Annonce
Odder Avis

Parteringsdrab kan sende samlever i fængsel på livstid: Har erkendt at han slog Freyja ihjel

Freyja Egilsdottir blev dræbt i sit hjem i Malling 29. januar. Hendes samlever har erkendt, at han slog hende ihjel.
Når byretten i Aarhus onsdag starter retssagen mod en 52-årig mand, der er anklaget for at have kvalt og parteret sin samlever Freyja Egilsdottir, ventes sagen hurtigt afgjort. Manden har nemlig erkendt drabet, som var hans andet, idet han i 1995 dræbte en tidligere samlever i Odder.

MALLING: En fængselsdom på livstid eller forvaring. Det er ifølge anklagemyndigheden, hvad nævninge og dommere skal tage stilling til på onsdag 24. november. Her skal en 52-årig mand  for retten. Hvis han bliver kendt skyldig, er det anden gang, han dømmes for drab. Han har tidligere slået en samlever ihjel. Dengang skete drabet i Odder.

Denne gang anklages 52-årige for at have dræbt sin 42-årige samlever, Freyja Egilsdottir, ved at kvæle hende. Derudover anklages han for usømmelig omgang med lig, da han efter drabet parterede kvinden med save og gemte hendes ligdele rundt omkring i huset for derefter at grave dem ned i husets tilhørende  have. Det oplyses i sagens anklageskrift.

Det hele fandt sted i og omkring kvindens parcelhus i Vejlgårdsparken i Malling.

Annonce

Anklagemyndigheden forventer en tilståelse til retsmødet onsdag.

- Den 52-årige erkendte i grundlovsforhøret drabet, og min forventning er, at der bliver tale om en tilståelsessag. Det er naturligvis en voldsom sag og nu skal retten bestemme, hvilken straf tiltalte skal idømmes, siger specialanklager Jesper Rubow.

Nå anklagemyndigheden lægger op til en livstidsstraf, begrundes det i såvel grovheden af kriminaliteten, altså at der er tale om drab og usømmelig omgang med lig, men også at det ikke er første gang den 52-årige mand slår et andet menneske ihjel.

Også i 1995 dræbte han en kvinde. Dengang var der tale om en tidligere samlever og mor til hans på det tidspunkt 2-årige søn.

Mindeord og indsamling

Efter drabet, der fandt sted 29. januar, meldte den 52-årige selv Freyja savnet. Det gjorde han 2. februar, altså fire dage efter han slog hende ihjel. Dagen efter blev den 52-årige varetægtsfængslet og har været det siden.

Freyja, vores mor, søster, datter, familie, veninde og kollega, du vil for evigt være savnet og altid bo i vores hjerter. Vi elsker dig.

Freyjas familie

Efter drabet blev kendt i offentligheden, væltede det nærmest ind med mennesker, der ville gøre en forskel for de efterladte. En indsamling i lokalområdet, der til en start skulle samle ind til en bårebuket, endte ned at nå et godt stykke over 100.000 kroner. De resterende penge gik derfor til Freyjas børn.

I Malling samledes folk om at tænde lys for den dræbte og samle ind til de pårørende. Foto: Steffen Pedersen

- De vil altid have den forfærdelige oplevelse med i bagagen, men vi kan hjælpe de her fantastiske børn bedst muligt. Står børnene på et tidspunkt og har brug for at komme op til mors hjemsted på Island, så skal det ikke være pengene der forhindrer dem i at rejse. Freyja snakkede ind i mellem islandsk til dem, så på den måde mærkede de Island, sagde Kim Sebine Krolmark, der stod bag indsamlingen til avisen.

Den efterladte familie følte sig dengang selv nødsaget til at sætte ord på situationen. Familien skrev blandt andet.

- I vinteren 2021 blev Freyja pludselig taget fra os, og tilbage sidder hendes to små børn, en stedsøn, hendes gamle mor, tre søstre og en stor familie i sorg, savn og fortvivlelse. Hun efterlader et hul, som aldrig kan blive udfyldt.

- Freyja, vores mor, søster, datter, familie, veninde og kollega, du vil for evigt være savnet og altid bo i vores hjerter. Vi elsker dig.

Annonce

18 knivstik i Odder

Det er som nævnt tidligere ikke første gang, at den 51-årige mand skal i retten tiltalt for drab.

For 27 år siden begik manden et drab i Odder. 23. november 1995 dræbte han sin på det tidspunkt 20-årige tidligere samlever i hendes lejlighed i Kildegårdsparken i Odder.

Manden forklarede dengang i et grundlovsforhør, at han var i lejligheden for at hente sin søn, som skulle bo hos ham en lille uges tid. Men parret kom hurtigt op at skændes. Skænderiet handlede angiveligt omkring forældremyndighed over drengen

På et tidspunkt gik manden ud i køkkenet og tog en køkkenkniv. Han gemte den på ryggen og gik tilbage til kvinden.

- Jeg husker ikke ret meget. Det slog klik for mig. Jeg stod foran hende og stak hende i maven. Hun skreg op, fortalte han dengang.

Han stak sin tidligere samlever 18 gange. Fire stik var dødbringende. Et dybt stik i maven gik først gennem et læderbælte, der var lagt dobbelt. Et andet snit med kniven skar halspulsåren over.

6. juni 1996 blev den 52-årige idømt 10 års fængsel. Det skete da Vestre Landsret fandt ham skyldig i manddrab.

Annonce
Annonce
Odder Avis

Julen synges ind i Falling Kirke

Annonce
Annonce
Odder Avis

Oddersvømmere er med helt fremme i toppen af dansk svømning

Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

Mariehønen Evigglads far boede i Hou

Odder Avis

Rom-, gin- og whisky-smagning på Odder Museum

Odder Avis

"Lyt" - julekoncert i Hundslund Kirke

Odder Avis

Nøj, det' for børn: Længe ventet børnehave er på vej

Odder Avis

Følg med danserne ned i kaninhullet: Danseforestilling i den gamle teatersal

Odder Avis

Jakobi ringede med klokken: Ny borgmester håber på bredt samarbejde

Odder Avis

De ni læsninger i Odder Sognekirke

Odder Avis

Kom til julekoncert i Bjerager Kirke

Odder Avis

Lones spanske drømme faldt i god smag: Lokal maler valgt som årets kunstner af multinational virksomhed

Odder Avis

Randi har stiftet en regnbuecafé på Centralhotellet: Der mangler et mødested for LGBT-miljøet i Odder

Odder Avis

Ole Grøn viser malerier i Kunstværket

Odder Avis

Odder har det ældste byråd i Østjylland: Så gamle er de nye byrødder

Odder Avis

Fuldtalligt seniorråd har fundet sin formand

Odder Avis

Bilist endte i stengærde

Odder Avis

Vil du også være frivillig? Lisbeth er blæksprutte

Odder Avis

Kunder og ansatte var sneet inde: Varehuschef måtte overnatte i IKEA

Odder Avis

Frontalt sammenstød: 39-årig mand kørt med politieskorte til Skejby efter alvorlig ulykke

Odder Avis

Odder Gymnasium vil være endnu grønnere

Odder Avis

Det er meget glædeligt, at der i den kommende kommunalbestyrelse er så mange, der er imod forbindelsen - jeg håber, I vil sige det så højt, at det kan høres på Christiansborg

Odder Avis

Bliv klogere på biodiversitet med Anne Eskildsen

Odder Avis

Myretuen vil være grøn: Køber helt ny el-minibus

Annonce