Annonce
Odder Avis

Odder skruer op for klimaambitionerne

Odder Kommune er gået med i projektet DK2020 - Klimaplaner for hele Danmark". Foto: Odder Kommune
Kommunen skal udpege konkrete klimatiltag, der tilsammen sikrer en nettonul-udledning senest i 2050.
Annonce

Odder: Odder Kommune skal til at være international - i hvert fald på klimaområdet. Odder har nemlig tilsluttet sig projektet "DK2020 - Klimaplaner for hele Danmark," der har et klart mål: at sænke udledningen af drivhusgasser til et rundt nul inden 2050.

Faktisk har Odder Kommune sat et mål om at være det allerede inden 2030. Derfor går der nu et arbejde i gang med at udvikle en ambitiøs, lokal klimahandlingsplan med støtte fra Realdania, KL og Region Midtjylland.

- Det er dejligt, at Odder er kommet med som en af kommunerne i det her projekt. Det spiller ind i det store arbejde, som der i øjeblikket foregår for at gøre Odder til en mere klimavenlig kommune, og jeg glæder mig til, at vi skal arbejde endnu ambitiøst med det, siger borgmester Uffe Jensen (V) i en pressemeddelelse.

Det særlige ved de klimahandlingsplaner, som bliver udarbejdet i DK2020, er, at alle væsentlige kilder til drivhusgasudledning skal håndteres. Det er for eksempel transport, landbrug, byudvikling og kommunens egne ejendomme.

Annonce

Nøglerolle i klimakampen

Derudover skal klimahandlingsplanen komme med konkrete bud på, hvordan kommunen vil tilpasse sig klimaforandringer, inden planen til sidst bliver godkendt af det internationale bynetværk C40.

- Konsekvenserne af klimaforandringerne er allerede hverdag i landets kommuner og regioner. Og det er lokalt og regionalt, at mange af udfordringerne konkret kan løses. Derfor har de danske kommuner og regioner en absolut nøglerolle i klimakampen. I DK2020 spiller de tæt sammen, og jeg er ikke et sekund i tvivl om, at det unikke samarbejde, vi har fået op at stå her, vil skrive verdenshistorie. Og det vil inspirere både klimaaktører her i landet og internationalt, hvor medlemmerne af det bynetværk C40, som DK2020 udspringer af, i den grad kigger mod de danske kommuners klimaarbejde," siger Jesper Nygård, der er administrerende direktør i Realdania.

Tidligere på året blev Odder Kommune kåret som Klimakommune Plus af Danmarks Naturfredningsforening.

Odder er en af 46 kommuner, som er kommet med i DK2020 i denne omgang.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

Whistleblowerordning i gang

Odder Avis

Borgerne i Odder får nye tv-kanaler

Odder Avis

Stærkt bekymrende smittetal i Odder

Odder Avis

Odders katte

Annonce