Annonce
Odder Avis

P-pladserne er optaget af biler med børnesæder: Seniorer vil kunne parkere ved deres mødested

Mange af Aktivitetshusets brugere deltog i vælgermødet mandag eftermiddag, hvor et gennemgående ønske blandt dem var flere p-pladser ved huset. Foto: Carina Mayner
Brugerne af Odder Kommunes Aktivitetshus i det gamle Ålykkecenter er godt trætte af, at de ofte må parkere tæt på Spektrum Odder, når de skal til aktiviteter i huset - fordi andre snupper deres p-pladser.

Odder: Det er rigtigt, at Odder Kommune for et par år siden etablerede 12 ekstra p-pladser ved  Aktivitetshuset på den vestlige side af bygningen. Men faktum er, at andre snupper pladserne, før man overhovedet ankommer om morgenen. Måske ansatte i midtbyen. Og ansatte fra korttidsafsnittet og daghjemmet tager dem foran hoveddøren. Det må I gøre noget ved.

Det blev givet et par gode råd til de seks byrådskandidater, som mandag stillede op til vælgermøde i caféen ved Aktivitetshuset, hvis brugerråd var vært.

Eftersom der en masser af parkerede biler med børnesæder bagi, er det jo nok ikke os brugere, som optager pladserne ved Aktivitetshuset.

Deltager ved vælgermødet

Omkring 20-25 af husets 250 brugere havde fundet vej til mødet, hvis overordnede emne var netop "Fremtiden på Ålykkecentret": Et emne, som bliver særdeles aktuelt, når netop korttidsafsnittet og dagcentret ifølge planen flytter til det nye sundhedshus i Vitapark ved årsskiftet 2022-2023.

Annonce
Seniorrådets snart afgående formand Annette Svenstrup var en af de deltagere, som gjorde opmærksom på de dårlige parkeringsforhold ved Ålykkecentret. Foto: Carina Mayner

- Så bliver der mere plads i centret, og det kan da godt være, at Aktivitetshuset blot skal udvides her, fordi der bliver ledig plads. Men med mindre man gør noget ved parkeringsmulighederne, kommer det ikke til at virke. Husk på, at mange ældre faktisk kommer fra oplandet og er afhængige af deres bil, sagde blandt andre den snart afgående formand for Seniorrådet, Anette Svenstrup, der blev bakket op af både en bruger i salen og af Torben Jacobsen, formand for Aktivitetshusets Brugerråd. Den første sagde blandt andet, at langt de fleste parkerede biler ved Aktivitetshuset har et børnesæde på bagsædet, hvorfor de næppe kan tilhøre brugerne.

Torben Jacobsen, formand for husets brugerråd, lytter til de mange mange politiske indlæg og til brugernes ønsker. Foto: Carina Mayner

- Man kunne også flytte hele Aktivitetshuset til industrikvarteret og så sørge for p-pladser til alle. Der skal i hvert fald findes en løsning, supplerede Torben Jacobsen.

Planlægning efter nytår

De fremmødte brugere blev ikke lovet flere p-pladser, men SF's kandidat Frank Kronbo foreslog, at man kan etablere en minibus-ordning, så borgerne kan blive hentet og bragt.

Til gengæld lovede den nuværende formand for social- sundheds- og forebyggelsesudvalget, venstremanden Finn Thranum, at brugerne vil blive taget med på råd, før byrådet tager overordnede beslutninger om Ålykkecentrets fremtid.

- I den forgangne valgperiode har vi fået flere plejeboliger og nyt fælleslokale på Plejecentret Stenslund. Siden skal der bygges en fællessal på Bronzealdervej. Men før vi kommer så vidt, skal der laves en plan for Ålykkecentret, og det skal Aktivitetshusets  Brugerrråd naturligvis være med til, sagde udvalgsformanden, der regner med, at planlægningen går i gang efter nytår.

Annonce

Lektiehjælp

Ud over den helt konkrete status for Aktivitetshuset ønskede tilhørerne eksempelvis også at vide mere om, hvordan de forskellige partier forholder sig til manglen på plejepersonale og til ensomhed.

Hvad angår det sidste var der bred enighed om, at ensomhed kan være et stort problem for seniorer såvel som unge. Det fik både den radikale Katja Ivesøe og den konservative kandidat René Kronborg til at foreslå mere samvær mellem generationerne.

Tre af de byrådskandidater, som deltog i mødet. Fra venstre ses den konservative René Kronborg, Katja Ivesøe fra Radikale og SF'eren Frank Kronbo. De øvrige kandidater ved mødet var tre nuværende byrådsmedlemmer nemlig Lone Jacobi (S), Finn Thranum (V) og Leif Gjørtz fra Enhedslisten. Foto: Carina Mayner

- Måske kunne man lave Aktivitetshuset om til et Generationernes Hus, hvor børn og unge er sammen med ældre, som kan hjælpe dem med lektierne, lære dem at strikke og så videre, sagde sidstnævnte.

Annonce
Annonce
Odder Avis

Kandidater tilbyder morgensang og visioner

Annonce
Annonce
Odder Avis

Store ambitioner: Gylling vil være den vildeste

Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

Her er, hvad politikerne svarer på dette spørgsmål: Skal kommunen sætte solceller op på skoler og andre kommunale bygninger?

Odder Avis

Slut med test uden tid i Odder

Odder Avis

Her er pluk fra debatten: Tjek hvad politikerne sagde om den faste forbindelse over Kattegat

Odder Avis

DN holdt valgmøde og afslørede resultatet af en rundspørge: Det mener flertallet af kandidaterne om Kattegatforbindelsen

Odder Avis

Organist spiller til fællessang i sognegård

Odder Avis

Sikke en oplevelse: Fru Møller og hele holdet er glad for at tage mod gæster

Odder Avis

Trioen "Souvenirs" spiller i Pakhuset Odder

Odder Avis

Inddragelse og indflydelse er vigtigt lokalt

Odder Avis

Kom til fortælleaften i gildesalen

Odder Avis

Borgmester er på jagt efter DF-vikar til byrådet: John Rosenhøj er sygemeldt på ubestemt tid

Odder Avis

Lav skrotlegetøj på Centralhotellet

Odder Avis

Afstemning: Skal Odder blive ved med at jagte tilflyttere, eller er det måske på tide at sætte skatten op?

Odder Avis

Syng med i koret med Nina Luna

Odder Avis

Valgkampen skal føres på fodboldbanen: S og K-kandidater inviterer til valgmøde på sidelinjen

Odder Avis

Kom til Tim Easton koncert på Centralhotellet

Odder Avis

Odder-dreng er ny mester i langdistance racerløb på tyske Nürburgring

Odder Avis

Erhvervsuddannelser er ikke så ringe endda

Odder Avis

Pavaneh flygtede fra præstestyret i Iran: Nu vil hun bidrage til det danske demokrati

Odder Avis

Kattegatforbindelsen, nej tak

Odder Avis

Vi ønsker et godt vandmiljø og plads til naturen

Odder Avis

Syv nye padelbaner på vej: Håndboldstjerner med i nyt stort padelcenter

Annonce