Annonce
Odder Avis

Nødråb fra takeaway-butik: To måneders vejlukning koster os kunder

Holsteinsgade ligner for tiden Det Vilde Vesten, og er man ikke lokalkendt, kan det være svært at finde butikkerne. Foto: Carina Mayner
Indehaverne af takeaway-restauranten Chopstic.asia har mistet to tredjedele af deres indtjening, fordi Holsteinsgade i snart halvanden måned har været lukket på grund af gravearbejde.

Odder: Det startede som en rigtig god forretning, da den thailandske kvinde Ann Froberg og hendes familie 7. august slog dørene op til takeaway-restauranten Chopsticasia i Holsteinsgade. Kunderne strømmede til, og begejstringen for primært stedets sushi var stor. Siden 1. oktober er det dog gået tilbage for stedet - måske fordi kunderne har glemt restauranten - når de nu ikke kan komme forbi i bil.

- Ganske som reglerne siger, er der stadig adgang til butikken til fods, men det glemmer folk tilsyneladende, mener Ronnie Froberg, der er gift med Ann Froberg, og som har talt med de andre takeaway-restauranter i Holsteinsgade.

- De oplever det samme problem  som os, siger Ronnie Froberg, der godt ved, at beboere og handlende må leve med, at der af og til udføres store gravearbejder på deres gade. Han klandrer da heller ikke Samn Forsyning, der står for gravearbejdet, som er sat i gang for at separere regn- og spildevand.

Annonce
Ann Froberg yderst til højre åbnede Chopstickasia i starten af august og havde i starten forrygende travlt. Lige nu kniber det dog med kunder, fordi Holsteinsgade er blevet lukket for trafik på grund af gravearbejde. På billedet ses ejeren sammen med sine to børn, sønnen Phuparn og datteren Arissara. Yderst til venstre ses Zinat, der er veninde med Anns datter. Arkivfoto: Anya Wissendorff

- Nej, det skal til, men det gør ondt i vores pengepung. Jeg har da også spurgt forsyningsselskabet, om vi kan få lidt kompensation for tabt indtjening. Men det siger de nej til, hvilket jeg inderst inde godt kan forstå. Det er blot lidt svært, når butikken er så ny som vores, og folk knap har lært den at kende. Lige nu har vi i hvert fald ingen drop in-kunder, siger han.

Det gør ondt i vores pengepung. Jeg har da også spurgt forsyningsselskabet, om vi kan få lidt kompensation for tabt indtjening. Men det siger de nej til, hvilket jeg inderst inde godt kan forstå.

Ronnie Froberg

Det med kendskab til butikkerne i den opgravede gade betyder tilsyneladende meget. I hvert fald fortæller indehaverne af både garnbutikken Annettes Håndstrik og Hudplejesalonen Glöd, at de ikke har oplevet mærkbart fald i antallet af kunder.

- Hos mig giver det lidt selv selv, idet de fleste af mine kunder bestiller tid på forhånd. Men jeg forstår godt, hvis det kan være svært for en ny takeawayrestaurant. Så jeg kan kun opfordre folk til at huske på os alle her i gaden, siger Jane Nissen, idehaver af Grün.

Færdig til december

Projektchef Marianne Rasmussen fra Samn Forsyning bekræfter, at selskabet ikke giver kompensation for tabte indtægter på grund af gadelukninger.

- Nej, det kan vi ikke, men vi er forpligtiget til altid at holde adgangen til butikkerne åben, og det gør vi også i Odder. Jeg har dog fuld forståelse for de borgere, som bliver generet af vores gravearbejde. Men det kan nok ikke undgåes helt, siger hun.

Jens Christian Marcussen, projektleder på Samn Forsynings arbejde i Holsteinsgade regner med, at gaden vil være farbar igen 3. december. Når den sidste maskine er forlader gaden, vil hele Holsteinsgade være separeret.

Annonce
Annonce
Odder Avis

Julen synges ind i Falling Kirke

Annonce
Annonce
Odder Avis

Oddersvømmere er med helt fremme i toppen af dansk svømning

Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

Mariehønen Evigglads far boede i Hou

Odder Avis

Rom-, gin- og whisky-smagning på Odder Museum

Odder Avis

"Lyt" - julekoncert i Hundslund Kirke

Odder Avis

Nøj, det' for børn: Længe ventet børnehave er på vej

Odder Avis

Følg med danserne ned i kaninhullet: Danseforestilling i den gamle teatersal

Odder Avis

Jakobi ringede med klokken: Ny borgmester håber på bredt samarbejde

Odder Avis

De ni læsninger i Odder Sognekirke

Odder Avis

Kom til julekoncert i Bjerager Kirke

Odder Avis

Lones spanske drømme faldt i god smag: Lokal maler valgt som årets kunstner af multinational virksomhed

Odder Avis

Randi har stiftet en regnbuecafé på Centralhotellet: Der mangler et mødested for LGBT-miljøet i Odder

Odder Avis

Ole Grøn viser malerier i Kunstværket

Odder Avis

Odder har det ældste byråd i Østjylland: Så gamle er de nye byrødder

Odder Avis

Fuldtalligt seniorråd har fundet sin formand

Odder Avis

Bilist endte i stengærde

Odder Avis

Vil du også være frivillig? Lisbeth er blæksprutte

Odder Avis

Kunder og ansatte var sneet inde: Varehuschef måtte overnatte i IKEA

Odder Avis

Frontalt sammenstød: 39-årig mand kørt med politieskorte til Skejby efter alvorlig ulykke

Odder Avis

Odder Gymnasium vil være endnu grønnere

Odder Avis

Det er meget glædeligt, at der i den kommende kommunalbestyrelse er så mange, der er imod forbindelsen - jeg håber, I vil sige det så højt, at det kan høres på Christiansborg

Odder Avis

Bliv klogere på biodiversitet med Anne Eskildsen

Odder Avis

Myretuen vil være grøn: Køber helt ny el-minibus

Annonce