Annonce
Odder Avis

NASA-ambassadør på besøg i Odder

Alle 550 elever på Odder Gymnasium havde mulighed for at overvære Dr. Ravi Margasahayams oplæg om rumrejserne til Mars. Foto: Mathias Mundbjerg
- Det er jo ikke raketvidenskab. Sådan kan man finde på at sige om noget, der er let at forstå. Men tirsdag var der faktisk raketvidenskab på skemaet på Odder Gymnasium, da NASAs rumambassadør var på besøg.
Annonce

Odder: - Er der nogen herinde, der vil være astronauter?

Sådan startede den tidligere chefingeniør på NASA's Kennedy Space Center i USA, Dr. Ravi Margasahayam, tirsdag sit oplæg for 2.x og 3.x på Odder Gymnasium.

Den nu pensionerede rumingeniør arbejdede i sine 28 år i NASA især med udvikling af rumfærger og Den Internationale Rumstation, og han har aktier i over 100 raketopsendelser og 700 astronauters færden i rummet. Nu er han NASAs uofficielle rumambassadør og har holdt foredrag i mere end 30 lande.

Ingen af de studerende rakte hånden i vejret som svar på det indledende spørgsmål.

Men Ravi Margasahayams besøg på Odder Gymnasium havde også netop til formål at give de studerende inspiration og vække deres interesse. Uden at de nødvendigvis skal ende som rumrejsende.

- Nogle vil få meget ud af det, og andre ikke så meget. Men besøget skal være med til at give inspiration, udsyn og en lille smule forståelse, siger Palle Jørgensen, der er fysiklærer på Odder Gymnasium.

Dr. Ravi Margasahayam

Født i Mumbai, Indien.

Ansat i NASA gennem 28 år fra 1989 til 2017.

Ph.d. i rumfartsteknik.

Uofficiel rumambassadør for Kennedy Space Center.

Modtager af NASAs Silver Snoopy-pris for exceptionelt ingeniørarbejde i forbindelse med rumfærgeprogrammet.

Annonce

Drøm, vov og tro

Formiddagen begyndte med et oplæg om Mars-missionerne for alle gymnasiets 550 elever. Kun 2.x og 3.x, som begge er klasser med fysik på højt niveau, havde efterfølgende fornøjelsen af en ekstra time i selskab med den prominente gæst.

- Jeg synes, besøget er meget relevant for os, og det er jo super spændende. Lærerne kan fortælle os meget, men det er jo noget helt andet at høre på nogen med en doktorgrad, siger Oscar Frederik Stampe Dekker fra 2.x.

Ravi Margasahayam fortalte blandt andet, hvordan både solbriller, skistøvler og robotplæneklippere er udviklet med viden, som NASA har tilegnet sig gennem ekspeditioner uden for jordens atmosfære.

Derudover opfordrede han eleverne til at drømme, vove og tro på dem selv.

- Jeg er helt sikkert meget inspireret, men det var jeg i forvejen. Det er mere principperne, jeg kan tage med videre, siger Oscar Frederik Stampe Dekker.

Efter besøget på Odder Gymnasium skulle Dr. Ravi Margasahayam til Aarhus, hvor han tirsdag aften holdt et offentligt foredrag i VIA Campus C.

I sine unge år drømte Ravi Margasahayam om at blive pilot. Det gjorde han, fordi han som 11-årig havde set Bollywood-versionen af "Pearl Harbor"-filmen, hvor piloten både rejste verden rundt og fik den søde pige til sidst. Foto: Mathias Mundbjerg
Ravi Margasahayam blev født i Indien, men rejste tidligt i sit liv både til Afghanistan og Myanmar. Senere også USA. - Tidligere ville det ikke have været muligt. Det er det samme med rumrejser. Man skal bare finde ud af, hvordan man hurtigt kommer fra et sted til et andet, siger han. Foto: Mathias Mundbjerg
Ravi Margasahayam indprentede de studerende at drømme, at vove og at tro på sig selv. Det tøvede han efter eget udsagn selv med i sine unge dage, hvilket var en fejl. Foto: Mathias Mundbjerg
Annonce
Annonce
Odder Avis

Coronakunst fik ministeriets støtte

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

Lagkage og landsindsamling

Odder Avis

Åben havelåge i en giftfri have

Odder Avis

Sponsorturnering i ekstrem varme

Odder Avis

Gratis yoga under åben himmel

Annonce