Annonce
Odder Avis

Overholder reglerne: Fitness køres videre udendørs

Det er her det foregår. Lige udenfor Odder Fitnesscenter har man delt området op i to. Billedet er fra i sommer. Foto: Odder Fitnesscenter
I tæt dialog med det lokale politi inviterer lokalt fitnesscenter til alternativ træning for motionshungrende borgere.

Odder:  Odder Fitness Center har på trods af coronanedlukning valgt at køre træningen videre. Træningen foregår nu udendørs og helt efter reglerne. Ejer af Odder Fitnesscenter Alex Nielsen ser det som en absolut nødvendighed, hvis centeret skal overleve.

- De hjælpepakker man kan få, er simpelthen ikke gode nok. Vi får ikke dækket nok af vores tab, så hvis vi skal holde centeret kørende, er vi nødt til at gøre et eller andet, siger Alex Nielsen.

Her er reglerne for udendørs fitness

De gældende coronarestriktioner gælder også for udendørs idræt. Det betyder, at forsamlingsforbuddet er på fem personer. Træner man udendørs, må man kun være i tæt kontakt med den samme gruppe hele træningen.

I praksis betyder det, at en udendørs træning hos Odderfitnesscenter ser således ud:

På p-pladsen foran centeret er lavet to baner med forskellige øvelser og objekter, man kan løfte. Grupperne kører 30 minutter af gangen. Man får hjælp af en instruktør undervejs. 

Udøverne går ind og ud i sluser, som skal sikre, at deltagerne ikke blander sig og kommer for tæt på hinanden.

Heldigvis for Odder Fitnesscenter er den udendørs træning blevet taget rigtig godt imod.

Annonce

- Der har været rigtig stor interesse for træningen, og vi overholder jo de gældende retningslinjer. Vi er altid i dialog med politiet, inden vi ruller tiltag ud. Så der er afstand, og hvis vi har to grupper i gang, kommer de ikke i kontakt med hinanden, siger Alex Nielsen.

Krævende løsning

Men det er ikke en dans på roser at dyrke fitness i januar 2021. Udover vejret gør corona, og de restriktioner, der følger med virussen det mere end almindeligt krævende at få folk til at dyrke fitness.

- En løsning, som den vi har lavet, kræver rigtigt meget af instruktørene. De kan kun have fem personer i gang ad gangen, så de skal arbejde mere, længere og mere intensivt, siger Alex Nielsen.


De hjælpepakker man kan få er simpelthen ikke gode nok. Vi får ikke dækket nok af vores tab, så hvis vi skal holde centeret kørende, er vi nødt til at gøre et eller andet.

Alex Nielsen


Derfor glæder det også Alex Nielsen, at træningen er blevet taget godt imod, for kigger man på kroner og øre, så går ligningen faktisk ikke op.

- Altså den måde vi kører på nu, er slet ikke en økonomisk holdbar løsning, men vi skal gøre et eller andet for at holde kunderne til ilden. I første nedlukning i foråret måtte vi ingenting, men det må vi nu, så det er bare med at komme ud og i gang, siger Alex Nielsen.

Er man interesseret i at se, hvordan træningen foregår hos Odder Fitnesscenter, kan man se mere på deres facebookside. 

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

Fællesskaber

Odder Avis

Støt stafetten - køb en lodseddel

Odder Avis

Lind viser haven frem

Annonce