Annonce
Odder Avis

Ny ordning: Ældre får hjælp til netindkøb

De ældre, der får hjælp til deres indkøb af kommunens hjemmepleje, skal fremover bruge netbutikken Intervare. Arkivfoto
Ordning bliver lavet om, så der fremover skal handles hos et net-supermarked. Man får hjælp til at bestille varerne.
Annonce

Odder: I stedet for, at en kommunal medhjælper skal købe ind for dem, vil en gruppe ældre fremover skulle bestille deres varer hos Supermarkedet Intervare. Ordningen gælder borgere, der har kommunens hjemmepleje som leverandør, og den træder formentlig først i kraft efter sommerferien.

I øjeblikket får omkring 40 borgere hjælp til deres indkøb fra hjemmeplejen, fordi de ikke selv kan klare dem.

- Alle berørte borgere vil få besked om ændringen. De vil få en grundig indføring i, hvordan ordningen fungerer. Og alle de borgere, der i dag er visiterer til indkøb, vil også fremover få hjælp, siger Lene Hansen, leder af Administration i Sundhed og Omsorg i Odder Kommune.

De borgere, som ikke har lyst til at få købt ind på den nye måde, kan vælge en privat leverandør til hjælpen.

Tilbuddet om hjælp til at købe ind står i Serviceloven, og udgangspunktet er, at borgere kan få hjælp til at købe dagligvarer ind en gang om ugen, hvis de har brug for det.

Annonce

Hjemmehjælperen bestiller

Der bliver lavet en individuel vurdering, en såkaldt visitation, og hvis man for eksempel har en rask ægtefælle, tæller det med i vurderingen. Og man kan ikke få hjælp, hvis man selv kan bestille varer på nettet eller med en telefon eller på en anden måde selv kan klare at købe ind.

Men omkring 40 borgere får i dag hjælp, og de vil fremover kunne få den på to måder.

- Enten bestiller deres hjemmehjælper for dem. Eller også ringer Intervare til borgeren og hjælper dem med at bestille, siger Lene Hansen.

I øjeblikket har kommunen en medarbejder, der kører ud og handler for de ældre. Medarbejderen er dog ikke fastansat og er blevet orienteret om den nye ordning, oplyser kommunen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

Energikoncern delte penge ud

Odder Avis

Skiftedag: Friskole søger ny leder

Odder Avis

Separering i Gylling skal ses efter

Annonce