Annonce
Odder Avis

Odder i det røde felt: Pårørende skal bære mundbind på plejehjem

Med to flere på et døgn er Odder Kommune nu oppe i det røde felt, hvad angår antallet af smittede. Foto: Mads Dalegaard
Odder Kommune følger Sundhedsstyrelsens anbefaling om, at man skal bruge ansigtsværnemidler under besøget - fra man kommer, til man går.
Annonce

Odder: Den stigende smittespredning fik mandag formiddag Sundhedsstyrelsen til at anbefale brug af mundbind eller andre ansigtsværnemidler under besøg på plejehjem eller bosteder.

Det tog beredskabsgruppen på Odder Rådhus hurtigt konsekvensen af og gik straks i gang med at skrive til alle pårørende for at bede dem følge anbefalingen.

- Samtidig holder vi fast i daglige møder i beredskabsgruppen, så vi kan følge udviklingen meget tæt. For nu er vi i det røde felt, siger direktør for social, sundhed og beskæftigelse Jette Lorenzen.

Annonce

To konstateret smittet på et døgn

Med det henviser hun til, at 13 personer i Odder Kommune gennem de sidste syv dage er blevet konstateret smittet med covid-19. Det er to mere end søndag, hvor det tilsvarende tal var på  11. Det giver et såkaldt incidenstal på 57, hvilket indikerer, hvor mange smittede, der ville være hvis der boede 100.000 borgere i Odder Kommune. Skal man holde smitten nede, skal det tal være under 20.

Ud over den nye anbefaling om at bære ansigtsværnemidler under besøg på plejecentre eller bosteder beder Odder Kommune også pårørende om fortsat at give lyd, når de kommer på besøg. Også selv om mange pårørende gennem længere tid har brugt havedøren, når de besøgte en beboer på for eksempel et plejecenter. Skulle der blive konstateret smitte, er det nemlig vigtigt at kunne spore smittespredningen.

Mandag klokken 13 var ingen beboere på plejehjem eller bosteder i Odder Kommune blevet konstateret smittet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

Kom nu videre mand

Odder Avis

Borgerne i Odder får nye tv-kanaler

Odder Avis

Stærkt bekymrende smittetal i Odder

Annonce