Annonce
Odder Avis

Overbygning står øverst på ny leders ønskeliste

Randlevskolen har fået ny leder. Gunnar Friedrichsen skal sikre, at der igen kommer overbygning på skolen. Det vil han blandt andet gøre ved at inddrage mellemtrinseleverne og spørge dem, hvad de kunne tænke sig af en overbygning. Foto: Morten Pape
Randlevskolen har fået ny leder, der skal føre visionen om overbygning og større børnehave ud i livet. Det mål vil han nå ved at inddrage eleverne.
Annonce

Randlev: En overbygning ikke kun for Randlevskolens egne elever, men som kan tiltrække elever fra andre skoler. Det er målet for Gunnar Friedrichsen, der 1. september startede som ny skoleleder på friskolen mellem Odder og Hou.

Målet vil den 54-årige leder nå ved blandt andet at inddrage de elever, der nu går på mellemtrinnet. Altså dem, der gerne skulle have lyst til at fortsætte på skolen til og med 9. klasse fremfor at skifte til Parkvejens Skole eller en anden overbygningsskole.

- Eleverne skal give input, så vi kan måle os med, hvad man ellers kan forvente af en udskoling, siger Gunnar Friedrichsen.

Han er helt med på, at det er vigtigt for de ældste elever at kunne følges med deres venner.

Randlevskolen

Randlevskolen opstod som friskole, da kommunen lukkede den kommunale folkeskole i 2011.

Der er 84 elever fra 0.-6. klasse og 35 børn i den tilknyttede børnehave, der har venteliste og i øvrigt sikrer fyldte klasser til indskoling og mellemtrin.

Håbet er, at der inden længe går 100-110 elever på friskolen. Væksten skal primært kommer i overbygningen.

Det er skolens bestyrelse, der ansætter skolens leder. Gunnar Friedrichsen fik jobbet efter en ansættelsesrunde med 15 kvalificerede ansøgere, hvoraf 6 kom til samtale.

Derfor indgår det også i strategien, at friskolens overbygning skal kunne tiltrække elever fra andre af kommunens skoler, når de alligevel skal skifte fra eksempelvis Hou til Parkvejens Skole.

- Vi vil gerne gøre os "lækre" i forhold til de elever. Samtidig er det vigtigt for os, at klasserne ikke bliver større, end at vi kan tilpasse os de enkelte børns behov, understreger han.

Annonce

For børnenes skyld

Randlevskolen har faktisk allerede haft udskoling i et par år, men da der kun var få elever tilbage, besluttede bestyrelsen at sætte udskolingen på pause og starte forfra med den nye leder i spidsen.

Forældrene skal selvfølgelig også på banen, så der kan komme så mange ideer og input som muligt til det videre arbejde.

- Men det tæller altså mest, hvis jeg kan få rigtig mange ideer fra eleverne selv, siger Gunnar Friedrichsen.


Alt, hvad jeg foretager mig, er med børnene i fokus.

Gunnar Friedrichsen, skoleleder


- Vi skal hele tiden arbejde med bevidstheden om, at det er eleverne, der er årsag til, at vi har et job, understreger han.

Annonce

Det tyske modersmål

Siden Gunnar Friedrichsen blev uddannet lærer i Aarhus i begyndelsen af 1990'erne har han beskæftiget sig med mange andre ting end undervisning.

Med tysk som modersmål blev han nemlig involveret i genopbygningen af Tyskland efter Berlinmurens fald, da mange danske ingeniør- og arkitektvirksomheder havde brug for hjælp med det tyske sprog.

Han er også temmelig nørdet med edb og har arbejdet i it-virksomheder.

Gunnar Friedrichsen har taget mange omveje til jobbet som leder af friskolen Randlevskolen. Foto: Morten Pape

Egentlig var det drømmen om musikkonservatoriet og en uddannelse til operasanger, der trak Gunnar Friedrichsen fra Flensborg til Aarhus i midten af 1980'erne.

- Men jeg følte det blev for ensidigt. Jeg kunne jo også godt lide sport, så i stedet blev jeg musik- og idrætslærer, forklarer han.

Der skulle dog gå 15 år fra han blev færdiguddannet lærer, til han faktisk fik job på en skole.

Han blev vikar på Skæring Skole.

- Jeg kunne mærke, at min måde at være på overfor eleverne, gjorde en forskel. Jeg mødte dem med gensidig respekt, siger Gunnar Friedrichsen.

Annonce

Fri for indblanding

Siden vikariatet på Skæring Skole har han været med til at starte et 10. klassescenter i Aarhus, hvor han blev i syv år, inden han strøg videre til stillinger som pædagogisk leder i først Skanderborg og siden Silkeborg kommuner.

- Jeg opdagede, at jeg gerne vil være skoleleder, og jeg synes, at en friskole giver formidable muligheder for at lave visioner uden kommunal indblanding, siger Gunnar Friedrichsen.

For ham handler det om, at se på det enkelte barns behov, og er behovet eksempelvis en udredning, så skal barnet have det uanset om kvoten er opbrugt.

- Og det vil jeg simpelthen ikke gå på kompromis med. Jeg vil ikke undlade at sende et barn til en udredning på grund af økonomi, siger han.

Blå bog

Gunnar Friedrichsen er 54 år og stammer fra Flensborg.

Han bor i Brabrand sammen med sin kone, som han mødte på lærerseminariet i Aarhus.

Parret har to sønner på 28 og 29 samt en datter på 21.

CV'et afslører, at han mellem 1991 og 2009 tjente penge på så forskellige ting som:

Ejer af virksomheden Deutsch für Dänen, salgschef for forlaget Globe, Account Manager, Sales Manager, Key Account Manager og Business Developement Manager i it-løsninger for forskellige virksomheder.

Fra 2009 til 2016 var han lærer og it-supporter på Center-10 i Aarhus.

De seneste fire år har han været pædagogisk leder på folkeskoler i henholdsvis Skanderborg og Silkeborg kommuner.

Som menneske og som skoleleder er han optaget af at danne og uddanne børn. Og at møde det enkelte barn der, hvor det er, for at man som skole giver dem den bedste mulighed for trivsel.

- Hvis vi ikke kan få eleverne til at trives, så kan de ikke lære, siger skolelederen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

Lukkede klokken 13: Testbil løb tør for tests efter frokost

Odder Avis

Vind 10.000 kr og hjælp din kommune

Odder Avis

Træk-et nummer-system aflyst, før det blev taget i brug: Ansatte vil hjælpe folk på vej til corona-test i Vitapark

Odder Avis

Halloween: Skruer ned for uhyggen

Odder Avis

Aftensang i Gosmer Kirke

Odder Avis

Hvad skete der lige med Emma Gad?

Odder Avis

Klar til at teste kollegerne

Annonce