& Gymnastikforening (ØFUG), hvor Thomas Tikjøbs kone Line tilfældigvis var formand.

Vi havde fået oplandet med og skabt noget nyt liv.

Thomas Tikjøb, fmd. Odder Byfest Komité og aktivitetsudvalget
Annonce

Masser af frivillige

Første år var fredagen helt død, og de begyndte at ryste lidt på hænderne, de to klubber, der var kommet ind med firetoget.

Lørdag blev heldigvis bedre.

- Det første år løste vi opgaven, men vidste også, at der skulle et stort arbejde i gang med udvikling, for byfesten trængte til noget nyt liv, siger Thomas Tikjøb.

Da Odder Håndbold et par år senere også trak sig, blev de to oplandsklubber spurgt, om de ville udgøre fremtidens aktivitetsudvalg.

- Men det er ikke en byfest, hvis ikke man har de største foreninger med, mener Thomas Tikjøb.

Derfor endte aktivitetsudvalget med at bestå af Gylling Boldklub, ØFUG, Odder Cykel Klub og Odder IGF Fodbold. Sådan har det været siden 2015.

Og siden 2015 er byfesten blevet stadig mere populær igen.

- Vi har ramt noget på et tidspunkt, hvor plejer var ved at dø, siger Thomas Tikjøb.

I år har aktivitetsudvalget haft seks boder inklusive Nordens og Sydens Perle. Det kræver hårdt arbejde af omkring 150 frivillige.

- Jeg siger ikke, hvor mange timer, jeg selv har brugt på det, for så er der ingen, der vil være med, griner Thomas Tikjøb, der heldigvis har sin kones opbakning - også når det gælder at tage del i arbejdet.

Annonce

Jo flere jo bedre

Med det fremragende vejr, det har været i år, var det næsten indlysende, at det ville blive et godt år, for når solen skinner skal der masser af væske indenborde.

Men de hviler ikke på laurbærrene i aktivitetsudvalget.

- Det har været et rigtig godt år. Vi har fået flere med til at betale til den fælles kasse i komiteen. Blandt andet er Kælderen og Helles Pølsevogn med for første gang i år, siger Thomas Tikjøb.

Og står det til ham, skal der være endnu flere med til at dele udgifter og indtægter fremover, for byfesten handler om at få folk til byen.

- Jeg tror på, at varer sælger varer, så flere telte og flere foreninger vil bidrage positivt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

Energikoncern delte penge ud

Odder Avis

Skiftedag: Friskole søger ny leder

Annonce