Annonce
Odder Avis

Ny leder i Retroen Genbrug opfandt selv sit job

Birgitte Birger Gaarsdal har siden 1. juni været leder af Retroen Genbrug i Odder. En af hendes opgaver er at lægge "fristelser" ud på butikkens Facebookside. Foto: Carina Mayner
Birgitte Birger Gaarsdal havde været frivillig i to år, før hun i juni overtog tjansen som lønnet medarbejder.
Annonce

Odder: Det har været en omtumlet tid for de ca. 35 frivillige, som giver deres arbejdskraft til Retroen Genbrug i Odder. Blandt andet flyttede den populære genbrugsbutik først på året til nye lokaler på Rønhøjvej. Den meget tumult slog dog ikke for eksempel Birgitte Birger Gaarsdal ud. Hun opfandt i stedet sig eget job i butikken.

Siden 1. juni har den 53-årige make-up artist, kunstmaler med mere været ansat som lønnet daglig leder. Ganske vist kun i fem timer om ugen, men alle kan være sikre på, at hun opholder sig blandt de mange genbrugsting i langt flere timer. For som så mange andre frivillige brænder hun for genbrug og giver derfor gerne sin arbejdskraft til det gode formål.

- Forskellen på mig og mange af vores frivillige er, at jeg i løbet af de sidste par år har bevæget mig rundt i alle afdelinger. Sådan lidt i helkopterperspektiv, fordi jeg har til opgave at lægge varer på blandt andet Facebook for at lokke kunder til. Derfor kommer jeg rundt i alle hjørner, og det har forhåbentlig givet mig forståelse for, hvad folk går laver og hvilke udfordringer, de har, fortæller Birgitte Birger Gaarsdal.

Annonce

Lokalt kendskab

Det var netop den indsigt, der først på året fik hende til at henvende sig til styregruppen bag Retroen Genbrug, som siden 2004 har været drevet af KFUM's Sociale Arbejde i Danmark. Organisationen har i årenes løb leveret flere gode ledere til butikken, men senest kun i fem timer om ugen. Den resterende del af deres arbejdstid brugte lederne på andre projekter i primært Sydjylland.

- Jeg har kun mødt kvalificerede ledere, mens jeg har været frivillig. Men det siger sig selv, at de aldrig lærte kulturen i netop vores butik at kende. Husk på, at de i arbejdstiden skulle køre til Odder fra Strib, hvor hovedkontoret ligger, fortæller Birgitte Birger Gaarsdal, hvis forslag om at ansætte hende blev modtaget med kyshånd af styregruppen, da stillingen blev ledig.

- Jeg tror, at vi med Birgitte har fået en dygtig daglig leder, som er  opvokset i Odder og derfor kender både egnen, mange af de frivillige og butikkens historie. Det er meget værd, siger formanden for styregruppen Anne Bonefeld, der kalder flytningen fra Skovdalsvej til Rønhøjvej 10 for en kraftpræstation.


Jeg tror, at vi med Birgitte har fået en dygtig daglig leder, som er opvokset i Odder og derfor kender både egnen, mange af de frivillige og butikkens historie. Det er meget værd.

Anne Bonefeld, formand for Retroen Genbrugs styregruppe


- Nu er vi kommet på plads, og alle fortjener bare så meget ros, siger formanden, der forventer at kunne dele mindst 150.000 kroner ud til udsatte børn og unge i Odder og omegn i 2020. Det er noget mindre end tidligere år men skyldes ifølge Anne Bonefeld, at der skulle laves en del brandsikring i de nye haller, før man kunne flytte ind. Desuden har styregruppen hyret et rengøringsselskab til at holde overfladerne rene på de mange kvadratmeter. I hvert fald så længe der er corona i luften.

Der er åbent i Retroen Genbrug mandag og torsdag klokken 14.30-17 og lørdag klokken 10-13.

Annonce
Annonce
Odder Avis

Borgernes ombudsmand er klar

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

Hou skal sikres mod oversvømmelser

Odder Avis

Diskoteksejer: Flyt byfesten

Odder Avis

Ferien slutter med børnekulturdage

Odder Avis

Svensk jazz på Brandbygegaard

Annonce