Annonce
Odder Avis

Odder Kommune skal være en del af løsningen

Annonce

Læserbrev: Kære Odder byråd og Uffe Jensen.

En humanitær krise udspiller sig lige nu inden for vores egne, europæiske grænser.

Over 40.000 flygtninge befinder sig på øerne i Grækenland. I den nye flygtningelejr på Lesbos, opholder sig 7.200 mennesker - heraf knap 2.500 børn.

Tætpakkede madkøer, et minimum af vandhaner og manglende sikkerhed er de rammer, som børn og deres forældre lever under. Forholdene vil kun blive værre, når vi nærmer os vinteren. Det er umenneskeligt. Og de kummerlige forhold gør det umuligt at følge sikkerhedsforanstaltningerne mod COVID-19 i lejren.

EU-Kommissionen har lovet at arbejde på en omfordeling af flygtningene fra de overfyldte lejre. Lande som Portugal, Tyskland og Luxembourg har allerede sagt ja til at tage en vis del. Og i Danmark er 73 lokalpolitikere fra 18 danske kommuner gået sammen i opråb. »Vi har plads til børn fra Moria-lejren«, lyder det i et brev til regeringen.

Vi har ét spørgsmål til jer: Skal Odder Kommune ikke også være en del af løsningen?

Vi vil gerne opfordre jer i byrådet til at tage stilling til dette problem og sige JA til, at der er plads til børn på flugt i Odder Kommune.

Som byens borgere vil vi anmode jer om at drøfte det på den næste byrådsmøde, som vi har set det i andre danske kommuner, så I som vores valgte politikere kan sende et stærkt signal til udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye om, at I er klar til at give plads til børn fra Moria-lejren.

Lad os sende et klart signal om, at Odder Kommune står sammen og siger JA til at hjælpe børnene fra Moria og de græske lejre.

Sammen markerer vi over for regeringen og de europæiske ledere, at vi tager ansvar og kræver handling nu. Vi må ikke acceptere de umenneskelige vilkår, der finder sted indenfor Europas grænser.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

De små skal have iPad-kørekort

Odder Avis

Et ungdomsliv i en coronatid

Odder Avis

Jul i galleriet

Odder Avis

Kom nu videre mand

Odder Avis

Whistleblowerordning i gang

Annonce