Annonce
Odder Avis

Medlemmerne strømmer til Odder Svømmeklub: Nu vil konkurrenceafdelingen med på vognen

Konkurrencechef Jan Løth og Talentudvikler Tue Zilmer vil sammen have konkurrencesvømningen tilbage til fordums styrke i Odder Svømmeklub Foto: Morten Pape
Konkurrenceafdelingen er med deres egne ord et stykke fra fordums styrke, mens der i breddeafdelingen er godt 200 på venteliste.
Annonce

Odder: Odder Svømmeklub har i mange år haft stolte traditioner på både bredde - og eliteniveau. Svømmeklubben på Nølevvej havde inden Covid-19 pandemien 1800 medlemmer fordelt på børn og voksne.


Der er blevet gjort et fantastisk arbejde i breddeafdelingen, og med så mange medlemmer har vi et stort potentiale i Odder Svømmeklub. For lige nu er vi ikke, hvor vi har været. Men målet er, at vi med hjælp fra blandt andet Tue skal få flere konkurrencesvømmere i Odder

Jan Løth, Konkurrencechef i Odder Svømmeklub


Størstedelen af medlemmerne er en del af breddeafdelingen, som under ledelse af  breddeansvarlig Gina Madsen har tiltrukket medlemmer. Hos eliteafdelingen vil man nu også være en del af succesen.

Derfor har man som et nyt tiltag ansat 27-årige Tue Zilmer som talentudvikler på fuld tid. Sammen med konkurrencechef Jan Løth skal han være med til at løfte Odder Svømmeklubs konkurrenceafdeling. For med kun 30 aktuelle medlemmer i konkurrenceafdelingen er man langt fra de godt 100 man havde engang.

Tue Zilmers rolle bliver både i bredde - og konkurrenceafdelingen, hvor han skal sørge for en rød tråd i hele Odder Svømmeklub.

- Der er blevet gjort et fantastisk arbejde i breddeafdelingen, og med så mange medlemmer har vi et stort potentiale i Odder Svømmeklub. For lige nu er vi i konkurrenceafdelingen ikke, hvor vi har været. Målet er, at vi med hjælp fra blandt andet Tue skal få flere konkurrencesvømmere i Odder, siger Jan Løth

Annonce

Ny teknologi skal forbedre træningen

Udover de tre fuldtidsansatte, har klubben også investeret i noget af det nyeste teknologi indenfor svømmetræning. TritonWear hedder systemet.

Systemet består af en chip, der sidder i svømmernes badehætte. Chippen kan sende data til trænernes iPads, og kan vise alt fra tider til hvor lange tag svømmerne tager med armene. På den måde kan man undervejs i træningen gå helt i detaljen med svømmernes teknik.

TritonWear sender alle former for data til trænerne mens der svømmes.

- Vi vil gerne være med hvor det er sjovt, og vi håber, at TritonWear og ansættelsen af Tue Zilmer kan være med til at udnytte vores og de unges potentiale endnu bedre, siger Jan Løth.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odder Avis

Vokalsangere fylder Bjerager Kirke

Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

KALENDEREN

Odder Avis

Gaderæs i industrikvarter

Odder Avis

Arkæolog fortæller om vikingetiden

Odder Avis

Skolernes underskud bliver mindre

Odder Avis

Bedre velfærd

Odder Avis

We walk: Gå med over børnenes bro

Odder Avis

Etnisk kunst i Kunstværket

Annonce