Annonce
Odder Avis

Musikskolen er i gang igen: Næsten som før coronakrisen

Er man solist hos Odder Musikskole, spiller man gratis i orkester på musikskolen. Foto: Odder Musikskole
Kort før sommerferien kom solisterne tilbage til normal undervisning. Nu åbnes der også op for orkestre.
Annonce

Odder: Musikskolen i Odder er nu endelig i gang med at spille igen. Man har til den nye sæson nemlig fået lov til at være sammen igen. På den gammeldags måde. Med øjenkontakt og fysisk tilstedeværelse. Det vækker glæde på skolen, også selv om man ifølge skolens mangeårige leder Steen Hattesen har lært noget af coronakrisen.

Odder Musikskole har plads til mennesker i alle aldre. Foto: Odder Musikskole

- Både vores elever og lærere klarede tiden i coronakrisens lockdown med online undervisning så flot, og det lærte os meget om nye former for undervisning. Men der er nu altså ikke noget som at mærke det nærvær og den samhørighed, som opstår i musiklokalet, når undervisningen er igang, siger Steen Hattesen.

Soloeleverne var i gang i en kort periode før sommerferien, og nu har orkestrene også fået lov til at spille. Og det var som at slippe køerne på græs efter en lang vinter indenfor.

- Jeg kunne tydeligt mærke på dem, at de også satte stor pris på at mødes igen. De var simpelthen så glade og vilde, siger Steen Hattesen.

Annonce

Ikke alt er som det plejer

Selvom eleverne har fået lov til at vende tilbage til den fysiske undervisning, er alt ikke, som det plejer. Gulvene har fået klistermærker med besked om at holde afstand, nodestativerne har fået plexiglas og håndsprit er overalt. Alle forholdsregler er taget, og det har været vigtigt for at få elverne tilbage i lokalerne.

- Vi har altid haft et stærkt fællesskab hos os, og det vil vi gerne holde fast i. Musik skal spilles sammen, og så må vi tage de forholdsregler, der skal til, siger Steen Hattesen.

Det bliver dog ikke Steen Hattesen, der kommer til at lede eleverne ind i den nye sæson. Han går nemlig på pension efter 18 år med taktstokken for Odder Musikskole.

Hans afløser er allerede fundet. Han hedder Niels Christian Simmelsgaard og begynder 1. oktober.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odder Avis

Vokalsangere fylder Bjerager Kirke

Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

KALENDEREN

Odder Avis

Gaderæs i industrikvarter

Odder Avis

Arkæolog fortæller om vikingetiden

Odder Avis

Skolernes underskud bliver mindre

Odder Avis

Bedre velfærd

Odder Avis

We walk: Gå med over børnenes bro

Odder Avis

Etnisk kunst i Kunstværket

Annonce