Annonce
Odder Avis

Nødpasning: Kun 15-25 børn har brug for pasning

Fire børn er tilmeldt pasning i Bifrost i denne her uge. Arkivfoto: Morten Pape
En sfo har slet ingen børn, mens der i kommunens øvrige institutioner er mellem to og fire børn, ud af de i alt 1600 børn mellem 0 og ni år, der er i kommunen.
Annonce

Odder: Der går normalt 800 børn i børnehave, vuggestue og dagpleje i Odder Kommune. Og det samme antal i skolernes 0.-3. klasse.

Men i denne uge er kun 15-25 af de 1600 børn tilmeldt nødpasning i en af kommunens åbne sfo'er og daginstitutioner.

- Vi er meget overraskede over, hvor få der har behov for pasning, siger Lise Gammelby, der er udviklingskoordinator for skole og dagtilbud.

Når tallet hedder 15-25 er det fordi der er udsving fra den ene dag til den anden.

Eksempelvis var der mandag morgen ikke et eneste barn i sfo'en på Vestskolen. Et enkelt barn på Parkvejens Skole og to børn ude i landsbyordningerne.

I vuggestuerne og børnehaverne er der mellem to og fire børn per institution per dag.

- Men det kan godt ændre sig i løbet af ugen, siger Lise Gammelby.

Nødpasningen er nemlig rettet mod børn, hvis forældre skal på arbejde i eksempelvis sundhedsvæsnet, og de arbejder i skiftende vagter og kan derfor have forskellige behov.

Annonce

Også for private

Der er fra mandag morgen som udgangspunkt to medarbejdere på arbejde i hver institution og sfo. Det lyder måske ikke af meget, men allerede torsdag fik kommunens ledelse en pejling på, at der nok ikke blev tryk på nødpasningstilbuddet fra ugens begyndelse.

- Torsdag var både skoler og dagtilbud i hele kommunen næsten tomme, siger Lise Gammelby.

Det lave antal børn ændrer dog ikke på den beslutning, som kommunens ledelse har taget, nemlig, at der som udgangspunkt er åbent i alle kommunens institutioner.

- Vi vil gerne sikre, at børnene er i kendte omgivelser så vidt det kan lade sig gøre, forklarer Lise Gammelby.

Kommunen meldte i sidste uge ud, at også forældre, hvis børn normalt bliver passet i en privat dagpleje, kan benytte sig af den kommunale nødpasning.

- Hvis man som privat pasningsordning på grund af sygdom eller andet ikke har mulighed for at etablere nødpasning, skal man henvende sig til Odder Kommune, så der kan etableres nødpasning i et af kommunens dagtilbud, skriver kommunaldirektør Henning Haahr i et brev sendt til de kommunale dagplejere, der er i kommunen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

Skiftedag: Friskole søger ny leder

Odder Avis

Separering i Gylling skal ses efter

Odder Avis

Teaterfornøjelser på vej

Annonce