Annonce
Odder Avis

Odder Højskole tildeler Line Knutzon kulturprisen Den Gyldne Grundtvig 2018

Line Knutzon er årets modtager af Den Gyldne Grundtvig. Prisen er tidligere blevet tildelt navne som Benny Andersen, Jonatan Spang, Lise Nørgaard, Outlandish og Martin Krasnik. PR-foto: Mikkel Tjellesen

Grundtvigs tanker er vævet ind i mig med usynlige tråde, siger dramatikeren Line Knutzon. Nu får hun Odder Højskoles kulturpris.

Annonce

Odder: Dramatiker og forfatter, Line Knutzon, modtager årets udgave af Odder Højskoles kulturpris, Den Gyldne Grundtvig.

Line Knutzon får ifølge formand for komiteen, Bo Klindt Poulsen, prisen for et "kunstnerisk virke, der på en gang virker helt folkekomisk og rablende anarkistisk. Hvor vi på den ene side genkender os selv og på den anden side ryger ud i grænseløse absurditeter."

Siden debuten i 1989 har Line Knutzon etableret sig som en af Danmarks mest originale dramatikere og har i de senere år også markeret sig i bogform. Først sammen med Naja Maria Aidt og Mette Moestrup med collagebogen "Frit Flet" og sidste år med fiktionsbogen "Camille Clouds brevkasse".

Line Knutzon viderefører en dansk, satirisk teatertradition, og priskomitéen bag Den gyldne Grundtvig tør godt at tage munden så fuld, som at kalde hende for vor tids Holberg i det danske teater.

Annonce

Grundtvig er i mit DNA

At det netop er en pris i Grundtvigs navn betyder meget for Line Knutzon.

- Jeg tror, Grundtvig er en del af mit DNA. Hans tanker er vævet ind i mig med usynlige tråde. Da jeg var 22 år, kom jeg på højskole, og det ændrede mit liv radikalt. Det lagde byggestenene til alt, hvad jeg har bedrevet siden, siger hun i en pressemeddelelse fra højskolen.

Prisoverrækkelsen på Odder Højskole er offentlig og foregår 13. november kl. 19.30.

Prisen består af et keramisk kunstværk af Jakob Stig Isaksen samt 10.000 kroner sponsoreret af Arkitektfirma A/S Hune & Elkjær.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

Energikoncern delte penge ud

Odder Avis

Skiftedag: Friskole søger ny leder

Odder Avis

Separering i Gylling skal ses efter

Annonce