Annonce
Odder Avis

Naturvidenskabelige foredrag i gang igen: Sære sanser og mikrober er på programmet

Flagermus er et af de dyr, som bruger helt andre sanser end menneseker, nemlig biosonar. Det fortæller Peter Teglberg Madsen om ved et livestreaming-fordrag tirsdag aften. Foto: Scanpix/Preben Madsen
Hør om sære sanser og magtfulde viruspartikler på Odder Gymnasium

Odder: Soroptimisterne i Odder er nu klar til at vise foredrag på livestreaming igen i samarbejde med Aarhus Universitet på Odder Gymnasium. Corona-pandemien har ellers sat en stopper for foredragene i en periode. Men de sidste to foredrag i foråret kan nu gennemføres.

Det første foredrag afvikles tirsdag 11. maj kl. 19 på Odder Gymnasium, og temaet er "Sære Sanser."

Forelæseren er Peter Teglberg Madsen, professor i sansefysiologi på Institut for Biologi på Aarhus Universitet, hvor han er verdensførende forsker i hvalers og flagermus brug af biosonar.

Annonce

Ved dette foredrag vil han kaste lys over, hvor lille en del af vores omverden, vi reelt opfatter med vores stærkt begrænsede sanseapparat, og hvor travlt vores hjerne har med at presse sanseindtryk ind i mønstre, den kender.

Man vil også høre om de sære sanser, nemlig de sanser, der tillader nogle dyr en virkelighedsopfattelse, der er meget langt fra vores egen. det kan være slangers varmesyn, fugles magnetsans, flagermus’ biosonar og hajers evne til at føle elektromagnetiske felter. Til sidst i foredraget vender han blikket tilbage mod os selv med spørgsmålet: Jar vi sjette sanser?

De gode mikrober

Det sidste foredrag i denne sæson afvikles tirsdag 18. maj kl. 19 på Odder Gymnasium med foredraget Magtfulde mikrober, der gavner dig.

Her er forelæseren er Oluf Borbye Pedersen, dr med og professor i genforskning ved Københavns Universitet.

Han vil blandt andet fortælle om, hvor magtfuld en mikroskopisk viruspartikel kan være. Den kan forvolde frygt, sygdom og i værste fald død - ja, den kan sætte et verdenssamfund på standby, hvilket vi oplever med corona-pandemien lige nu.

Men mikrober er ikke kun farlige og nogle, som vi for alt i verden skal forsøge at undgå. Ufatteligt mange forskellige mikrober er aktive og hjælpsomme medrejsende livet igennem. Hør om hvordan du får det bedste ud af dine mikroskopiske, men uundgåelige og magtfulde livsledsagere.

Deltagerne skal vise coronapas ved indgangen til foredraget, som er arrangeret af Soroptimisterne International i Odder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

Ny sommerbutik i telt på Tunø

Odder Avis

Otte pletskud præmieret

Odder Avis

Sur smiley til restaurant i Odder

Odder Avis

Ulykke i Odder skaber lange køer

Annonce