Annonce
Odder Avis

Naboer forstår ikke politikerne: Vi fortsætter med at kæmpe imod byggeplaner

En række naboer er trætte af, at kommunen vil lave et ny boligudstykning i området lige bag dem. Fra venstre er det Lars Bennetzen, Dennis Mikkelsen, Henrik Bentsen og Torben Brandt. Arkivfoto: Hans Jørgensen
Ny kommuneplan udlægger et område ved Snærildvej til boliger trods mange indsigelser.

Odder: Den rigtige vej at lave nye boligområder i Odder er mod øst, ud mod kysten. Det mener Henrik Bentsen, som ikke forstår, at et stort flertal i nu byrådet har sagt god for, at der i fremtiden skal laves et boligområde mellem Snærildvej og skoven Dyrehaven, der ligger bag Rathlousdal.

På det seneste byrådsmøde sagde politikerne god for en ny kommuneplan, der blandt andet udpeger arealet mellem skoven og Snærildvej til perspektivområde.

Det skraverede område viser det perspektivområde ved Snærildvej, hvor der en gang i fremtiden kan laves et boligområde. Illustration fra kommuneplan

Oversat fra kommunalt plansprog til almindeligt dansk betyder det, at der måske kan blive opført boliger her engang i fremtiden. Og før det sker, skal der både laves en strukturplan og en lokalplan for området.

Annonce

- Så vil vi holde et meget vågent øje med, hvad der er på bedding, og hvad det er for en strukturplan, man vil lave, så vi forhåbentlig kan blive hørt lidt bedre, siger Henrik Bentsen.

Protest fra godsejer

Han og flere andre naboer har gjort indsigelse mod tanken om at udlægge området til boliger. Det samme har godsejer Johan Tesdorpf, der ejer skoven op til arealet.

Han skriver blandt andet i sin indsigelse, at det ikke vil være muligt at lave en indgang til skoven fra boligområdet, hvis det bliver til noget. Og gør samtidig kommunen opmærksom på, at det er ulovligt at gå ind i skoven lige nord for Sandager, selv om nogle borgere faktisk gør det i dag.

Det er ikke tilfældige mennesker rundt i byen, der synes, det er forkert at bygge tæt på skoven.

Henrik Bentsen

Henrik Bentsen har sammen med Torben Brandt lavet en indsigelse på vegne af Grundejerforeningen Sanddalen, og i alt er der kommet 14 indsigelser fra borgere, en grundejerforening og fra DN Odder.

- Det er tæt på at være samtlige, der bor rundt om området, der har gjort indsigelse, inklusive godsejeren. Det er ikke tilfældige mennesker rundt i byen, der synes, det er forkert at bygge tæt på skoven. Det burde gøre et vist indtryk på politikerne, men det har de valgt at sidde overhørig, siger Henrik Bentsen.

Annonce

Dialog hjalp ikke

- Vi har ellers haft dialog med et par af politikerne op til byrådsmødet for at informere dem lidt, siger Henrik Bentsen.

Men det hjalp ikke. Kun SF og Enhedslisten ville have området pillet ud af kommuneplanen. Eller have holdt fast i, at der ikke må bygges tættere på skoven end 300 meter. Men resten af byrådet var uenig, og derved bliver det.

- De bekymrede borgere kan man tilgodese, når der bliver lavet strukturplan og lokalplan for området, sagde for eksempel Venstres Jan Gade på byrådsmødet.

Det er dog ingen trøst for naboerne.

Annonce

Tilsidesætter lov

- Man vil gerne være en grøn kommune, og så vælger man at se stort på naturbeskyttelsesloven. Paragraf 17 siger, at der skal være mindst 300 meters afstand til skove, siger Henrik Bentsen.

- Siger du, at kommunen gør noget ulovligt?

- Nej, det tror jeg ikke, de gør. Men man vælger at tilsidesætte en lov, der skal beskytte naturen, til fordel for at bygge rigtig mange huse, siger Henrik Bentsen.

Paragraf 17 i naturbeskyttelsesloven omfatter kun privatejede skove, der er større en 20 hektar. Desuden kan kommunen med en ny lokalplan gøre det lovligt at bygge tættere på skoven end 300 meter. Dermed kan Odder Kommune gøre det muligt at lave nye boliger så tæt på skoven som 30 meter, sådan som det for eksempel er sket i Bendixminde-udstykning i Odder Vest.

- Vi vil forsøge at holde øjne og ører åbne om, hvad kommunen vil. Politikerne ved, at rigtig mange er opmærksomme, og at begejstringen for, hvad der eventuelt måtte ske, ikke er stor, siger Henrik Bentsen.

Annonce
Annonce
Odder Avis

Kirke laver stillegudstjeneste

Annonce
Annonce
Odder Avis

Nu gider vi ikke flere nedlukninger: Gymnaster står på spring til forårsopvisning

Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

Overså bremsende bil: To personer kørt på skadestuen efter uheld

Odder Avis

Kulturen på kirkegårde ændrer sig

Odder Avis

Replik om "Det tavse flertal": Jeg må på det skarpeste frabede mig, at Uffe Jensen prøver at tillægge mig holdninger, som jeg absolut ikke har

Odder Avis

Frank blev klemt ud i rabatten af en traktor: Vejene er forfærdelige

Odder Avis

Fem svømmere jagtede personlige rekorder

Odder Avis

Rema-direktør er ude med hård kritik: - Jeg har aldrig mødt en så utroværdig og uvederhæftig person som ham

Odder Avis

Højresvingsuheld sendte 16-årig knallertkører i asfalten

Odder Avis

Flerstemmig musik i sognekirken

Odder Avis

Om et par år skal vi til at sortere i flere bunker: Der kommer en ny affaldsplan

Odder Avis

Ny borgmester vil lave politik sammen med borgerne: Hvis vi ikke involverer borgerne, bliver lokalpolitik rendyrket magt

Odder Avis

Strandjægere bekæmper rotter på fugleø

Odder Avis

Borgerrådgiveren skal helst gøre sig selv arbejdsløs

Odder Avis

Elever hoppede til matematikken

Odder Avis

Corona presser arbejdspladser: Varehus har skruet ned for de gode tilbud

Odder Avis

Odder som turistmål er røget i National Geograpic

Odder Avis

Christina anede ikke, hun var gravid - syv uger efter kom Izabella

Odder Avis

Som hundeejer græmmes jeg: Magen til tåbelig og tankeløs adfærd skal man lede længe efter

Odder Avis

Det Liberale Højre vil ændre grundloven: - Jeg tror, der er mange - inklusive kongehuset selv - der ikke ved, hvad vi skal bruge kongehuset til

Odder Avis

Herregård og kongeborg fortæller historier

Odder Avis

Kattegatforbindelsen vil svække Jylland og styrke København: Aarhus Lufthavn vil som den første lufthavn miste livet

Odder Avis

Borgerforslag: Børnene skal kunne passes på deltid for børnenes skyld?

Annonce