Annonce
Odder Avis

Nye Borgerlige-kandidat lever op til partinavnet: Det er nervepirrende at debutere i valgdebatten

Claus Steffensen vil gerne gøre noget for erhvervslivet og de ældre, hvis han kommer i kommunalbestyrelsen for Nye Borgerlige. Foto: Hans Jørgensen
Der skal ikke bruges en eneste skattekrone på Centralhotellet. Til gengæld forudser Claus Steffensen (NB), at der bliver brug for flere varme hænder på ældreområdet. Han er kandidat for Nye Borgerlige, der for første gang stiller op til kommunalbestyrelsesvalg i Odder.

Odder: Claus Steffensen har tidligere holdt kurser for mange mennesker, men det er noget helt andet at stille sig op til et vælgermøde og tale Nye Borgerliges politik. Især når man kun har været partimedlem i et år, og er oppe mod garvede debattører.

- Det kan godt være lidt nervepirrende at stille sig op foran en folkemængde. Når jeg begynder at snakke klima, så er der lidt pres. Det kan godt være svært som ny kandidat, når man ikke har den baggrundsviden om, hvad der er foregået i byrådet førhen. De garvede har jo været med i mange år, siger Claus Steffensen.

Han har været medlem af Nye Borgerlige i et års tid, og partiet ville gerne stille op i alle kommuner. Partiet meldte sig sent på banen i Odder, og derfor er kandidaterne grønne i politisk sammenhæng.

Annonce

Blå bog

Claus Steffensen er 58 år, født og opvokset i Balle v. Odder. Bortset fra 10-12 år udenbys har han altid boet i kommunen, og i dag bor han i den vestlige del af Odder.

Er gift og har tre voksne børn. Claus Steffensen er uddannet maskinarbejder og har arbejdet på flere metal- og maskinfabrikker i Odder. I midten af 1990'erne begyndte han at køre rundt som konsulent i metalbranchen, og har også været lastbilchauffør i tre-fire år.

I 2013 begyndte han at arbejde i Odder Kommune, og han er daglig leder af Service og Hjælpemidler, som er en afdeling under Sundhed og Omsorg, i Vitapark.

- Jeg var en af dem, der sagde, det kan jeg godt gøre. Jeg har selvfølgelig nogle meninger, men er også blevet skubbet lidt ud i det. Det er nyt og spændende. Man kan jo ikke sidde hjemme i sofaen og råbe op om alt muligt uden selv at gøre noget ved det, synes Claus Steffensen.

Giver oprejst pande

Selv om det kan teste nerverne at sidde i et panel til at valgmøde, så kaster det også gode oplevelser af sig.

- Når der så kommer en fra publikum og siger: Det var i orden, det du sagde, så giver det oprejst pande, forklarer Claus Steffensen.

Han har en mangeårig baggrund i metalfaget og er ked af, at arbejdspladserne forsvinder lidt efter lidt. Det går ud over erhvervslivet, og det giver også færre selskabsskatter til kommunen, siger Claus Steffensen, der har kigget på tal.

De kommunale nøgletal viser, at mens Odder får 365 kroner i selskabsskat pr. indbygger, så ligger kommuner som Horsens, Hedensted og Skanderborg to eller tre gange højere.

Ældre- og handicapområdet interesser ham også, blandt andet fordi han har nære familiemedlemmer, der er oppe i alderen, og han møder ældre i sit arbejde.

Annonce

Nul kroner til hotel

- Demente udgør en stigende andel af de ældre, og det vil stige 15 procent i Odder de næste fire år. Det skal der store ressourcer til at håndtere på plejeboligerne og i de private boliger. Vi får også flere yngre ældre og socialt udsatte på plejehjemmene, det har kommunen fået 3,1 millioner kroner til løse. Men så ansætter man en projektleder og en projektmedarbejder i stedet for varme hænder, siger Claus Steffensen og ryster på hovedet.

Mød kandidaterne

Kommunalvalget nærmer sig, og dermed er kandidaterne ved gøre sig klar til valgkamp. Avisen har mødt en kandidat fra hvert parti, der stiller op til valget i Odder Kommune, til en snak om, hvorfor de stiller op, og hvad der er deres mærkesager.

Han vil hellere bruge penge på de ældre end mange andre steder.

- Folkeparken bliver dyrere end forventet, det er træls. Hvorfor kunne man ikke arbejde videre med parken i Vitapark? Der skal heller ikke bruges kommunale kroner til at finansiere Centralhotellet, der er blevet købt af en privatmand. Hvis han vil gøre noget, må han selv betale det. Jeg synes ikke, man skal bruge en eneste skattekrone på det. Det kunne man gøre, hvis man havde en fuld pengetank, siger han.

Annonce

Kig på behovet

Claus Steffensen kan godt lide at løbe og køre på elcykel, og gerne længere ture. Derfor har han lagt mærke til, at cykelstuerne ikke alle er lige gode, samt at der er nogle, der gerne vil have lavet en ny cykelsti fra Rude til Odder.

- Mange af dem, der er, trænger til at blive gået igennem, for eksempel fra Malling til Odder. Men man skal også undersøge, hvad behovet er. Jeg kan se, at nogle steder er der flere cyklister end andre. Kunne man ikke køre fra Rude til skolen i Saxild og derfra til Odder? Ved Vennelundsvej i Odder giver det mening, der er der ikke engang et fortov, siger Claus Steffensen.

Han er blevet lidt bidt af lokalpolitik og håber at blive valgt ind. Ellers vil han følge med i det politiske liv og være klar til næste kommunalvalg.

- For vi står der jo igen om fire år, siger Claus Steffensen.

Annonce
Annonce
Odder Avis

Julen synges ind i Falling Kirke

Annonce
Annonce
Odder Avis

Oddersvømmere er med helt fremme i toppen af dansk svømning

Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

Mariehønen Evigglads far boede i Hou

Odder Avis

Rom-, gin- og whisky-smagning på Odder Museum

Odder Avis

"Lyt" - julekoncert i Hundslund Kirke

Odder Avis

Nøj, det' for børn: Længe ventet børnehave er på vej

Odder Avis

Følg med danserne ned i kaninhullet: Danseforestilling i den gamle teatersal

Odder Avis

Jakobi ringede med klokken: Ny borgmester håber på bredt samarbejde

Odder Avis

De ni læsninger i Odder Sognekirke

Odder Avis

Kom til julekoncert i Bjerager Kirke

Odder Avis

Lones spanske drømme faldt i god smag: Lokal maler valgt som årets kunstner af multinational virksomhed

Odder Avis

Randi har stiftet en regnbuecafé på Centralhotellet: Der mangler et mødested for LGBT-miljøet i Odder

Odder Avis

Ole Grøn viser malerier i Kunstværket

Odder Avis

Odder har det ældste byråd i Østjylland: Så gamle er de nye byrødder

Odder Avis

Fuldtalligt seniorråd har fundet sin formand

Odder Avis

Bilist endte i stengærde

Odder Avis

Vil du også være frivillig? Lisbeth er blæksprutte

Odder Avis

Kunder og ansatte var sneet inde: Varehuschef måtte overnatte i IKEA

Odder Avis

Frontalt sammenstød: 39-årig mand kørt med politieskorte til Skejby efter alvorlig ulykke

Odder Avis

Odder Gymnasium vil være endnu grønnere

Odder Avis

Det er meget glædeligt, at der i den kommende kommunalbestyrelse er så mange, der er imod forbindelsen - jeg håber, I vil sige det så højt, at det kan høres på Christiansborg

Odder Avis

Bliv klogere på biodiversitet med Anne Eskildsen

Odder Avis

Myretuen vil være grøn: Køber helt ny el-minibus

Annonce