Annonce
Odder Avis

Odderroer tildelt akademisk medalje i USA

”Jeg har været så heldig at være på et universitet, hvor vi udelukkende har haft kvindelige trænere, og det har været fedt. Når jeg kigger mig omkring både i USA og i Danmark, så er det stadig et særsyn. Derfor tror jeg også, at jeg på sigt kunne tænke mig at virke som træner, når jeg selv er færdig med at ro på eliteniveau”, understreger Julie Poulsen. Pressefoto
Findes der noget smukkere end når akademiske eller de romæssige ambitioner kan gå hånd i hånd? Det mener Julie Poulsen fra Odder Roklub ikke.

Hæder: Julie Holst Poulsen har vundet mange ro-medaljer i sit liv og har roet for det danske U23-landshold tre gange. Nu kan hun også smykke sig med den højeste akademiske hædersmedalje fra University of Central Florida: Order of Pegasus.

Universitet har 72.000 studerende, og når Julie som én af blot 23 studerende har fået tildelt Order of Pegasus, så er det en hæderspris, hun næsten må knibe sig i armen for at fatte.

- Nu har jeg set på billederne af de andre Pegasusvindere, og jeg har altid tænkt, at de måtte være helt unikke studerende, og nu kommer jeg selv til at hænge i hall’en. Det er virkelig unikt, fortæller Julie Poulsen.

Annonce

Hun er særlig stolt over, at hun er den kun 15. atlet, der har opnået denne hæder i løbet af de 59 år, universitetet har eksisteret.

Det er ren bootcamp

Når Julie sætter sig i en konkurrencebåd, har hun et mål om at komme først over målstregen eller i det mindste at have givet alt, hvad hun har i sig. Sådan har det været i hele den 24-årige Odderroers rokarriere for Odder Roklub og for det danske U23-landshold.

Odderpigen Julie Poulsen, UCF Knights, giver alt, hvad hun har i sig, når hun er på vandet. Privatfoto

Det var de egenskaber, der i 2017 betød, at hun fik tildelt et sportsscholarship til University of Central Florida (UCF), så hun kunne dyrke sin passion for roning.

Det viste sig hurtigt, at hun er mindst lige så dygtig og disciplineret til at passe sine studier som til at ro på UCF's flagskib, otter med styrmand. Hun har i nu alle fire år været fast mand på den stærkeste båd og har vundet utallige sejre til UCF og har fået mange hæderstitler for sin roning.


Jeg tror, at nogen derhjemme i Danmark stadig tror, at colloege-roning i USA er lidt en badeferie, men sådan er det bestemt ikke. Jeg har aldrig i livet trænet så benhårdt.

Julie Poulsen


- Jeg tror, at nogen derhjemme i Danmark stadig tror, at college-roning i USA er lidt en badeferie, men sådan er det bestemt ikke. Jeg har aldrig i livet trænet så benhårdt.

- De fire år her på UCF har dybest set været en bootcamp i roning med træning to gange om dagen - og så lige med et fuldt universitetsstudium oven i, så jeg har lært at prioritere min tid, pointerer Julie Poulsen.

Annonce

Cambridge og OL venter forude

At hun også skulle hædres akademisk med Order of Pegasus kom bag på den tidligere elev fra Odder Gymnasium. For at få medaljen tildelt skal den studerende først indstilles af to personer, og til sidst udvælges de 23 bedste til at modtage medaljen.

- Det er et skulderklap, der viser, hvor meget jeg har udviklet mig, mens jeg har været her. Jeg har virkelig fundet mig selv, jeg er blevet en stærkere kvinde, og jeg ved, hvad jeg vil, lyder det fra UCF-roeren.

Julie Poulsen blev bachelor i Human Communication i sommeren 2020 og læser i øjeblikket sociologi, men til sommer slutter hendes scholarship, og derfor rykker hun lidt nærmere på Danmark.

Hun er lige kommet igennem endnu et akademisk nåleøje og skal studere forskningbaseret sociologi, medier og kultur på universitetet i Cambridge et år frem til sommeren 2022.

- Det er helt vildt, at det også er lykkedes, siger Julie Poulsen, der nu skal i gang med at søge legater.

- Romæssigt er målet at kvalificere mig til OL 2024 i Paris.

Annonce
Annonce
Odder Avis

Bliv klogere på biodiversitet med Anne Eskildsen

Annonce
Annonce
Odder Avis

Biffen viser "Venuseffekten"

Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

Børneboom: Nu skal Hous børn i vuggestue i Ørting

Odder Avis

Kom til juleudstilling på den Gamle Station

Odder Avis

Ordentlighed i planlægningen udbedes, tak!

Odder Avis

Kæmpe plan for midtby: Se de 13 områder, der skal fornyes de næste fem år

Odder Avis

Vi vil være vagthund

Odder Avis

En læser undrer sig: Hvordan kan fitnesscenter sende regninger ud med fem års forsinkelse?

Odder Avis

Afgående seniorrådsformand: Fremmødevalg viste sig at være en god beslutning

Odder Avis

Prisen på tv-pakker stiger, til gengæld kan alle se TV2 News

KOMMUNALVALG

Se kortet: Her bor den nye kommunalbestyrelse i Odder

Odder Avis

Spændingen er udløst: Caroline og Reece fra Dyngby blev årets nybyggere

Odder Avis

Puk Damsgård får højskoles pris Den Gyldne Grundtvig 2021

Odder Avis

16 meter langt målebånd fik ikke den ønskede effekt: Udvalg vil sende omstridt byggeri i høring

Odder Avis

Seniorrådet er igen fuldtalligt

Odder Avis

Hvordan viser man sin protest mod højt byggeri? Man finder et 16 meter langt målebånd frem og hænger det op midt i byen

Odder Avis

Kom til foredrag om nationalitet

Odder Avis

FGU bygger ud men mangler elever

Odder Avis

Hjælp nu dine unger til at blive set i trafikken, så de kan komme sikkert frem

Odder Avis

Nemmere, billigere og pænere: Hvem sagde, at den grønne omstilling var besværlig?

Odder Avis

Valg til seniorråd: Stemmeprocenten højere end nogensinde

Odder Avis

Se det nye byråd: Her er alle, der er valgt ind i kommunalbestyrelsen

Odder Avis

Parteringsdrab kan sende samlever i fængsel på livstid: Har erkendt at han slog Freyja ihjel

Annonce