Annonce
Odder Avis

Nedlukning: Der har været tid til familien

Lars Juel har for første gang i 20 år holdt ferie i julen, men han vil gerne have kunder i butikken igen. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Køb Odder glæder sig til at komme i gang med januarudsalget. De handlendes formand mener også, der har været positive læringer af det seneste års modgang.

Odder: Køb Odders formand Lars Juel har haft god tid til at holde jul sammen med familien. For selv om butikkerne gerne vil have gang i deres kasseapparater, så er der også positive sider ved at være tvangslukket.

- Jeg holdt ferie mellem jul og nytår, det har jeg ikke prøvet i 20 år. Qua at alt var lukket ned, så kunne jeg også slappe af i det, og på trods af alt har det været dejligt. Jeg har haft mere familietid, så på den konto har det været godt, siger Lars Juel.


Annonce

Jeg ser gerne, vi kommer i gang igen.

Lars Juel, formand for Køb Odder


Han ejer og driver Tøjeksperten på Torvet, og forretningen havde gjort klart til udsalg i januar. Det samme har mange andre af byens butikker, og Køb Odder håber, at forretningerne snart kan åbne igen.

Håber på nyt skub

Foreløbig er restriktionerne mod dele af butikslivet blevet forlænget i to uger.

- Det var forventeligt. Det er irriterende, men det er det jo for alle. Hvis vi skal tage en læring med fra foråret, så er det, at vi fik et skub, da vi åbnede efter nedlukningen. Det håber vi, sker igen. Det er svært at planlægge et fælles udsalg, og nogle kæder har deres egne datoer, men vi håber på udsalg i januar, siger Lars Juel.

Butikslukningerne har givet mere tid til at planlægge i handelsstandsforeningen, og årets første større arrangement bliver Landmanden kommer til byen i maj.

- Vi håber, vi kan gennemføre det i en eller anden form. Forhåbentligt virker de tiltag, der bliver lavet, så vi kan have det normalt igen fra april. Det er rart nok, at de nu tager to uger ad gangen. Men man tænker allerede, bliver det så to uger mere? Jeg ser gerne, at vi kommer i gang, siger Lars Juel.

Annonce

Odder overlever

Tøjeksperten har pyntet vinduer til udsalget, og der kommer snart nye forårsvarer hjem. Så hvis lukningen fortsætter i februar, så vil tøjbutikkerne stå med en udfordring.

- Har vi også butikker i Odder på den anden side af alt det her?

- Ja. Vi er blevet klogere nu. Nedlukningen gav øget opmærksomhed på det at handle lokalt. Og min fornemmelse er, at butikkerne har været ret godt besøgt. Storbyer og butikscentre er nok blevet ramt værre end lille hyggelige og sikre Odder. Mange holdt også sommerferie hjemme i Danmark, og vi oplevede en del, der var på rundtur i landet, siger Køb Odders formand.

Faktisk havde Tøjeksperten fremgang i omsætningen i hele perioden fra maj til november. Lars Juel håber, at borgerne vil bruge dankortet i byens butikker, når de får lov igen.

- Når folk går hjemme, har de ikke behov for en hel masse. Jeg håber, behovet er der, når de kan komme ud igen. Webshops sælger mere lige nu, men de æder ikke hele den omsætning, der mangler i butikkerne, siger Lars Juel.

Annonce

Fokus på det nære

De næste to uger skal han blandt andet bruge med familien, der omfatter to børn, der skal gå i hjemmeskole. Der bliver også tid til at tage i sommerhus og være sammen.

- Hvis alt det her har givet os noget positivt, så må det være, at der er kommet fokus på det nære. Vi har lært at sætte pris på alt det, vi har, som vi kan glemme hverdagen. Før var det jo nærmest utænkeligt, at man kunne sidde derhjemme i 14 dage, man skulle ud at rejse eller man skulle til store koncerter, siger Lars Juel.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odder Avis

Papir og natur i Kunstværket

Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

En uge med fokus på demens

Odder Avis

Seks borgere sagde ja til Danmark

Odder Avis

Aflyser også: Nul byfest i Gylling

Odder Avis

Spøgelsesmanden fra rådhuset er fundet

Odder Avis

Slut med at køre til døren

Odder Avis

Togbilletter lavet til kunst

Annonce