Annonce
Odder Avis

Nul nytårskoncert: Spektrum aflyser fast tradition

Der bliver ingen nytårskoncert med Slesvigske Musikkorps i Spektrum Odder efter nytår. Arkivfoto
Idræts- og kulturcenter sender et signal om ansvarlighed og undgår samtidig at tage en økonomisk risiko.
Annonce

Odder: Normalt er der plads til 750 publikummer, når Slesvigske Musikkorps spiller det nye år ind i multisalen i Spektrum Odder. Men næste år bliver der ingen nytårskoncert - arrangementet er aflyst.

- Vi har haft nogle kæmpe overvejelser. Vi har været i tvivl, om korpset ville holde nytårskoncerter, men de har meldt ud, at det vil de. Vi har overvejet i noget tid, om vi også skulle holde koncert. Nu sender vi et signal om, at vi er ansvarlige, siger centerleder Lars Rasmussen fra Spektrum Odder.


Økonomisk kommer det ikke til at betyde alverden for os

Lars Rasmussen, centerleder


Da Spektrum for nogle år siden fik men ny multisal, begyndte stedet at lave nytårskoncerter. Det sker med besøg af med Slesvigske Musikkorps, som hvert år tager en ny, kendt solist med. Gennem årene har publikum i Odder fået leveret sang af Søs Fenger, Jette Torp, Rugsted & Kreutzfeldt og andre kendte navne.

Udover at sende et signal om at være ansvarlig, har de økonomiske overvejelser også været inde i billedet.

Annonce

Kunne give et drag

- Vi kan normalt have 750 publikummer inde, men vi skulle ned på 250-300, hvis vi skal følge de retningslinjer, der er nu. Og vi forudser ikke, at retningslinjerne bliver lempede. Økonomisk kommer det ikke til at betyde alverden for os. Men hvis vi valgte at holde nytårskoncerten, og der så ikke kom nogen mennesker, så kunne det give os et drag over nakken, siger Lars Rasmussen.

Publikum er ofte i alderen over 60 år, og Spektrum Odder byder normalt også på spisning til koncerterne.

- Mange ville nok vælge spisning fra, og der er ingen grund til, at vi tager en økonomisk risiko. Det er ærgerligt, at sådan en fast tradition skal aflyses. Men det er også vigtigt, at folk kan føle sig sikre, når de er inden for vores vægge. Vi må vente til 2022, forhåbentligt, tilføjer centerlederen.

Selv om der ikke bliver nytårskoncert med Slesvigske Musikkorps, er der masser af liv i hallerne.

- Det går fint med idrætsaktiviteterne. Vi er lidt ramt på vores café. Folk vælger kurser og møder med bespisning fra, den slags aktiviteter har vi meget lidt af, siger Lars Rasmussen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

Whistleblowerordning i gang

Odder Avis

Stærkt bekymrende smittetal i Odder

Odder Avis

Borgerne i Odder får nye tv-kanaler

Odder Avis

Odders katte

Annonce