Annonce
Odder Avis

Omsætningen er faldet med 95 procent: Eventbranchen bløder

René Thomasen driver eventfirmaet Festlyset, hvis omsætning er faldet med 95 procent siden 11. marts. Arkivfoto
Begivenheder landet over bliver stadigvæk aflyst. Det kan mærkes på omsætningen hos Odders lyd og lys leverandører.

Odder: Eventbranchen bløder, og omsætningen har siden Danmarks nedlukning 11. marts stået stille. To eventvirksomheder i Odder står nu frem og melder vagt i gevær.

Hos virksomheden Festlyset og ejer René Thomasen har man siden 11. marts oplevet et omsætningstab på 95 procent sammenlignet med samme periode sidste år. Dette på trods af en stabil sommer set med coronabriller. Firmaet som udlejer lyd og lys til koncerter eller lignende arrangementer har med egne ord haft en sørgelig sommer, når det kommer til antallet af ordre.


Jeg er med på, at vi ikke skal lave events, der samler folk og kan øge smitten. Men man kan godt skabe hygge, som ikke samler folk.

René Thomasen


- For mig at se har vi i sommer haft en gylden chance for at promovere Odder med masser af  danskere og tyskere i byen. Men kommunen og de øvrige arrangører har for mig at se været for passive, når det kommer til at skabe hygge i byen. Jeg er med på, at vi ikke skal lave events, der samler folk og kan øge smitten. Men man kan godt skabe hygge, som ikke samler folk, siger René Thomasen.

Set fra hans stol kunne man eksempelvis have sat højtalere op visse steder i byen, som kunne spille hyggelig musik for turisterne.

Uigennemskuelige hjælpepakker

René Thomasen er ikke alene om at mangle omsætning.

Hos firmaet Eddison, der ligesom Festlyset lever af at udleje lys og lyd, har der heller ikke været gang i ordrene over sommeren. Faktisk har der kun været ét job siden marts. Men hjælpepakker er det ikke blevet til for nogle af virksomhederne. Begge firmaer har nemlig haft sine kampe med hjælpepakkerne.

- For en almindelig mand som mig, der driver virksomheden selv og ikke har en universitetsuddannelse i økonomi, har hjælpepakkerne været meget kringlede at forstå. Det er skrevet på et sprog, som er alt for svært at gennemskue, siger ejer af Eddison, Johnny Pedersen.

Begge ejere håber på, at der snart kommer ordrer igen, og især René Thomasen håber på, at man kan finde en måde at afholde events på uden at folk samles for meget.

- Nu skal der jo snart holdes halloween. Og det bliver selvfølgelig en del anderledes end andre år grundet corona. Men ikke desto mindre bliver det gennemført og mit håb er, at arrangører og kommune ser det og tænker lidt ud af boksen omkring afvikling af arrangmenter i fremtiden. I hvert fald indtil vi er ude på den anden side af pandemien, siger René Thomasen.

Annonce
Annonce
Odder Avis

Aflyser også: Nul byfest i Gylling

Annonce
Annonce
Odder Avis

Slut med at køre til døren

Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

Spøgelsesmanden fra rådhuset er fundet

Odder Avis

Togbilletter lavet til kunst

Odder Avis

Biffen genåbner med Oscar-vindere

Odder Avis

Stadig jazz, men nyt orkester

Annonce