Annonce
Odder Avis

Odder er kun landets tredje smukkeste stationsby

Centralhotellet var en af de bygninger, der fik Odder med i opløbet som Danmarks smukkeste stationsby. Foto: Dennis Plougmann
Danmarks smukkeste stationsby er fundet på Midtsjælland.
Annonce

Odder: Selvom Odder meget længe lå i toppen i konkurrencen om at blive Danmarks smukkeste stationsby, så blev Odder desværre slået på målstregen af Haslev og Bramming.

Dermed kan Odder kalde sig landets tredje smukkeste stationsby.

Haslev i Faxe Kommune fik 23 procent af de afgivne stemmer, og det var altså  nok til at løbe med sejren i et felt bestående af 10 nominerede kandidater fra hele landet.

På andenpladsen kommer Bramming i Esbjerg Kommune og på tredjepladsen Odder By i Odder Kommune.

- Der har været massiv lokal opbakning i byerne og godt 6.000 danskere har stemt på deres favorit blandt de 10 nominerede stationsbyer. Alle 10 stationsbyer har gjort sig fortjent til hæder, og det har været fantastisk at se, at der heldigvis stadig er både ejere og kommuner, der passer på bygninger og kulturmiljøer og dermed bevarer både enestående håndværk, skønhed og historie til glæde for os andre og kommende generationer, siger Birthe Iuel, direktør for Historiske Huse.


Alle 10 stationsbyer har gjort sig fortjent til hæder.

Birthe Iuel


Det er organisationen Historiske Huse, der har holdt konkurrencen med det formål at sætte fokus på byernes kvaliteter og de udfordringer, stationsbyerne står over for - og for at minde kommuner, bygningsejere og borgere om at passe rigtigt godt på vores historiske stationsbyer.

Der er omkring 500 stationsbyer i Danmark. Konkurrencen er støttet af Realdania.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

De små skal have iPad-kørekort

Odder Avis

Et ungdomsliv i en coronatid

Odder Avis

Jul i galleriet

Odder Avis

Kom nu videre mand

Odder Avis

Whistleblowerordning i gang

Annonce