Annonce
Odder Avis

Ny skulptur indvies på Banegårdspladsen

Thomas Andersen står bag den nye skulptur ved Banegården i Odder. Privatfoto
Kunstneren Thomas Andersson står bag en ny skulptur, der bliver indviet fredag 14. juni ved Odder Banegård.
Annonce

Odder: Det bliver formanden for Børne-, Uddannelses- og Kulturudvalget, Lone Jakobi (A), der skal afsløre Odder Kommunes nye skulptur. Det sker fredag 14. juni kl. 16-17 ved Odder Banegård.

Skulpturen er bestilt af Odder Kommunes Kunstudvalg, der i samarbejde med Børne-, Uddannelses- og Kulturudvalget har peget på kunstneren Thomas Andersson til at udarbejde værket.

I alt er der afsat 120.000 kroner til skulpturen, hvor tre kunstnere har været inviteret til at byde på opgaven. Valget fald på Thomas Anderssons skulptur, der hedder "Mellemrejse" og består af de to skulpturer; Huskestenen og Glemmestenen.

Annonce

Forsvundne minder

Ved indvielsen vil der også være taler af formanden for Kunstudvalget, Jon Bahl, samt formanden for Odder Kunst, Jørgen Hejlsvig, og naturligvis også kunstneren bag skulpturen, Thomas Andersson.

- Det har i længere tid været et ønske fra Kunstudvalget, at vi får en ny skulptur i Odder, og jeg er glad for, at det nu sker. Skulpturen fortæller en vigtig historie om at rejse, som alle borgere kan relatere sig til. Jeg tror, skulpturen bliver en god påmindelse om, hvad vi kommer fra, og hvor vi er på vej hen, siger Lone Jakobi i en pressemeddelelse.

Skulpturen "Mellemrejse" består af en grå svensk granit, der er savet igennem og således udgør to sten, der spejler hinanden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

100 års fødselar

Odder Avis

Testbil bliver i Odder

Odder Avis

Øv: Økohave er også lukket

Annonce