Annonce
Odder Avis

Midt i et valgår: Socialdemokratiet mister stor valgstøtte

DSU deltog også i generalforsamlinger i partiforeningen. Her ses folketingsmedlem Dorthe Hindborg (Yderst til venstre) og byrådsmedlem Lone Jakobi (Nummer tre fra venstre) sammen med Sebastian Juu  og DSUs afgående formand Ingrid Vandsø (Yderst til højre). Foto: DSU Odder/Samsø
Til november venter et kommunalvalg. Men det bliver nu uden DSU.
Annonce

Odder: 11. januar 2021 blev sidste dag med kliken for medlemmer af Dansk Socialdemokratisk Ungdom (DSU) i Odder og på Samsø. I tre år har gruppen spredt det socialdemokratiske budskab, men nu er det altså slut.


Vi har måttet erkende, at selvom viljen var der, så var vi desværre ikke nok til at holde afdelingen i live, og vi siger derfor tak for denne gang

DSU Odder og Samsø


Ifølge DSU Odders formand, Ingrid Vandsø, er beslutningen taget helt uden nogen form for dramatik. Også selvom der venter et kommunalvalg ude i horisonten.

- I en by af Odders størrelse kommer de politisk interessede ofte i generationer, og lige nu mangler der foryngelse i foreningen, da mange er flyttet væk fra Odder i løbet af årene. Så derfor har vi sat foreningen i bero, indtil næste generation vil overtage den, siger Ingrid Vandsø.

Annonce

Stor velvilje men for få hænder

Foreningen som blev stiftet i slutningen af 2017, har i sin korte levetid deltaget i debatter og kampagner.

Viljen til at drive foreningen var ifølge de resterende medlemmer stadigvæk tilstede, men med kun tre medlemmer til sidst endte det altså med, at foreningen måtte erklære sig inaktiv.

- Vi har måttet erkende, at selvom viljen var der, så var vi desværre ikke nok til at holde afdelingen i live. Vi var kun tre aktive medlemmer til sidst, og nogle af os søger mod Aarhus inden længe, så derfor gav det god mening at sige tak for denne gang, uddyber Ingrid Vandsø.

Opløsningen af DSU i Odder og på Samsø sker i et år, hvor der i november venter et kommunalvalg. Men de socialdemokratiske kandidater må efter opløsningen undvære støtte fra DSU i denne omgang.

Annonce

Ærgrelse hos ledelsen

Hos Socialdemokratiet i Odder er formand for vælgerforeningen, Jesper Hjort ærgerlig over, at foreningen må indstille sine aktiviteter. Men han erkender også, at lukningen ligner noget, han har set før.

- Det er ikke første gang, at DSU i Odder har måtte sætte sine aktiviteter på pause. Deres medlemmer går ofte i gymnasiet og på et tidspunkt, når de bliver gamle nok, flytter de fra Odder. Så hvis der ikke kommer nye medlemmer, er der pludselig for få medlemmer. Men vi er selvfølgelig ærgerlige, da vi rigtig gerne vil have unge ind i DSU,  siger Jesper Hjort.

Skulle man have interesse i at starte DSU Odder op igen, har de tidligere medlemmer sørget for at budgettet er flyttet til en konto i foreningens navn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

BNBO: Fire ting du skal vide

Odder Avis

Lyd på

Odder Avis

Donation: Kulturhub får støtte

Annonce