Annonce
Odder Avis

Skoler kan selv bestemme om politikere skal sidde fast i skolebestyrelser

Det er Ditte-Marie Thejsen (EL) skolebestyrelserne skal henvende sig til, hvis de gerne vil have en politiker med til deres bestyrelsesmøder. Arkivfoto: Niels Åge Skovbo FOKUS FOTO
Ønsket om politikere til skolebestyrelsesmøderne er forskelligt i by og på land.
Annonce

Odder: I landsbyordningernes skolebestyrelser vil man gerne have et byrådsmedlem med til mindst fire årlige møder.

På Parkvejens Skole og Vestskolen vil man bare gerne kunne invitere et medlem fra børne-, uddannelses- og kulturudvalget (BUK), hvis det er relevant.

Og hvad de ønsker, ja det skal skolebestyrelserne få. Det blev i hvert fald konklusionen på udvalgets seneste møde, hvor spørgsmålet om fast politisk repræsentation i skolebestyrelserne blev behandlet.

Det var Konservative, der tidligere på året bragte debatten op, da partiets byrådsmedlemmer vurderede, at man på den måde ville have større føling med, hvad der rører sig på skoleområdet.

For at få mere tid til politik besluttede byrådet nemlig for et par år siden, at der ikke længere skulle være faste politikere tilknyttet diverse bestyrelser - herunder skolebestyrelser.

En beslutning som Konservative altså ikke mener er den rigtige.


Ditte-Marie Thejsen har faktisk været kontaktperson siden februar 2018, og har indtil nu ikke fået en eneste invitation fra en skolebestyrelse.

Lone Jakobi, udvalgsformand


I stedet for, at det alene skulle blive et spørgsmål om, hvad politikerne mente, besluttede BUK-udvalget derfor at spørge skolebestyrelserne, hvad deres behov er.

Annonce

Alle ønsker opfyldt

Det kom der tre forskellige svar ud af.

Skolebestyrelsen for Vestskolen er glad for at have muligheden for løbende at kunne invitere BUK-udvalgsmedlemmer til bestyrelsesmøder, men medlemmerne ser ikke behov for, at der skal være fast politisk deltagelse.

Skolebestyrelsen for Parkvejens Skole vil gerne kunne invitere BUK-udvalgsmedlemmer til møder, men ser ikke grund til, at der skal være generel politisk deltagelse.

Skolebestyrelsen for Landsbyordningerne ønsker, at der udpeges en fast kontaktperson fra BUK-udvalget, der deltager i møderne mindst fire gange om året.

- De ønsker kan vi sagtens opfylde inden for den styrelsesvedtægt, vi har for skolerne, siger Lone Jakobi (S).

Annonce

Ingen invitationer

Det er udvalgets næstformand Ditte-Marie Thejsen (EL), der er kontaktperson for alle skolebestyrelserne.

Det betyder, at det er hende, en skolebestyrelse skal kontakte, hvis de ønsker politisk deltagelse på et møde.

- Hun har faktisk været kontaktperson siden februar 2018 og har indtil nu ikke fået en eneste invitation fra en skolebestyrelse Men nu er muligheden i hvert fald blevet genopfrisket, siger Lone Jakobi.

Selvom Konservative i udgangspunktet gerne havde set en mere fastlagt model, så stemte partiets udvalgsmedlem Klaus Rafael Jensen for indstillingen om at videreføre hidtidige praksis om, at skolebestyrelser kan invitere et udvalgsmedlem efter behov.

Annonce
Annonce
Odder Avis

Testbil bliver i Odder

Annonce
Annonce
Odder Avis

Øv: Økohave er også lukket

Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

Ensomheden uden for boblen

Odder Avis

Det er tankevækkende, at klimakonsekvenser og hensyn til natur tilsyneladende viger til fordel for vækst i Odder Kommune

Odder Avis

Nytårskur på coronamåden

Annonce