Annonce
Odder Avis

Nyt tilbud: Coaches bringer unge på sporet af fremtiden

Tidligere politibetjent Lene Overgaard Sørensen (t.v.) og Marie-Louise Buhl Christiansen med en professionsbachelor i sundhed og ernæring, vil fremover ernære sig ved at hjælpe unge med at finde sig selv gennem coaching i virksomheden Ungesporet. PR-foto
Lavt selvværd og alt for mange valg spænder ben for mange unge - både socialt og uddannelsesmæssigt. Men nu er der hjælp at hente hos Ungesporet.
Annonce

Odder: Tilbuddene er mange, og kravene fra omverdenen, de sociale medier og dem selv er ofte overvældende for unge mennesker. Derfor har to kvinder etableret virksomheden Ungesporet.

Her kan unge i grupper eller helt alene få coaching og vejledning til et bedre selvværd og dermed blive stærkere og mere sikre på, hvad deres eget livsspor skal være.

- Vi er drevet af en interesse for unge, der ligger på vippen. Kommunen skal nok tage sig af dem, der er helt nede, så dem, vi gerne vil i kontakt med, er de unge, der er i tvivl om uddannelsesvalg, som trives dårligt, og som har lavt selvværd, siger Marie-Louise Buhl Christiansen.

Hendes partner i Ungesporet Lene Overgaard Sørensen supplerer:

- Det kan også være 12-tals unge, der bliver påvirkede af de mange muligheder og forventninger. Det er ofte svært for dem at finde deres vej og deres spor, forklarer hun.

De to kvinder har flere års erfaring med at arbejde med unge, og de har i alle mulige sammenhænge set, hvordan lavt selvværd gør det svært for unge at finde deres eget ståsted, fordi de faktisk ikke kender sig selv.

- Men det er nødvendigt at kende sig selv godt for at træffe de rigtige valg, for man står stærkere, hvis man kender sine egne værdier. Vi hjælper dem med at få et overblik over deres egne roller. At få dem til at opdage, hvordan de kommunikerer, siger Marie-Louise Buhl Christiansen.

Og det handler både om, hvad man siger og gør, og hvad man ikke siger og gør.

Selvom ingen kan gå tilbage og lave en helt ny start, kan alle starte nu og lave en helt ny ende.

Fra Ungesporet.dk

Annonce

Mennesker vil ses

Et af de udsagn, Marie-Louise Buhl Christiansen ofte har hørt, når hun har vejledt unge er, "Jeg kan jo ikke være mig selv."

- Det kan være udfordrende for de unge at tale om det, der er svært. I stedet kan de hver især gå rundt med en forestilling om, at de skal være på en bestemt måde. Det er vigtigt at være en del af et fællesskab, samtidig med, at man er sig selv. Vi vil gerne give de unge værktøjerne til at finde selvtilliden og selvværdet til at være sig selv ind i fællesskabet, siger hun.

- Vi vil hjælpe dem med at lære at udtrykke, hvad de gerne vil, og prikke til "fejlfinderkulturen", siger Lene Overgaard Sørensen.

Det er ifølge Ungesporets ejere ikke udelukkende de sociale medier, der er årsag til de unges opfattelse af, at man skal være perfekt. Det handler også om, at de unge simpelthen ikke ser hinanden.

- Men det betyder så meget for et menneske at blive set. At der er en, der siger "godmorgen" og spørger ind til dig. Vi skal ganske enkelt være nysgerrige på hinanden og interessere os for hinanden, forklarer Lene Overgaard Sørensen.

- Og har man ikke noget pænt at sige, så skal man holde sin mund.

Annonce

Også plads til forældre

Ungesporets mission er at lære de unge, hvor lidt der egentlig skal til for at åbne for den gode dialog.

Derfor tilbyder Marie-Louise Buhl Christiansen og Lene Overgaard Sørensen både gruppeforløb, for dem, der har lyst til det, men den unge, og deres forældre, kan også få individuelle tilbud.

- Vi har erfaret fra vores tidligere job, at det, der virkelig rykker er 1:1 samtalerne, hvor den unge virkelig bliver mødt og set, siger Lene Overgaard Sørensen, der har en baggrund som politibetjent, mens Marie-Louise Buhl Christiansen har en professionsbachelor i sundhed og ernæring.

Netop deres ikke-pædagogiske baggrund ser de som deres største styrker.

- Vi har en anden tilgang end lærere, pædagoger og socialrådgivere, siger Lene Overgaard Sørensen og fortsætter:

- Vi gør det ikke bedre end andre, men vi gør noget andet, og så kan vi arbejde med det enkelte menneske.

Ungesporet

Ungesporet er et privat tilbud, der tilbyder coaching for såvel unge som deres forældre - både individuelt og i grupper.

Det er forældrene selv, der skal betale for hjælpen og der ydes ikke tilskud fra kommunen.

Virksomheden er netop blevet etableret med udgangspunkt i et kontor i Vokseværket i Vitapark.

Ungesporet samarbejder allerede flere efterskoler, hvor de blandt andet holder workshops for elever og oplæg for forældre.

Planen er, at Ungesporet på sigt også skal have opgaver i kommunalt regi, på ungdomsuddannelser og i folkeskoler.

Man kan læse alt om tilbuddet på www.ungesporet.dk.

Blå bog

Ungesporet har to ejere.

Marie-Louise Buhl Christiansen er 36 og bor i Neder Randlev med sin mand og deres to børn på otte og 10.

Hun har en professionsbachelor i sundhed og ernæring og har siden været underviser i personlig og social udvikling og mentorfunktion og taget uddannelser som karrierevejleder, coach og mentor - alt med fokus på unge.

Lene Overgaard Sørensen er 39 år og bor med sin mand og deres to børn på fire og fem i Stensballe.

Hun er uddannet politibetjent og har siden kontaktlærerfunktion og undervist unge i Milife, som er et redskab til social og personlig udvikling.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odder Avis

Gaderæs i industrikvarter

Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

Arkæolog fortæller om vikingetiden

Odder Avis

Bedre velfærd

Odder Avis

We walk: Gå med over børnenes bro

Odder Avis

Etnisk kunst i Kunstværket

Odder Avis

Det siger partierne om budgetaftalen

Odder Avis

Børnenes budget vedtaget

Odder Avis

Flere borde til banko

Annonce