Annonce
Odder Avis

Nul byfest: Arrangører mister penge

Fire foreninger står bag teltet Sydens Perle, og da byfesten er aflyst, mister de alle penge. Arkivfoto: Mette Mørk
De frivillige må blive hjemme, og foreninger må klare sig med færre indtægter. Byfest-komiteen planlægger efter, der bliver en fest næste år.
Annonce

Odder: Byfesten føler sig ramt af kedsomhed. Sådan har der stået i flere facebook-opslag fra arrangørerne af Odder Byfest. Med kedsomheden følger pengemangel. Byfesten henter mange mennesker til byen, og når der er fest, bliver der tjent penge.

- Vi er fire foreninger, der driver teltet Sydens Perle, og vi kommer til at mangle 50.000 kroner hver. Musik under Bøgen er også en mulighed for at tjene en skilling, og det var helt outstanding sidste år og forrige år, siger Thomas Tikjøb.


Vi kan jo ikke andet end at gå ud fra, vi kan holde byfest igen næste år. Men det kan godt være, at det bliver under andre konditioner.

Thomas Tikjøb, byfestkomiteformand


Han er med i Ørting-Falling Ungdoms- og Gymnastikforening (ØFUG), som sammen med idrætsforeningen i Gylling og fodbold- og cykelklubberne i Odder driver Sydens Perle. Det er ikke kun byfesten, som ØFUG mister indtægter fra.

Annonce

ØFUG er polstret

- Vi har også et loppemarked og en gymnastikopvisning, som giver indtægter. Vi ved ikke, om vi kan holde loppemarkedet i september, det håber vi. Ellers er det måske 150.000 kroner, vi kommer til at mangle. ØFUG har haft det godt de seneste fem-seks-syv år, vi har polstret os. Nu kommer vi til at bruge pengene til det, vi kommer til at mangle. Vi prøver på at undgå, at det kommer til at gå ud over gymnasterne og deres muligheder for at komme til stævner mv., siger Thomas Tikjøb.

Byfestkomiteens formand Thomas Tikjøb regner med, der bliver en byfest næste år. Men det kan blive under andre forhold end normalt. Arkivfoto: Søren E. Alwan

Ni foreninger samt de tre private virksomheder Kælderen, Crazy Daisy og Anne's Sandwich betaler til markedsføring af byfesten, mens andre aktører nyder godt af, at der er mange mennesker i byen. Men i år er der hverken kræmmermarked eller liv i de mange telte, der tiltrækker mange mennesker med øl, vand, mad og musik. Og der er heller ingen Musik under Bøgen, hvor Sko/Torp skulle have spillet.

Annonce

Sko/Torp har sagt ja

- Der er ikke papirer på det, men de har sagt ja til at komme næste år. Mange af dem, der skulle spille i Sydens Perle, har vi flyttet til næste år. Vi kan jo ikke andet end at gå ud fra, vi kan holde byfest igen. Det kan godt være, at det bliver under andre konditioner, siger Thomas Tikjøb.

Han beklager, at foreningerne kommer til at mangle penge. For pengene bliver brugt til gode formål.

- Jeg tror også, at en del af de frivillige savner at komme til byfest, og jeg vil gerne give et skud ud til de frivillige. Det er dem, der kører byfesen. Normalt holder jeg selv ferie på denne tid, men jeg vidste tidligt, at det ville gå den vej, så jeg har ikke taget ferie i år, siger Thomas Tikjøb.

Til gengæld holder byfestkomiteen fri indtil juletid. Den har allerede gjort sig nogle tanker om de kommende år.

Næste år skal der også være noget for de unge i byfesten. Arkivfoto: Søren E. Alwan

- I år skulle vi prøve at lave en indsats for de 13-17-årige, der ikke har noget som helst at komme efter til byfesten. Der gik vi i dialog med ungdomsskolen og Kristian Kilt (SSP-medarbejder, red.) og prøvede at få de unge med. Vi ville fra komiteen smide nogle penge ind i det og få de unge til at finde på noget, de også selv gad. Det må vi se, om vi kan formå i 2021, siger byfestkomiteens formand.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odder Avis

Gaderæs i industrikvarter

Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

Arkæolog fortæller om vikingetiden

Odder Avis

Bedre velfærd

Odder Avis

We walk: Gå med over børnenes bro

Odder Avis

Etnisk kunst i Kunstværket

Odder Avis

Det siger partierne om budgetaftalen

Odder Avis

Børnenes budget vedtaget

Odder Avis

Flere borde til banko

Annonce