Annonce
Odder Avis

Nedlukning: Både børn og forældre er frustrerede

Hjemmeskole og hjemmearbejde i en skøn forening trækker store veksler på både børn og voksne, lyder det fra sundhedsplejerskerne i Odder Kommune. Thomas og Julie Grønning (billedet) er hjemme med tre børn på 15 måneder, seks år og 12 år. Foto: Morten Pape
Sundhedsplejerskerne er helt tæt på de familier, der forsøger at få en hverdag med hjemmearbejde og hjemmeskole til at hænge sammen. Det giver flere konflikter.
Annonce

Odder: Når man går i 0. klasse, har man endnu ikke prøvet, hvad det vil sige at gå sådan helt rigtigt i skole. Med fri leg på tværs af klasser, klassesammenkomster og legeaftaler efter skole.

Forældrene kender heller ikke nødvendigvis skolen, for de må ikke komme ind.

- Det gør det svært for forældrene at tale med deres børn om skolen, og det gør det svært for forældrene at arrangere legeaftaler, for de kender ikke de andre forældre, siger Kristine Vinter, der er sundhedsplejerske i Odder Kommune.

Hun har de seneste måneder haft fokus på indskolingsbørnene, deres familier samt lavet indskolingsundersøgelser.

Annonce

Nødpasning giver dårlig samvittighed

- Vi møder frustrerede forældre, der kæmper for at få praktikken til at hænge sammen. Og som har dårlig samvittighed overfor både børnene og jobbet, siger sundhedsplejersken.

Hun understreger, at forældrene roser skolernes håndtering af nedlukningen.

- De er ikke i tvivl om, at lærere og pædagoger gør det så godt, de kan, siger hun.

Mange forældre har ikke kun deres små skolebørn hjemme, men også deres institutionsbørn, selvom de i princippet kan komme i børnehave og vuggestue.

- Men ikke alle familier har lyst til at benytte sig af det. Ordet "nødpasning" pålægger forældrene dårlig samvittighed, forklarer Kristine Vinter.

Annonce

Svære forandringer

Spørger man børnene, er det hyggeligt at være hjemme.

- Men forældrene fortæller om frustrerede og utålmodige børn, og mange konflikter mellem søskende, siger Kristine Vinter.

Særligt i familier med børn, der i forvejen har tendens til at være meget bekymrede og har angstsymptomer, når verden forandres, er det svært.

- Forandringer er generelt svære for de her børn, siger Kristine Vinter.


Mange børn har svært ved at starte igen efter en ferie, så det bliver en stor opgave for både børn, voksne og forældre at få skabt en hverdag igen.

Kristine Vinter, sundhedsplejerske


Derfor bliver det heller ikke helt uproblematisk, når de yngste skolebørn skal tilbage i skole fra på mandag.

- Mange børn har svært ved at starte igen efter en ferie, så det bliver en stor opgave for både børn, voksne og forældre at få skabt en hverdag igen, vurderer sundhedsplejersken.

Og selvom børnene da giver udtryk for, at de glæder sig til at komme tilbage til kammeraterne i skolen, så er det ikke det bedste, der kunne ske.

- Når vi spørger børnene, så er det især fodbold og gymnastik de savner.

Annonce
Annonce
Odder Avis

Lokalt engageret i 50 år

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

BNBO: Fire ting du skal vide

Odder Avis

Lyd på

Annonce