Annonce
Odder Avis

Odder Højskole havde sagt endegyldigt farvel - nu kaldes eleverne tilbage

Eleverne fra Odder Højskole forlod skolen i marts, da alt lukkede ned. Nu bliver de bedt om at vende tilbage, selv om de forlængst har fået deres penge for resten af opholdet retur. Billedet her stammer fra 2018. Arkivfoto
Tre højskoler i Odder Kommune takler genåbningen vidt forskelligt.
Annonce

Odder: Med muligheden for at genåbne landets højskoler fra onsdag 27. maj, er der pludselig blevet gevaldigt travlt på to af de lokale højskoler, nemlig Odder Højskole og Egmont Højskolen i Hou.

Specielt på Odder Højskole bliver der lige nu vendt op og ned på planerne, idet skolen for flere uger siden meddelte forårsholdet, at man ikke regnede med en genåbning før 6. juni, når holdet efter planen alligevel skulle slutte. Derfor fik leverne tilsendt et eksamensbevis, højskoletrøjer og deslige, ligesom de de fik pengene retur for resten af forløbet.

- Men så kom meddelelsen om, at vi kan åbne allerede i næste uge, og derfor har vi nu skrevet til samtlige 105 elever: de skal være hjertens velkommen tilbage til et 14 dages forløb, hvor de får den sidste uge til en meget favorabel pris. På den måde får de da en mulighed for at få sagt ordentlig farvel, siger højskoleforstander Søren Winther Larsen, der godt ved, at mange af eleverne formentlig har fundet sig et job eller er gået i gang med noget andet. Endvidere er en del af de udenlandske elever rejst hjem.

- Det er som det er. Men jeg håber, at vi i løbet uge 22 får mindst 75 af eleverne tilbage. Så skal vi nok give dem 14 dage fyldt med gode højskoleplevelser, siger han.

Annonce

Var aldrig tom

På Egmont Højskolen i Hou vender de første elever tilbage på torsdag. Modsat på Odder Højskole vil de blive mødt af cirka 50 elever, som har befundet sig på skolen under hele nedlukningen. Det skyldes, at 13 af dem er så handicappede, at de ikke kan klare sig i eget hjem uden hjælp, og den var på grund af deres højskoleophold jo aflyst. Derfor valgte skolen, eleverne og deres assistenter, at de skulle blive på Egmont Højskolen, hvor de under hele nedlukningen har været delt op i familiegrupper.

- Sådan bliver det også, når de resterende 165 elever gradvist vender tilbage. Alle bliver delt op i familiegrupper på 6-10 personer, som må samles, som det passer dem. De skal også spise sammen i vores spisesal, hvor vi skifter fra buffet til servering, hvor personalet øser op, siger højskoleforstander Søren Møllgaard Kristensen, der regner med, at alle elever først vil være tilbage i løbet 10-12 dage. For som han siger:

- Når nu eleverne skal være delt op i grupper, skal de også flyttes rundt på forskellige værelser, så de kommer til at bo i nærheden af hinanden. Derfor vælger vi at lade eleverne komme tilbage i små portioner.

Den sidste højskole i Odder Kommune er Seniorhøjskolen Rude Strand Højskole. Sammen med de øvrige tre seniorhøjskoler i Danmark har man her belsuttet at holde lukket indtil 3. juli. I mellemtiden bliver alle dobbeltværelser malet, ligesom de frivillige knokler på at holde de udendørs arealer pæne og klar til den store genåbning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

Skiftedag: Friskole søger ny leder

Odder Avis

Separering i Gylling skal ses efter

Odder Avis

Teaterfornøjelser på vej

Annonce