Annonce
Odder Avis

Odder har fået 7,5 Realdania millioner til byudvikling

Sidste år var der etableret en midlertidig folkepark ved rådhusets parkeringsplads. Nu har Realdania givet kommunen penge til at etablere en permanent park, men først skal der findes nye parkeringsområder. Foto: Odder Kommune
Pengene, der skal skabe sammenhæng mellem Kvickly og Torvet, er en del af Realdanias kampagne "Hovedbyer på Forkant", som vil sætte fokus på at skabe fornyet liv i hovedbyernes bymidte.
Annonce

Odder: Med støtte på 7,5 millioner kroner fra Realdania kan Odder Kommune nu arbejde videre med at udvikle midtbyen. - Vi er meget glade og stolte over, at Realdania har valgt at støtte udviklingen af Odder bymidte, så vi kan sikre, at vi har en attraktiv by med et levende handels- og kulturliv. Samarbejdet med Realdania betyder, at vi har en stærk sparringspartner med blik for nationale og internationale tendenser og løsninger, siger kommunaldirektør i Odder Kommune Henning Haahr. Odder Kommune havde søgt Realdania om støtte på i alt 10 millioner kroner til tre sammenhængende anlægsprojekter. Det er Folkeparken ved Rådhuset, en klimaboulevard på Aabygade og omdannelse af Torvet. Realdania har valgt at støtte udviklingen af Folkeparken, der er en grøn park, der skal etableres ved Odder Rådhus, hvor der i dag er parkeringsplads. Formålet med Folkeparken er at skabe en bedre sammenhæng i byen og et rekreativt miljø midt i byen sammen med åen. - Det er et spændende projekt, som kan skabe bedre forbindelse i Odders bymidte og bidrage til at styrke by- og handelslivet i byen. Vi er glade for, at vi kan være med til at realisere projektet, siger projektchef hos Realdania Björn Emil Härtel Jensen.

Hovedbyer på forkant

31 kommuner ansøgte om støtte til realiseringsprojekter i denne runde. Seks får nu tildelt støtte. Det er byerne:

- Assens. Støttebeløb: 10 mio. kr. Projekt: Byrum, der binder hovedgade og havn sammen
- Frederiksværk. Støttebeløb: 6,3 mio. kr. Projekt: Byrum mellem hovedgade og Gjethuset samt Arresø kanal
- Løgstør. Støttebeløb: 2 mio. kr. Projekt: Passage mellem bymidten og havnen
- Næstved. Støttebeløb: 3,5 mio. kr. Projekt: Byrum i den nordlige bymidte
- Odder. Støttebeløb: 7,5 mio. kr. Projekt: Forbindelse mellem centralt supermarked og handelsgade
- Aabenraa. Støttebeløb: 9,1 mio. kr. Projekt: Byrum på tværs af bymidte og ved et nyt sundhedshus

Annonce

Folkepark i 2021

Næste skridt er, at forholdene omkring parkering skal afklares, og der skal vedtages en lokalplan, der gør det muligt at omdanne parkeringspladsen til park. Om alt går vel, kan parken udføres fra omkring medio 2021. De andre dele af projektet vil kommunen nu bl.a. søge forskellige fonde om medfinansiering til. Baggrunden for, at Odder Kommune har søgt om tilskud fra Realdania, er at Odder Byråd har besluttet, at kommunen skal have en byudviklingsstrategi. I foråret 2018 blev der igangsat et projekt i samarbejde med og støtte fra Realdania, hvor en bred gruppe af aktører blev inddraget i et bymidteforum. Bymidteforum har gennemført en række projekter i 2018, og de erfaringer skal danne grundlag for byudviklingsstrategien. Bymidteforum består af engagerede borgere og andre bymidteaktører i Odder Kommune. Formålet med byudviklingsstrategien er at sikre og udvikle Odder som en attraktiv hovedby, der byder på handels- og kulturliv, og at byen bliver ved med at være et sted hvor folk gerne vil mødes.

Annonce

En levende by

Formanden for den politiske følgegruppe til Bymidteforum, Kresten Bjerre (B), glæder sig over støtten fra Realdania.

- Det er lige præcist det her, jeg drømte om og et af de mål, vi har i Bymidteforum. Det viser, hvad vi som kommune kan udrette, når vi samarbejder og laver reel borgerinddragelse, siger han. Bymidteforum er nedsat af Odder Kommune, er åben for alle borgere, og det er stedet hvor ideer til bymidten udvikles og afprøves. - Det giver os mulighed for at arbejde videre med at skabe en levende by i Odder, og samtidig er det et skulderklap til alle de frivillige, der er involveret i arbejdet med at udvikle byen i bymidteforum, siger Kresten Bjerre. Byrådet har afsat 10 mio. i perioden 2019-2021 til udvikling af Odder bymidte. Byudviklingsstrategien bliver politisk behandlet inden sommerferien.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

Energikoncern delte penge ud

Odder Avis

Skiftedag: Friskole søger ny leder

Odder Avis

Separering i Gylling skal ses efter

Annonce