Annonce
Odder Avis

Mord og henrettelser: Lokalhistorien skal gemmes i nyt arkiv

Lokalarkivet indeholder både billeder og dokumenter Foto: Aalstrup Lokalarkiv
Selvom Aalstrup er en lille by, har den en historie, der byder på lidt af hvert. Byens nystiftede lokalarkiv skal nu holde styr på byens lange historie.
Annonce

Aalstrup: Mystiske mord og kommunens ældste skole. Den lille by Aalstrup indeholder lidt af hvert. Derfor har en gruppe borgere sat sig for at indsamle historiske materiale fra byens fortid. Det skal opbevares i det nystiftede Aalstrup Lokalarkiv.

Carsten Jensen er én af de borgere, som har været med til at starte arkivet, som kigger tilbage på byens fortid. Men målet handler ikke nødvendigvis om fortiden.

- Vi vil rigtig gerne have, at tilflyttere kan få en idé om, hvad det er for en by, de er kommet til. Vi tror på, at det kan hjælpe folk til at vælge Aalstrup frem for så mange andre steder, siger Carsten Jensen.


Vi vil rigtig gerne samle så meget historisk materiale ind som muligt. Så hvis folk har interessante ting rundt omkring, vil vi meget gerne låne det, så vi kan arkivere det.

Carsten Jensen


En stor resurse til historisk viden bor heldigvis lige i baghaven. Holger Lykke Andersens familie har boet i Aalstrup i flere generationer. Derfor er hans bolig også fyldt med historiske genstande.

- Min familie har været en del af byen siden starten af 1800-tallet, så jeg har en del historisk materiale liggende. Byen gemmer på meget mere end man skulle tro, siger Holger Lykke Andersen.

Annonce

Mord og henrettelser

En af de historier der kom frem er et mord på en gravid kvinde omkring 1769.

- Sagen handler om en mand, der myrder kvinden, som bærer hans barn. Han gør det ved at skære halsen over på hende. Ifølge sagens papirer bliver han senere henrettet ved halshugning, og hans hoved hængt på en pæl. Det minder meget om retsagen mod Struensee, siger Holger Lykke Andersen.

Aalstrup Lokalarkiv tager imod dokumenter fra det gamle Aalstrup Ejerlav, der går helt op til Falling. Foto: Aalstrup Lokalarkiv

Historier som mordet i 1769, er et eksempel på, hvad lokalarkivet kan byde på. Heldigvis er der også flere positive historier. Men har man historiske genstande liggende, er der plads til mange flere historier hos Aalstrup Lokalarkiv.

- Vi vil rigtig gerne samle så meget historisk materiale ind som muligt. Så hvis folk har interessante ting rundt omkring, vil vi meget gerne låne det, så vi kan arkivere det, siger Carsten Jensen.

Har man noget man vil dele med Aalstrup Lokalarkiv kan man kontakte dem på mail hla4227@gmail.com eller på telefon 24 46 50 48.

Annonce
Annonce
Odder Avis

Lokalt engageret i 50 år

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

BNBO: Fire ting du skal vide

Odder Avis

Lyd på

Annonce