Annonce
Odder Avis

Nødråb fra takeaway-butik: To måneders vejlukning koster os kunder

Holsteinsgade ligner for tiden Det Vilde Vesten, og er man ikke lokalkendt, kan det være svært at finde butikkerne. Foto: Carina Mayner
Indehaverne af takeaway-restauranten Chopstic.asia har mistet to tredjedele af deres indtjening, fordi Holsteinsgade i snart halvanden måned har været lukket på grund af gravearbejde.

Odder: Det startede som en rigtig god forretning, da den thailandske kvinde Ann Froberg og hendes familie 7. august slog dørene op til takeaway-restauranten Chopsticasia i Holsteinsgade. Kunderne strømmede til, og begejstringen for primært stedets sushi var stor. Siden 1. oktober er det dog gået tilbage for stedet - måske fordi kunderne har glemt restauranten - når de nu ikke kan komme forbi i bil.

- Ganske som reglerne siger, er der stadig adgang til butikken til fods, men det glemmer folk tilsyneladende, mener Ronnie Froberg, der er gift med Ann Froberg, og som har talt med de andre takeaway-restauranter i Holsteinsgade.

- De oplever det samme problem  som os, siger Ronnie Froberg, der godt ved, at beboere og handlende må leve med, at der af og til udføres store gravearbejder på deres gade. Han klandrer da heller ikke Samn Forsyning, der står for gravearbejdet, som er sat i gang for at separere regn- og spildevand.

Annonce
Ann Froberg yderst til højre åbnede Chopstickasia i starten af august og havde i starten forrygende travlt. Lige nu kniber det dog med kunder, fordi Holsteinsgade er blevet lukket for trafik på grund af gravearbejde. På billedet ses ejeren sammen med sine to børn, sønnen Phuparn og datteren Arissara. Yderst til venstre ses Zinat, der er veninde med Anns datter. Arkivfoto: Anya Wissendorff

- Nej, det skal til, men det gør ondt i vores pengepung. Jeg har da også spurgt forsyningsselskabet, om vi kan få lidt kompensation for tabt indtjening. Men det siger de nej til, hvilket jeg inderst inde godt kan forstå. Det er blot lidt svært, når butikken er så ny som vores, og folk knap har lært den at kende. Lige nu har vi i hvert fald ingen drop in-kunder, siger han.

Det gør ondt i vores pengepung. Jeg har da også spurgt forsyningsselskabet, om vi kan få lidt kompensation for tabt indtjening. Men det siger de nej til, hvilket jeg inderst inde godt kan forstå.

Ronnie Froberg

Det med kendskab til butikkerne i den opgravede gade betyder tilsyneladende meget. I hvert fald fortæller indehaverne af både garnbutikken Annettes Håndstrik og Hudplejesalonen Glöd, at de ikke har oplevet mærkbart fald i antallet af kunder.

- Hos mig giver det lidt selv selv, idet de fleste af mine kunder bestiller tid på forhånd. Men jeg forstår godt, hvis det kan være svært for en ny takeawayrestaurant. Så jeg kan kun opfordre folk til at huske på os alle her i gaden, siger Jane Nissen, idehaver af Grün.

Færdig til december

Projektchef Marianne Rasmussen fra Samn Forsyning bekræfter, at selskabet ikke giver kompensation for tabte indtægter på grund af gadelukninger.

- Nej, det kan vi ikke, men vi er forpligtiget til altid at holde adgangen til butikkerne åben, og det gør vi også i Odder. Jeg har dog fuld forståelse for de borgere, som bliver generet af vores gravearbejde. Men det kan nok ikke undgåes helt, siger hun.

Jens Christian Marcussen, projektleder på Samn Forsynings arbejde i Holsteinsgade regner med, at gaden vil være farbar igen 3. december. Når den sidste maskine er forlader gaden, vil hele Holsteinsgade være separeret.

Annonce
Odder Avis

Tag med Odder Museum til Vorsø

Annonce
Odder Avis

Malerier udstilles til fordel for kampen mod kræft

Annonce
Odder Avis

Kunstnergruppen Jord udstiller i Kunstværket

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

Se billederne: Byens børn tog godt imod dem fra bøh-landet

Odder Avis

Gode skoler, pasningsgaranti og mere hus for pengene lokker børnefamilier fra Aarhus til Odder

Odder Avis

Tre udstillinger med kunst åbner for Stafet for Livet

Odder Avis

Selvfølgelig kan man passe børn på flere etager

Odder Avis

Alex Pedersen åbner Tour de Himmelfart

Odder Avis

Succes for U-17 rytter: Alma vandt hårdt grus-løb

Odder Avis

Der er kommet en ny mand i spidsen for arbejdet med at gøre Kattegatforbindelsen til virkelighed

Odder Avis

EU-hæren vil også tabe krige, som den selv skaber: Soldater vil komme hjem i kister - det skal vi også stemme om den 1. juni

Odder Avis

Den lille skid blev den store, da årets erhvervspris skulle uddeles

Odder Avis

Kære bilist, kør en anden vej. Nu kommer pullerterne op på Torvet

Odder Avis

Mød en omvandrende super-sosu: Katrine finder hele tiden nye opgaver

Annonce