Annonce
Odder Avis

Mon der kommer flere? De første vikinger har erobret Tunø

Kristian Mikkelsen og Michael Frederiksen anede ikke, om de ville møde andre vikingeentusiaster, da de gik i land på Tunø. Det gjorde de ikke, men det passede dem faktisk helt fint. Foto: Bjarne Møllgaard
Drømmen om en hel vikingelandsby på øen lever stadig, men foreløbig er har den kun haft to indbyggere - og blot for en kort stund.

Tunø: Det var en glad overfartsleder på Tunøfærgen, Bjarne Møllgaard, der lørdag tog imod to vikingeklædte gutter, der ville vide, hvor vikingelandsbyen på Tunø ligger. Indtil deres ankomst havde antallet af indbyggere i byen nemlig været lig med nul.

Men i land kom Kristian Mikkelsen og Michael Frederiksen fra Aalborg, og takket være overfartslederen fandt de hen til det område syd for havnen, som ifølge en gruppe personer med relation til øen engang skal rumme et vikingecenter eller anderledes feriecenter, om man vil.

Det simple liv. De to vikinger havde det med, de skulle bruge til deres lejr - undtagen rafter. Men dem skaffede overfartsleder Bjarne Møllgaard, som selv er optaget af at få etableret en vikingelandsby på Tunø. Privatfoto

Her opholdt de sig så i nogle dage, indtil de midt på ugen drog tilbage til fastlandet.

Annonce

- Vi vidste ikke, hvad der ventede os, da vi tog af sted, og vi fandt absolut ingenting på området. Men det lige meget, for vi havde det, vi skulle bruge. Resten købte vi på Købmandsgården, fortæller Kristian Mikkelsen, der havde læst om muligheden for at leve som viking på Tunø via en facebookside for vikinger.

Skal vokse langsomt

Der var ellers lagt op til et stort vikingecenter, da tidligere havnefoged på øen, Jens Christian Worm Gotfredsen, i 2019 bebudede, at han og andre med relationer til Tunø ville arbejde på at skabe en vikingelandsby på det 13.000 kvadratmeter store areal syd for den eksisterende havnebygning. Arealet er dels ejet af havnen og dels af Tunø Fonden, hvis bestyrelse gerne stiller jorden til rådighed. Initiativtagerne var så småt i gang med at søge fonde.

- Men så kom corona, og siden er der faktisk ikke sket noget som helst. Vi har dog på ingen måde opgivet tanken, men er nu nok mere indstillet på at lade projektet vokse løbende. Og to vikinger er da bedre end ingen vikinger, siger Jens Christian Worm Gotfredsen, der stadig forestiller sig, at man på området vil opføre en vikingelandsby uden el og med vikingehuse, som turister kan leje.

Desuden skal der laves en teltplads med udlejning af vikingetelte samt to langhuse.

Kristian Mikkelsen og Michael Frederiksen nåede at gå Tunø rundt, før de midt på ugen satte kurs mod fastlandet igen. Privatfoto

- Indtil da er vi glade for, at turistorganisationen Kystlandet.dk reklamerer for området, som man kan bo ganske gratis på, hvis man blot går klædt og lever som en viking, siger han.

Bo gratis som viking

Som noget nyt er det i år muligt at tage på på vikingelejr på Tunø kvit og frit. Den eneste betingelse er, at man vil gå klædt og leve som en viking.

Det er tilladt at tage håndværk og kunstarbejde med samt drive en bod på pladsen - eller finde en gruppe krigere og øve eller lave opvisning. Begge muligheder skal dog aftales med havnefogeden på forhånd.

Det er muligt at benytte teltpladsens og havnens faciliteter, der består af et fælleskøkken og toiletter samt bad, når man ligger i lejren. Vand kan frit afhentes ved havnebygningen. Mad og dagligvarer kan købes ved Tunø Købmandsgård, der ligger 10 minutters gang oppe i Tunø by.

Det er Tunø Havn, der har det overordnede opsyn med pladsen.

Der vil være adgang til rafter i forskellige længder, som kan lånes, man skal blot selv tage selv snor med. Affald skal sorteres og afleveres i øens containere tæt ved færgelejet.

Ved afrejse skal pladsen være helt ryddet.

For spørgsmål vedrørende priser, booking, benyttelse af øens øvrige teltpladser og andre praktiske forhold på Tunø Vikingelejr, kontakt overfartsleder Bjarne Møllgaard på telefonnummer 51 83 61 03 eller mail bjarne.mollgaard@odder.dk

Det samme var de to venner fra Aalborg, som aldrig havde hørt om Tunø, før de fandt opslaget på Facebook.

- Det er da en helt vidunderlig ø, og folk har været enormt søde. Så vi vender helt sikkert tilbage, siger Kristian Mikkelsen.

Annonce
Annonce
Odder Avis

Bistrobeats byder på Kronborg på værftet

Annonce
Annonce
Sport

Herredouble skaffer den første danske badmintonsejr ved OL

Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

Familien Padkær hyrer Ghita Nørby og Mikkel Beha til at besøge deres have: - Vi vil gerne være med til at brede kulturen ud

Odder Avis

Frivillig - for hvem?

Odder Avis

Vi runder Rathlousdal – en gåtur til herregården med fortællinger

Odder Avis

Skuespiller flyttede hjemmefra, før han fyldte 17 år: Det er ikke fordi, jeg forbander min hjemby

Odder Avis

Bilist overså knallert i rundkørsel

Odder Avis

Av min arm: En brækket albue har været med til at give flere oplysninger om foto fra en sygehusindvielse i 1950'erne

Odder Avis

Forretningsmodeller gør dig skarpere

Brædstrup Avis

Tag på skattejagt i Horsens, Odder, Tunø og Juelsminde: Sommerpræmierog vind stor sommerpræmie

Odder Avis

Eigil er klar til at stå tidligt op mange gange under OL: Vil heppe foran fjernsynet, når sønnen spiller badminton

Odder Avis

Mød Snøvsen: Bison-baby blev afvist af sin mor - det giver fast arbejde til hel familie

Odder Avis

Lokalplanerne tager ikke henyn til de enorme mængder af overskudsjord, der opstår, når der bygges

Odder Avis

Naboer til det gamle badehotel: Nu skal kommunen altså opføre sig ordentligt i stedet for at hjælpe ejerne med at sælge dyrt

Odder Avis

Der er behov for en klar og tydelig handicappolitik i Odder Kommune

Odder Avis

Mon der kommer flere? De første vikinger har erobret Tunø

Odder Avis

Kan man da ikke få lov til at blive forarget over de nyudsprungne studenter?

Odder Avis

Lappeløsninger? Nej, her er vi næsten designere

Odder Avis

Fra bondeby til lokalhovedstad: Kom med på byvandring

Odder Avis

Søren var med til at vinde EM til Danmark: Mormor tog imod, da han kom hjem med guldmedaljen og blev fejret

Odder Avis

Kajakture i fjorden med indbygget crashkursus

Odder Avis

Visens Skib lægger til kaj for fuld musik

Odder Avis

Det er aldrig for sent at prøve noget nyt: Den rastløse psykolog Lizette er blevet selvstændig som 55-årig

Annonce