Annonce
Odder Avis

Pladsmangel: Børn skal med bus i børnehave

Natur og bæredygtighed skal være omdrejningspunktet for børnehaven i Hundslund, der i begyndelsen af det nye år også får børn, der kommer med bus fra Odder. Arkivfoto
Der mangler daginstitutionspladser i den vestlige del af Odder by. Til gengæld er der tomme pladser i børnehuset i Hundslund, så nu skal nogle af børnene med bus ud i naturen, mens andre skal i industrikvarteret.
Annonce

Odder: Der kommer flere børn i institutionsalderen de kommende år. Og de kommer så hurtigt, at man ikke kan nå at bygge den nye institution, der er afsat penge af til i budgettet. Derfor har børne,- uddannelses- og kulturudvalget fundet nogle midlertidige løsninger.

Allerede til februar mangler der nemlig pladser. Det vil man løse ved at etablere cirka 25 børnehavepladser i Børnehaven Udgård på Åhavevej i Odder.

Huset var indtil januar 2018 hjemsted for Krible Krable Huset, som flyttede ind på den nye Skovbakkeskole. Siden har Udgård fungeret som vuggestue og dagplejehus, og skal nu altså også igen have en børnehavegruppe, der ligesom resten af huset organisatorisk er en del af Børnehuset Bifrost.

Men 25 pladser kan ikke gøre det alene, så også Hundslund Børnehus får flere børn.

Det er i hvert fald tanken bag den beslutning, som udvalget tog på det seneste møde.

- Den eksisterende børnehave har flere pladser, end der er børn i dag, så der er plads både ude og inde, siger Lone Jakobi (S), der er formand for børne,- uddannelses- og kulturudvalget.

Modellen med at køre børn i bus fra Odder til Hundslund vil kunne give os en klar fornemmelse for, om en naturbørnehave er noget, forældrene vil have.

Lone Jakobi (S), fmd. børne,- uddannelses- og kulturudvalget

Annonce

Naturen i børnehøjde

Tanken er, at børn fra Odder skal møde ind i Odder for derefter at blive transporteret i bus til Hundslund og retur til mødestedet om eftermiddagen.

Det er Hundslund Skole og Børnehus' bestyrelse, der skal lave en detaljeret beskrivelse af tilbuddet, som også vil skulle gælde den eksisterende børnehave, men politikerne har på forhånd bestemt, at den overordnede ramme skal have fokus på natur og bæredygtighed.

- Det giver os samtidig en klar fornemmelse for, om det vil være et tilbud forældrene vil efterspørge, siger Lone Jakobi med tanke på, at der i budgettet er afsat 25 millioner kroner til en ny daginstitution i vestbyen, hvor behovet er størst.

Institutionen ved Bendixminde skal have plads til 110 børn og forventes at stå klar i foråret 2022.

Forvaltningen forventer, at der vil være etableringsomkostninger til de to midlertidige tilbud på cirka en million kroner.

Kommunens børnehuse

Der er otte kommunale børnehaver/børnehuse i Odder Kommune.

Fire af dem er tilknyttet landsbyordningerne i Saxild, Hou, Gylling og Hundslund, mens de fire øvrige ligger i Odder by.

DII Bifrost er en integreret institution bestående af tre afdelinger: Asgård, Midgård og Udgård.

Børnehuset Egholmgård består af Børnehuset Egholm og Egetræet børnehave, hvortil der er tilknyttet en bus.

Børnehuset Vennelund er en integreret institution, der består af to afdelinger, Gaia og Troldhøj, som bor i hver sit hus.

Krible Krable Huset med to afdelinger: Krible Krable Huset og skovbørnehaven.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odder Avis

Gaderæs i industrikvarter

Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

Arkæolog fortæller om vikingetiden

Odder Avis

Bedre velfærd

Odder Avis

We walk: Gå med over børnenes bro

Odder Avis

Etnisk kunst i Kunstværket

Odder Avis

Det siger partierne om budgetaftalen

Odder Avis

Børnenes budget vedtaget

Odder Avis

Flere borde til banko

Annonce