Annonce
Odder Avis

Odders image er helt i top - men dialogen halter lidt

Borgmester Uffe Jensen (V) og andre kommunale topfolk holder i oktober et møde med toppen af DI. Mødet foregår hos firmaet Protruck, hvor den nye erhvervsklimaundersøgelse er et af temaerne. Arkivfoto

Borgmester: Konkurrencen er hård, men vi bruger DI's undersøgelse som et værktøj til at blive bedre.

Annonce

Odder: Virksomhederne er godt tilfredse med kommunens indsats for at tiltrække nye borgere og firmaer. Derfor ligger Odder Kommune på førstepladsen i kategorien image i Dansk Industris årlige undersøgelse af erhvervsklimaet i landets 93 største kommuner.

Til gengæld er Odder samlet rykket ned til en placering som nummer 16. Det halter lidt med sagsbehandlingstiderne, og så er tilfredsheden med dialogen med politikere og embedsmænd ikke så høj som tidligere ifølge undersøgelsen.

- Det er flot, at Odder får en førsteplads i kategorien Image. Odder har også målrettet arbejdet for at styrke det lokale erhvervsklima, men alligevel er virksomhederne ikke lige så tilfredse, som de var sidste år og forrige år, siger Carsten Wengel, der er formand for DI Horsens.

Han peger på, at virksomhederne er afhængige af et godt samarbejde med kommunen.

Borgmester Uffe Jensen (V) er nogenlunde tilfreds med årets undersøgelse.

- Jeg ville gerne have beholdt en plads i top 10, men der er benhård konkurrence. Så er det trods alt flot at blive nummer 16. Og så er jeg stolt af, at Odder har det bedste image. Det betyder meget, for det har vi brugt meget krudt og energi på, siger borgmesteren.

Klimaet er koldere

Samlet er erhvervsklimaet i Odder blevet lidt køligere i den årlige undersøgelse fra Dansk Industri (DI). Odder er gået fra nummer 10 til nummer 16.

DI ser både på statistiske indikatorer og svar fra virksomhedsledelser. Ledernes input tæller to tredjedele af resultatet, mens data vejer den sidste tredjedel.

Der er kommet nye spørgsmål og statistikker med, og derfor skal sammenligninger med placeringer tidligere år tages med et mindre forbehold, oplyser DI. Undersøgelsen kan ses på www.di.dk.

Annonce

Har ansat flere sagsbehandlere

- Vi ved godt, vi har en udfordring med sagsbehandlingstider. Vi har opnormeret med to stillinger ved indgangen til i år og lavet lidt om. Vi ved godt, vi har en udfordring, men der er gang i mange ting, så vi har mange sager. Derfor er der nogle, der oplever, at der går lidt lang tid, siger Uffe Jensen.

Han forstår ikke helt, at Odder ligger dårligere i den kategori, der handler om dialog med politikere og embedsmænd.

- Vi har ikke ændret den måde, vi gør det på. Men undersøgelsen fra DI er smart. Den betyder, at alle kommuner kæmper for at få den bedst mulige placering. Jeg har bemærket, at 75 pct. af virksomhederne svarer ja til, at de helt sikkert vil anbefale andre at etablere sig i Odder. Det er over landsgennemsnittet, siger borgmesteren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

Energikoncern delte penge ud

Odder Avis

Skiftedag: Friskole søger ny leder

Odder Avis

Separering i Gylling skal ses efter

Annonce