Annonce
Odder Avis

Musikformidler fra Alrø har fået en kvart million - nu vil hun holde gratis koncerter i sit hjem

Tine Mynster har netop kastet sig over et nyt projekt: At bruge sit eget hus, Galleri Mynster på Alrø, til at skabe rammerne om intime koncerter, hvor både hun selv og en lang række andre musikere optræder gratis med det formål at skabe samvær i sangen. Pressefoto
Tine Mynster vil brede sangens glæde ud til folk i alle aldre og bruge sang til at skabe nærvær og glæde i lokalområdet. Med Hedevig Quidings Legat på 250.000 kr. har hun fået medvind i missionen.
Annonce

Alrø: Sanglærer og musikformidler Tine Mynster, Alrø, Odder, har fået Hedevig Quidings Legat på 250.000 kroner.

En enig bestyrelse valgte at tildele legatet til sangeren, der i dagligdagen beskæftiger sig med at bringe musikken ind i børns og familiers liv på en noget anden måde end traditionel musikundervisning.

- Hvor musikundervisning ofte fokuserer på børn i skolealderen, så har mit fokus altid været på førskolebørnene. Musik og rytmik spiller en stor rolle i at forme barns liv. Vi er alle født musikalske - og det handler for mig om at stimulere dette medfødte sprog, således at det forbliver et naturligt kommunikations udtryk. For mig har det altid været væsentligt at møde mennesker i musikken - og gerne i øjenhøjde. Jeg skriver dansksprogede sange og fokuserer på musikglæden, uanset om det er børn eller voksne jeg spiller til og med, siger Tine Mynster.

At brede sangens glæde ud til folk i alle aldre er en anden af Tine Mynsters hjertesager. Derfor er hun initiativtager til såkaldte ”køkkenkoncerter”, hvor sangskrivere af næsten enhver art får mulighed for at præsentere deres sange i en ramme, hvor det er den gode sang og nærheden der er i fokus.

- Køkkenkoncerterne er en ny måde at give folk en form for fællesskab om musikken. Igen handler det om at give folk noget, de kan forholde sig til. At bruge sangen til at skabe nærvær og glæde i lokalområdet, fortæller Tine Mynster, der udover de mange aktiviteter også netop har kastet sig over et nyt projekt: At bruge sit eget hus, Galleri Mynster på Alrø, til at skabe rammerne om intime koncerter, hvor både hun selv og en lang række andre musikere optræder med det formål at skabe samvær i sangen.

Tine Mynster kommer til at bruge legatet på at lave lovlige toiletforhold for alle inklusive kørestolsbrugere. Derudover er der en lang række krav der skal opfyldes, når man afholder koncerter i forhold til branddøre mm. Legatet får derfor hurtigt ben at gå på, men Tine Mynster glæder sig til at kunne byde indenfor til Galleri Mynster med både kunst, musik og hjerterum.

Når man laver optrædener for offentligheden, er der en lang række ting, der skal være i orden - også i et privat hjem. Så legatet skal blandt andet bruges til at forbedre forholdene.

Tine Mynster i pressemeddelelse

Annonce
Annonce
Odder Avis

Coronakunst fik ministeriets støtte

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

Lagkage og landsindsamling

Odder Avis

Åben havelåge i en giftfri have

Odder Avis

Sponsorturnering i ekstrem varme

Odder Avis

Gratis yoga under åben himmel

Annonce