Annonce
Odder Avis

Odderroer tildelt akademisk medalje i USA

”Jeg har været så heldig at være på et universitet, hvor vi udelukkende har haft kvindelige trænere, og det har været fedt. Når jeg kigger mig omkring både i USA og i Danmark, så er det stadig et særsyn. Derfor tror jeg også, at jeg på sigt kunne tænke mig at virke som træner, når jeg selv er færdig med at ro på eliteniveau”, understreger Julie Poulsen. Pressefoto
Findes der noget smukkere end når akademiske eller de romæssige ambitioner kan gå hånd i hånd? Det mener Julie Poulsen fra Odder Roklub ikke.

Hæder: Julie Holst Poulsen har vundet mange ro-medaljer i sit liv og har roet for det danske U23-landshold tre gange. Nu kan hun også smykke sig med den højeste akademiske hædersmedalje fra University of Central Florida: Order of Pegasus.

Universitet har 72.000 studerende, og når Julie som én af blot 23 studerende har fået tildelt Order of Pegasus, så er det en hæderspris, hun næsten må knibe sig i armen for at fatte.

- Nu har jeg set på billederne af de andre Pegasusvindere, og jeg har altid tænkt, at de måtte være helt unikke studerende, og nu kommer jeg selv til at hænge i hall’en. Det er virkelig unikt, fortæller Julie Poulsen.

Annonce

Hun er særlig stolt over, at hun er den kun 15. atlet, der har opnået denne hæder i løbet af de 59 år, universitetet har eksisteret.

Det er ren bootcamp

Når Julie sætter sig i en konkurrencebåd, har hun et mål om at komme først over målstregen eller i det mindste at have givet alt, hvad hun har i sig. Sådan har det været i hele den 24-årige Odderroers rokarriere for Odder Roklub og for det danske U23-landshold.

Odderpigen Julie Poulsen, UCF Knights, giver alt, hvad hun har i sig, når hun er på vandet. Privatfoto

Det var de egenskaber, der i 2017 betød, at hun fik tildelt et sportsscholarship til University of Central Florida (UCF), så hun kunne dyrke sin passion for roning.

Det viste sig hurtigt, at hun er mindst lige så dygtig og disciplineret til at passe sine studier som til at ro på UCF's flagskib, otter med styrmand. Hun har i nu alle fire år været fast mand på den stærkeste båd og har vundet utallige sejre til UCF og har fået mange hæderstitler for sin roning.


Jeg tror, at nogen derhjemme i Danmark stadig tror, at colloege-roning i USA er lidt en badeferie, men sådan er det bestemt ikke. Jeg har aldrig i livet trænet så benhårdt.

Julie Poulsen


- Jeg tror, at nogen derhjemme i Danmark stadig tror, at college-roning i USA er lidt en badeferie, men sådan er det bestemt ikke. Jeg har aldrig i livet trænet så benhårdt.

- De fire år her på UCF har dybest set været en bootcamp i roning med træning to gange om dagen - og så lige med et fuldt universitetsstudium oven i, så jeg har lært at prioritere min tid, pointerer Julie Poulsen.

Annonce

Cambridge og OL venter forude

At hun også skulle hædres akademisk med Order of Pegasus kom bag på den tidligere elev fra Odder Gymnasium. For at få medaljen tildelt skal den studerende først indstilles af to personer, og til sidst udvælges de 23 bedste til at modtage medaljen.

- Det er et skulderklap, der viser, hvor meget jeg har udviklet mig, mens jeg har været her. Jeg har virkelig fundet mig selv, jeg er blevet en stærkere kvinde, og jeg ved, hvad jeg vil, lyder det fra UCF-roeren.

Julie Poulsen blev bachelor i Human Communication i sommeren 2020 og læser i øjeblikket sociologi, men til sommer slutter hendes scholarship, og derfor rykker hun lidt nærmere på Danmark.

Hun er lige kommet igennem endnu et akademisk nåleøje og skal studere forskningbaseret sociologi, medier og kultur på universitetet i Cambridge et år frem til sommeren 2022.

- Det er helt vildt, at det også er lykkedes, siger Julie Poulsen, der nu skal i gang med at søge legater.

- Romæssigt er målet at kvalificere mig til OL 2024 i Paris.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

En uge med fokus på demens

Odder Avis

Seks borgere sagde ja til Danmark

Odder Avis

Aflyser også: Nul byfest i Gylling

Odder Avis

Slut med at køre til døren

Odder Avis

Spøgelsesmanden fra rådhuset er fundet

Odder Avis

Togbilletter lavet til kunst

Odder Avis

Rødvinsklub?

Odder Avis

Biffen genåbner med Oscar-vindere

Annonce