Annonce
Odder Avis

Mums på havnen: Birgitte og Casper vil lave fiskebistro og deli-butik, der har åbent året rundt

Birgitte og Casper Poulsen stopper som forpagtere af Fru Møllers Restaurant for at åbne deres eget sted på havnen i Hou. Arkivfoto: Lars Juul
Par forlader Fru Møllers Restaurant for at stå i spidsen for et nyt koncept i Hou. Det kommer til at ligge i den nye bydel Færgebyen, og måsker åbner der midlertidig spisested allerede til sommer.

Hou: Casper Poulsen kommer fra Thyborøn og er søn af en fisker, og han savner et godt fiskested i Østjylland. Det er en af årsagerne til, at han sammen med hustruen Birgitte Poulsen vil lave et helt nyt sted på havnen i Hou.

Her går ejendomsselskabet Domis snart i gang med at lave en ny bydel, Færgebyen, og det er her, ægteparret Poulsen har fremtidsplaner.

- Det er ikke tegnet færdigt endnu, men vi vil have tid til det her. Vi har åbnet et par restauranter før, hvor vi ikke havde tid nok. Det her skal gøres ordentligt, vi skal have tid til at bygge stedet op, siger Birgitte Poulsen.

Annonce

Parret har allerede en aftale med folkene bag Færgebyen om, at de skal drive stedet. Det kommer til at afløse den tidligere café på havnen, men konceptet er anderledes.

Selskaber er velkomne

- Vi drømmer om et fiskehus med en bistro, der serverer et godt måltid med godt håndværk, hvor folk kan få en god oplevelse og frisk fisk. Det vil vi kombinere med en deli-fiskebutik med et lille udvalg af frisk fisk, som vi tager ind hver dag, samt røgvarer og alverdens delikatesser Det bliver en blanding af deli og bistro, og ovenpå vil vi have et selskabslokale. Så håber vi, at vi kan lave en helårsforretning, siger Birgitte Poulsen.

Hun har været ansat hos Fru Møllers Mølleri i Bjerager i 10-11 år, og sammen med sin mand Casper Poulsen har hun forpagtet stedets restaurant i syv år.

Stedet i Hou skal være vores pensionsopsparing.

Birgitte Poulsen

- Det er specielt at stoppe, for det er et sted fuld af hjerteblod og nogle fantastiske råvarer. Men vi er kommet til et tidspunkt, hvor vi skal videre og udvikle noget nyt. Jeg tror, de fleste restauranter har en levetid på 7-10 år, men stedet i Hou skal være vores pensionsopsparing. Det handler også om, at vi kommer til at stå for det hele selv, siger Birgitte Poulsen.

Parret har også snakket med Egmont Højskolen om, at nogle fra højskolen måske kan få nogle arbejdstimer på det nye sted.

Annonce

Måske til sommer

Ægteparret ejer og driver sammen med en tredjemand også Spisehuset F8 i Fængslet i Horsens. Det er tredjemanden, der styrer F8, men indtil projektet i Hou er på benene, vil ægteparret også hjælpe lidt til her.

Byggeriet af Færgehavnen bliver ikke færdigt til sommer, men Birgitte og Casper Poulsen vil gerne kunne tage mod sultne gæster på havnen i Hou allerede til sommer.

- Vi håber, at vi kan lave noget midlertidigt til sommer, siger Birgitte Poulsen.

De to seneste somre har parret stået bag et spisested med sommeråbent og nogle musikarrangementer. Måske kan det permanente fiskehus også komme til at byde på musik.

- Det skal vi se på. For det er magisk at have de musikaftener, så vi håber, det kan passe ind, siger Birgitte Poulsen.

Annonce

Nyt hold på plads

Hos Fru Møllers Mølleri er der allerede lavet en aftale med et hold nye forpagtere, der rykker ind i køkkenet til februar. De kommer fra Restaurant Skovmøllen v. Moesgaard Museum og overtager forpligtelser i forhold til gavekort og reservationer.

- Det bliver underligt ikke at have Birgitte og Casper her i hverdagen, men vi skilles som gode venner. Det er en helt naturlig udvikling, og der skal ske noget nyt en gang imellem, siger Bodil Møller fra Fru Møllers Mølleri.

Annonce
Annonce
Odder Avis

Kirke laver stillegudstjeneste

Annonce
Annonce
Odder Avis

Nu gider vi ikke flere nedlukninger: Gymnaster står på spring til forårsopvisning

Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

Overså bremsende bil: To personer kørt på skadestuen efter uheld

Odder Avis

Kulturen på kirkegårde ændrer sig

Odder Avis

Replik om "Det tavse flertal": Jeg må på det skarpeste frabede mig, at Uffe Jensen prøver at tillægge mig holdninger, som jeg absolut ikke har

Odder Avis

Frank blev klemt ud i rabatten af en traktor: Vejene er forfærdelige

Odder Avis

Fem svømmere jagtede personlige rekorder

Odder Avis

Rema-direktør er ude med hård kritik: - Jeg har aldrig mødt en så utroværdig og uvederhæftig person som ham

Odder Avis

Højresvingsuheld sendte 16-årig knallertkører i asfalten

Odder Avis

Flerstemmig musik i sognekirken

Odder Avis

Om et par år skal vi til at sortere i flere bunker: Der kommer en ny affaldsplan

Odder Avis

Ny borgmester vil lave politik sammen med borgerne: Hvis vi ikke involverer borgerne, bliver lokalpolitik rendyrket magt

Odder Avis

Strandjægere bekæmper rotter på fugleø

Odder Avis

Borgerrådgiveren skal helst gøre sig selv arbejdsløs

Odder Avis

Elever hoppede til matematikken

Odder Avis

Corona presser arbejdspladser: Varehus har skruet ned for de gode tilbud

Odder Avis

Odder som turistmål er røget i National Geograpic

Odder Avis

Christina anede ikke, hun var gravid - syv uger efter kom Izabella

Odder Avis

Som hundeejer græmmes jeg: Magen til tåbelig og tankeløs adfærd skal man lede længe efter

Odder Avis

Det Liberale Højre vil ændre grundloven: - Jeg tror, der er mange - inklusive kongehuset selv - der ikke ved, hvad vi skal bruge kongehuset til

Odder Avis

Herregård og kongeborg fortæller historier

Odder Avis

Kattegatforbindelsen vil svække Jylland og styrke København: Aarhus Lufthavn vil som den første lufthavn miste livet

Odder Avis

Borgerforslag: Børnene skal kunne passes på deltid for børnenes skyld?

Annonce