Annonce
Odder Avis

Nytårskur på coronamåden

Der er blevet gået rigtig mange kilometer efter corona har begrænset indendørs aktiviteter. Også vitaminpiller er der stigende efterspørgsel på. Arkivfoto
Januar er normalt måneden, hvor folk valfarter ned i fitnesscentrene. Men det er ikke muligt i 2021 og derfor, skal der findes alternativer.

Odder: Efter december måneds store mængder mad, øl, snaps og slik venter der for mange en vaskeægte klassiker. Nemlig en sund januar måned med grøntsager, løbeture, ingen cigaretter og hvad ellers håbet om en sundere livsstil måtte indeholde.

Men i coronaens klør bliver januar nok en del anderledes end den plejer. Derfor har avisen snakket med to personer, som kan mærke, hvordan folk lever sundt på coronamåden.

Trenden peger på vitaminer og gåture.

Annonce

I forårets nedlukning var der mange, der tog vandrestøvlerne på og gik en tur i naturen. Den tendens er fortsat og i Odder har man fået gruppen WeWalk Odder, som får Odder-borgere ud at røre sig.


Vi ser generelt, at når der kommer anbefalinger fra sundhedsmyndighederne, så følger folk dem.

Jesper Christensen, Ejer Helseworld


Manden bag gruppen hedder Roald Kramer, og han har været overrasket over den store støtte, som gruppen har fået.

- Siden vi startede i september, har vi i gennemsnit været 25 personer afsted på hver eneste gåtur. Det har overrasket mig utrolig meget, at der har været så stor interesse for at gå, siger Roald Kramer.

Turene hos WeWalk Odder fortsatte igennem efteråret, da det stadig var muligt at gå samtidig med at man overholdte de gældende regler.

- I efteråret sendte vi folk afsted i grupper af 10, sådan at vi holdte os indenfor retningslinjerne. Men retningslinjer og restriktioner har heldigvis ikke skræmt folk væk, og vi var stadig en del på vores gåture, siger Roald Kramer.

Som følge af de nyeste restriktioner har WeWalk Odder dog valgt at aflyse kommende gåture, indtil der er blevet lempet på restriktionerne.

DGI står også bag initiativer, hvor lokale gå-værter inviterer på gåture. Er man interesseret i disse kan man læse mere om dem på deres facebookside. DGI har endnu ikke aflyst deres ture.

Interesse for vitaminer

Men motion og vandrestøvler er ikke den eneste måde man kan starte 2021 på en sund måde. Vitaminer er nemlig i høj kurs. Inden jul kom Sundhedsstyrelsen med en anbefaling om at tage D-vitamin tilskud i vinterhalvåret, og for nylig kom det så frem i de landsdækkende medier, at K-vitamin kan have betydning for, hvor syg man bliver med Covid-19.

Hos Helseworld i Rosensgade har man godt kunne mærke en øget efterspørgsel på især én ting.

- Siden anbefalingerne om D-vitamin tilskud kom ud, har vi bestemt set en øget efterspørgsel på det. Folk vil gerne gøre, hvad de kan for at styrke deres immunforsvar, siger ejer af Helseworld Jesper Christensen.

Selvom det er muligt at få K-vitamin som kosttilskud, har han ikke oplevet den store interesse. Men måske er roen omkring K-vitaminer væk, inden vi ved af det.

- Vi ser generelt, at når der kommer anbefalinger fra sundhedsmyndighederne, så følger folk dem. Så hvis K-vitamin en dag bliver anbefalet af sundhedsmyndighederne, så er jeg sikker på, at folk vil lytte til det, siger Jesper Christensen.

Annonce
Annonce
Odder Avis

Socialdemokratiet går til valg på fælles velfærd, også selvom det kan koste en skattestigning

Annonce
Annonce
Odder Avis

Bagagerumsmarked ved Kuglen og Keglen

Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

Dansk-thailandsk ægtepar åbner takeaway-restaurant: Vi vil lære Odders borgere at spise på thailandsk

Odder Avis

Gyllingnæs - En sensommer-travetur

Odder Avis

Aakær Gods – det mest uvenlige gods i Danmark

Odder Avis

Ord og billeder bliver til et på Centralhotellet

Odder Avis

Overklasse, arbejderklasse og arbejdsløse er der nok af i Odder Sogn: Så bliver det ikke mere gennemsnitligt

Odder Avis

Slap dog lige en lille smule af: Humoristiske trafikskilte skal få bilister til at slippe speederen på de små sommerhusveje

Odder Avis

Hæder til markant erhvervsmand: Byens første el-konge fik borgerne til at se lyset og har fået vej i industrikvarter opkaldt efter sig

Odder Avis

Veteranfolket på tur med de ældre

Odder Avis

Kroens kælder kan rumme alt: Under krigen blev her skjult nedskudte krigsflyvere, nu ligger fine vine og venter på at blive smagt

Odder Avis

Massakre på naturen: Hvad skete der lige med de vilde blomster, der gjorde mig glad på mine gåture?

Odder Avis

Tunøfærgen sejler ikke onsdag, men der er livline til de, der ikke kan undvære øen en dag

Odder Avis

Familien Padkær hyrer Ghita Nørby og Mikkel Beha til at besøge deres have: - Vi vil gerne være med til at brede kulturen ud

Odder Avis

Bistrobeats byder på Kronborg på værftet

Odder Avis

Frivillig - for hvem?

Sport

Herredouble skaffer den første danske badmintonsejr ved OL

Odder Avis

Skuespiller flyttede hjemmefra, før han fyldte 17 år: Det er ikke fordi, jeg forbander min hjemby

Odder Avis

Vi runder Rathlousdal – en gåtur til herregården med fortællinger

Odder Avis

Av min arm: En brækket albue har været med til at give flere oplysninger om foto fra en sygehusindvielse i 1950'erne

Odder Avis

Bilist overså knallert i rundkørsel

Odder Avis

Forretningsmodeller gør dig skarpere

Odder Avis

Eigil er klar til at stå tidligt op mange gange under OL: Vil heppe foran fjernsynet, når sønnen spiller badminton

Annonce