Annonce
Odder Avis

Pensionen venter: Butikschef siger farvel til trælasten

Regnar Arboe har snart sidste arbejdsdag. Han begyndte på trælasten i Odder i 1977, og har sat sit præg på gymnastikforening og byfesten. Foto: Hans Jørgensen
Han har brugt masser af ferieuger på frivilligt arbejde, samtidig med han har arbejdet i Stark. Nu går Regnar Arboe på pension og får tid til at prioritere golfspillet.

Odder:  Da Regnar Arboe blev ansat i trælasthandelen på Banegårdsgade, blev der stadig leveret gulvbrædder med tog. Det var i 1977.

- Hou-banen gik helt herned, der var et sidespor herind. Jeg kan lige netop huske det, for banen lukkede samme år. Dengang skrev vi alting i hånden, nu er alting på stregkoder, og vi har automatisk varebestilling, siger Regnar Arboe.

Han har sidste arbejdsdag er 29. januar, og så venter en tilværelse som pensionist samt Den kongelige Belønningsmedalje for 40 års uafbrudt tjeneste.

- Jeg har handlet med håndværkere, siden med deres børn og nu med børnebørnene, så jeg er begyndt at føle mig lidt gammel. Det har krævet nogle overvejelser, men jeg er klar til at gå på pension. Jeg har været længe nok på arbejdsmarkedet, siger Regnar Arboe.

Annonce

Aktiv i byfest

Det er ikke kun håndværkere og andre kunder i Stark, der kender ham. I en årrække var han formand for Odder Gymnasterne, og via den post var han også aktiv i byfesten i Odder. Men nu er han blevet 66 år og klar til at gøre noget mere ved sit hus i Frederikshaldparken og sommerhuset ved Blokhus.

Blå bog

Regnar Arboe er født i Thy og opvokset i Ans ved Silkeborg. Han er uddannet tømrer og tog en et-årig lederuddannelse  for bygningshåndværkere. Men da han ikke havde lyst til at blive selvstændig, gik han efter et job i trælastbranchen.

Han begyndte i Odder i 1977 og har blandt andet været køkkenkonsulent og leder af trælastafdelingen, inden han i 2015 blev butikschef. Gennem årene har han arbejdet under syv forskellige direktører. Tidligere har forretningen heddet Odder Trælasthandel og Silvan, men i dag er navnet Stark.

Regner Arboe er gift med Inge Arboe, der er fra Hou. Hun er i fleksjob og overvejer at gå på seniorpension. Det er Regner Arboe, der står for madlavningen, og hver dag kører han hjem for at spise frokost og lufte hunden.

Parret har en datter, der er speciallæge, samt svigersøn og to børnebørn, der bor i Espergærde.

- Der er nogle projekter, jeg har udskudt lidt, og sommerhuset trænger til en kærlig hånd. Og så skal jeg have forbedret mit golfspil. Jeg har spillet seks-syv år, blandt andet med nogle herfra, og det fortsætter vi med. Når man har arbejdet godt og vel fuld tid, så er det kun blevet til ni huller om ugen - når det er gået godt, siger Regnar Arboe.

Annonce

Sælger trailere

De seneste år har Regnar Arboe og Stark også fokuseret på at sælge trailere, og det er gået godt.

- Vi har solgt 850 de seneste 10 år, og vi er en af de afdelinger, der sælger flest. Når du brænder for det, er det sjovt, og det har været en stor succes, siger butikschefen.

Lige nu er byggemarkedet lukket for privatkunder, og det kan mærkes, selv om hovedparten af kunderne er håndværkere og andre virksomheder. Faktisk har Stark ansat en vagt til at holde øje med, at der ikke kommer private ind.

- Det blev vi nødt til, og vi kan mærke, at flere og flere private køber med click og collect. I foråret, da vi havde åbent for alle, var der travlt. Folk gik hjemme og kedede sig. Vi kan mærke, at håndværkerne har travlt, nogle af dem har mere end travlt, siger Regnar Arboe.

Annonce

Aldrig sprunget buk

Mange kender ham fra Odder Gymnasterne, hvor han var formand. Foreningen lavede hver sommer udlandsrejser for medlemmerne, stod bag kommunens største sankthansaften ved Hølken Strand og var engageret i byfesten i Odder.

- Jeg har aldrig selv sprunget over en buk. Min datter Bente gik til gymnastik, og derfor kom jeg ind i det. Og jeg blev bare ved. Det var spændende, vi havde en fantastisk bestyrelse, der arbejdede godt sammen. Foreningen gik meget op i det sociale med weekendtræninger og mange instruktører til hvert hold. Det var nemt at være formand, når så mange ville arbejde med, og jeg har altid godt kunne lide at organisere. Når man brænder lidt for det, og det er sjovt, så er halvdelen af arbejdet gjort, siger Regnar Arboe.

Annonce

Frivillig i ferien

Han har også selv været med på mange af de årlige rejser til udlandet. Det kostede en uge af sommerferien, og en anden ferieuge blev brugt til byfesten i Odder. Her var Regnar Arboe i mange år med til at arrangere Musik under Bøgen, og han har også været talsmand for byfesten og med i den styregruppe, der fik alt til at klappe.

- Det var sjovt at være med til at få tingene til at fungere, så Odder kunne få en god byfest. Men jeg var nu også træt, når vi var færdige med ugen. Jeg gjorde det for byens skyld og for at tjene penge til gymnastikforeningen, så vi kunne købe nye redskaber, siger Regnar Arboe, der trak sig ud af byfest-arbejdet for fire år siden.

Han har affundet sig med, at det ikke er muligt at holde en afskedsreception.

- Hellere det, end at nogen får corona. Vi holder en lille frokost her, og da jeg blev 60 år, holdt vi en fin reception, siger Regnar Arboe.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

Lang testkø ved Spektrum Odder

Odder Avis

Endelig vågner byen igen

Odder Avis

Tid til at kigge frem mod nye tider

Odder Avis

Lokalt engageret i 50 år

Annonce